Vaření

Vychutnejte si čerstvé maso od českých dodavatelů z obchodů Albert

Podle odborníků je naše tělo nejvíce zvyklé na potraviny vyskytující se v našem okolí a také na stravu, která se zde konzumuje po staletí. Právě proto přináší obchodní řetězec Albert svým zákazníkům nově 100 % objemů stálého sortimentu hovězího a vepřového masa od prověřených českých zpracovatelů. Novou spolupráci potvrdilo memorandum pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Maso

 „Podpora kvalitních českých produktů a jejich přehledné značení je pro Ministerstvo zemědělství prioritou. Zvýšení nabídky českého vepřového a hovězího masa v obchodní síti proto považuji za velmi pozitivní krok,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Česká kuchyně se bez masa neobejde. Zákazníci supermarketů a hypermarketů Albert nyní najdou na pultech veškerý stálý sortiment červeného masa od prověřených českých zpracovatelů a chovatelů takzvaného masného skotu a prasat – společností Masokombinát Polička, Kostelecké uzeniny a Rabbit.

Další novinkou v prodejnách Albert je přehledné a transparentní označení „Česká potravina“ a česká vlajka na obalech masa od těchto českých dodavatelů. Díky tomu bezpečně poznáte, že se jedná o tuzemský výrobek zaručující vysokou kvalitu i skvělou chuť.

Maso

A jak si čerstvé české maso užít se vším všudy?

Zkuste náš osvědčený recept na pravou českou klasiku – španělského ptáčka.

Připravte si:

  • 4 plátky zadního hovězího masa po asi 100 g         
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce hořčice (plnotučné nebo francouzské)         
  • 12 plátků anglické slaniny    
  • 2 vejce natvrdo                     
  • 4 plátky šunky           
  • 2 kyselé okurky

Na omáčku:

  • 2–3 lžíce sádla nebo tuku na smažení                     
  • 1 cibule, nakrájená    
  • 2 plátky slaniny         
  • 1 lžičku hořčice         
  • 1l hovězího vývaru (může být i z kostky)                
  • 3 bobkové listy                      
  • 50 g másla                
  • 30 g hladké mouky

 Jak na to?

1. Plátky masa, opepřím a potřu hořčicí.  Na rozklepané maso položím tři plátky slaniny, dvě čtvrtky vejce natvrdo, půlky okurek a šunku stočenou do ruličky. Ptáčka smotám a svážu kuchyňským provázkem nebo nití.

2. V kastrolu, který můžu dát do trouby, rozehřeji sádlo a ptáčky osmahnu ze všech stran. Poté na tuku opeču cibuli s kousky slaniny. Přidám lžičku hořčice, lehce osmahnu a zaliji částí masového vývaru. Vrátím ptáčky.

4. Do kastrolu přidám ještě bobkový list, dám do trouby předehřáté na 180 °C a dusím asi hodinu pod pokličkou doměkka. Maso vyndám a šťávu zahustím jíškou z másla a mouky. Povařím 10 minut a nakonec ji přecedím.

   
30.08.2016 - Vaření - autor: Tisková zpráva

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme