Ve spolupráci s Uncle Ben´s jsme pro vás připravili několik receptů, ve kterých byla inspirací asijská kuchyně. Pro svou nezaměnitelnou chuť a jednoduchou přípravu je asijská kuchyně oblíbená po celém světě. Dnes vám představujeme úžasný recept na Lososa v cibulové omáčce. Přejeme vám dobrou chuť!
Losos v cibulové omáčce
Pro 2 osoby
Příprava 35 minut
- 400 g filé z lososa
- sůl
- citronová šťáva
- 1 grapefruit
- 2 cibule
- 1 sklenice omáčky Uncle Ben´s Sweet & Sour s česnekem
- 125 g rýže Uncle Ben´s Basmati
Lososa omyjte, osušte, osolte, pokapejte citronovou šťávou, orestujte na rozpáleném oleji a vyndejte. Grapefruit oloupejte, rozkrojte, odkrojte z něj 2 tenké plátky a zbytek vymačkejte. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kroužky a osmažte do zlatova ve zbylém oleji. Přilijte omáčku Uncle Ben´s Sweet & Sour s česnekem a grapefruitovou šťávou a vše prohřejte. Přidejte lososa a nechte ho asi 5 minut uležet v omáčce. Rýži Uncle Ben´s Basmati připravte podle návodu na obalu a podávejte s omáčkou, lososem a plátkem grapefruitu, ozdobené bylinkami podle chuti.
Tip: Vychutnejte si čínský nový rokV Číně je největším a nejdelším svátkem provázeným desítkami tradic a samozřejmě i bohatou hostinou čínský nový rok, který patří k významným svátkům v celé jihovýchodní Asii. Jeho oslavy začínají prvním a končí patnáctým dnem prvního lunárního měsíce čínského kalendáře. Datum čínského nového roku je určeno astronomicky, letos začíná 19. února, kdy vystřídá rychlý rok Koně plný změn rok Kozy ve znamení mírumilovnosti a klidu. V rámci oslav čínského nového roku připravila značka Uncle Ben´s akci, ve které můžete vyhrát rýži Uncle Ben´s nebo pánev Tescoma. Více informací najdete na www.unclebens.cz. |
---|
Nový komentář
Komentáře
v textu .. dnes vám představujeme recept na sladkokyselá kuřecí stehna .... a je tam losos, tak nevím jaký šotek se objevil
Vypadá to velice lákavě