.

Vychází první česká sweet raw kuchařka: Sladká rawmance

Novinky

Vychází první česká sweet raw kuchařka: Sladká rawmance

Dnes jsme byli pozváni na představení první české sladké raw kuchařky do cukrárny Sweet Secrte of raw. Autorkou knihy je Veronika Klamtová, která si vydáním knihy splnila další sen, přičemž prvním snem bylo otevření cukrárny. Podívejte se, jak to v cukrárně vypadá a brzy se můžete těšit i na několik receptů z knihy a soutěž o kuchařku samotnou.

rawmance

Autorka knihy Veronika Klamtová prozradila tajemství sladké raw kuchyně a představila recepty, které se osvědčily v její cukrárně. Kuchařka obsahuje šedesát detailních postupů přípravy báječných zákusků doplněných fotografiemi Aleny Hrbkové. Najdete v ní slavnostní dorty, pestré snídaně, malé dezerty a čokoládové variace. Nechybí autorčiny rady a vtipné příběhy o tom, jak jednotlivé dobroty vznikaly.

Estetická stránka a praktické využití dělají ze „Sladké rawmance“ originální dárek pro každého. Veronice Klamtové se s jejím vydáním splnil další sen. Prvním bylo otevření vlastní cukrárny poté, co se vzdala kariéry marketingové manažerky.

snídaně

Ráda přetvářím klasické zákusky na chuťově bohatší, a přitom zdravější raw dezerty. Věřím, že Sladká rawmance si najde své příznivce. Chtěla bych je inspirovat k tomu, aby si osvojili základní postupy přípravy a vymýšleli vlastní variace,“ usmívá se Veronika a dodává: „Myslela jsem také na děti, v knize najdete tipy na školní svačiny, dorty ideální na dětskou oslavu nebo oblíbené čokoládové sušenky.“

nabidka

nabidka2

Tip: Kniha může sloužit jako originální vánoční dárek. Koupíte ji na stránkách www.rawkucharka.cz nebo v cukrárně Sweet Secret of raw (Rumunská 25, Praha 2), v restauraci Secret of raw (Seifertova 13) a u partnerských podniků Secret of raw.

Raw znamená, že suroviny při přípravě pokrmu neprošly teplotou vyšší než 42 ºC. Této stravě se říká také vitariánství nebo syrojezení. Mnoho lidí ji vnímá jako součást zdravého životního stylu.

V redakci jsme také ochutnali raw vánoční cukroví a rychle se po něm zaprášilo - bylo výborné!

ochutnávka

   
05.11.2015 - Redakční novinky - autor: Kristina Vodičková

Komentáře:

  1. avatar
    [11] gerda [*]

    batka — #6děláváme úly, ořechové tyčky, všelijaké kuličky, recepty na ně se předávají po generace. A z mísy s vánočním cukrovím mizí jako první!Sml67 Zůstávám ale raději u termínu "nepečené cukroví", to nemusím nikomu překládat a vysvětlovatSml52

    superkarma: 0 06.11.2015, 12:41:10
  2. avatar
    [10] gerda [*]

    Snad tam budou i nějaké jednodušší recepty, do kuchařky nakouknu v knihovně, kupovat ji nebuduSml23 - receptů je na internetu určitě dost. Nic se nemá přehánět, jsme přece jen přizpůsobeni k tomu jíst vařenou stravu. Ale pro zpestření - proč ne? Syrové potraviny se propagují po kolik generací a je jedno, jak se to momentálně módně jmenuje.

    superkarma: 0 06.11.2015, 12:39:06
  3. avatar
    [9] elly [*]

    Tuhle knížku mám v plánu. Ještě jsem nelistovala, ale zamilovala jsem se hned do obalu. A když je teď otestovaná, tak je to jistota Sml67

    superkarma: 0 06.11.2015, 07:37:18
  4. [8] Jasmína [*]

    denkas — #4tak to bude asi hnusný, když to nezní česky Sml52

    superkarma: 0 05.11.2015, 21:59:34
  5. avatar
    [7] Suzanne [*]

    No vida, a mám skvělý vánoční dárek. Sml67

    superkarma: 0 05.11.2015, 21:19:16
  6. avatar
    [6] batka [*]

    mnam, letos se na RAW vánoční cukroví taky chystam

    denkas — #4český se tomu říká vitarianstvi

    1. na komentář reaguje gerda — #11
    superkarma: 0 05.11.2015, 20:03:47
  7. avatar
    [5] renda4141 [*]

    Určitě bych to ráda ochutnala. Hlavně to cukroví. Sml66Sml16

    superkarma: 1 05.11.2015, 15:57:18
  8. avatar
    [4] denkas [*]

    No moc česky to nezníSml80

    1. na komentář reaguje batka — #6
    2. na komentář reaguje Jasmína — #8
    superkarma: 0 05.11.2015, 15:42:03
  9. avatar
    [3] ToraToraTora [*]

    Raw, je syrové. A krom toho je to ohromný mediální humbuk.Součástí jídelníčku by měla být i syrová a čerstvá zelenina, ovoce, semena, ořechy. Ale nesmí se to přehánět. Mnoho potravin je pro náš organismus stravitelnějších a prospěšnějších právě po tepelné úpravě.

    superkarma: 3 05.11.2015, 14:14:44
  10. avatar
    [2] Hanula [*]

    Sml16jejda -nešel mi vložit příspěvek a skočil tam blábol.....Sml68chtěla jsem napsat, že bych ráda ochutnala nějakou tu sladkost.....

    superkarma: 0 05.11.2015, 14:08:02
  11. avatar
    [1] Hanula [*]

    Sml16Sml16Sml16Sml79Sml59

    superkarma: 0 05.11.2015, 14:07:01

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme