Novinky

Vůně chleba, čerstvé máslo a sůl…

Taky se vám při přečtení titulku spustila tvorba slin v ústech? Pak jsme na stejné lodi. Vítejte u dalšího vydání našeho magazínu.

Dnes jsem zhřešil, k snídani jsem pojedl čerstvé housky, ale když jdu okolo pekárny a cítím vůni čerstvě upečeného chleba, vždy se mi na tváři rozzáří libý úsměv.

Vůně chleba je pro mne vůní domova. I proto jsem si toto téma dne vymyslel právě já.

Ale co nás mimo něj ještě dnes čeká? Během dopoledne napravím svou chybu a vyhlásím dvě výhry ze soutěže o strašidla. Výherkyně již znám!

A ve 12 hodin se dovíte, co nového v redakci, a kdo je Dorotka.

A co naše téma dne? Neodpovídejte na otázky, ty jsou jen motivační. Napište mi o sobě, o vašich vzpomínkách i zážitcích, a otázkami se jen volně inspirujte a klidně si položte jiné. Téma zní:


Můj vztah k chlebu

  • Pečete si vlastní chléb? Prozradíte recept?
  • Nedáte dopustit na bochník šumavy?
  • Nebo milujte černé chleby se semínky.
  • Vyrábíte si vlastní kvásek?
  • Pořídila jste si pekárnu na chleba? Používáte ji?
  • Vítáte hosty chlebem a solí?
  • Co pro vás znamená chléb?

Vaše úvahy, recepty, příběhy, fotky, videa, prostě vše, co vás k tomuto tématu napadne, posílejte na známý redakční e-mail

redakce@zena-in.cz

A já dnes na konci editace odměním jednu z vás, co přispějete, dvěma krásnými knihami.  První je k tématu: Chléb v hlavní roli od Mileny Volfové a druhá je z edice Hubneme s rozumem od Ivy Málkové a Jany Dostálové a jmenuje se: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí.

Krásný den…         

   
08.08.2013 - Redakční novinky - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. avatar
    [27] Milala [*]

    Moje nejoblíběnější snídaně je čerstvý chleba s máslem,posolený a k tomu bílé kafé,ale takové to babičkovské: z melty.

    superkarma: 0 08.08.2013, 14:27:00
  2. avatar
    [26] arminka [*]

    Sml16 pěkné poledne

    Jindriska8 — #22 jejda ty mi děláš chutě a navrh ještě mladou cibulku... mňam Sml67

    superkarma: 0 08.08.2013, 11:44:41
  3. avatar
    [25] denkas [*]

    Jindriska8 — #22 Se sádlem taky můžu,ale musí být domácí.Táta škvařil a nechával tam i ty škvarky a to bylo dobrý,ňam.

    Dobrý chleba je Benešovský.A pamatuju,jako holka sem byla v Tatrách a tam měli výbornej chleba.

    superkarma: 0 08.08.2013, 11:38:38
  4. avatar
    [24] denkas [*]

    Dimsy — #20 Jj,tu prasklinu sem taky milovalaSml30Mám ráda s máslem a se solí ,i srajčatama ,nebo se šnitlikem.Chleba se člověk nepřejí.

    superkarma: 0 08.08.2013, 11:35:59
  5. avatar
    [23] Lukáš Čejka [*]

    enka1 — #2 a nebo domaci sadlo misto masla Sml16

    superkarma: 0 08.08.2013, 11:05:11
  6. avatar
    [22] Jindriska8 [*]

    Přeji pěkný den,

    teplý chléb se sádlem nemá chybu.Sml16

    1. na komentář reaguje denkas — #25
    2. na komentář reaguje arminka — #26
    superkarma: 0 08.08.2013, 10:56:37
  7. avatar
    [21] ekleinovka [*]

    Hezké dopoledne, my chleba pečeme jen občas, se semínky, ořechy, má jednu nevýhodu, je hned pryč!

    superkarma: 0 08.08.2013, 10:13:16
  8. avatar
    [20] Dimsy [*]

    Miluju chleba s máslem - a rajčatama; s hořčicí; se sejrem; se šunkou; s marmeládou... jenom tu sůl na něm nemusím. A co jsem milovla úplně nejvíc byl chleba s prasklinou. To už dnes na chlebu není. Asi praskliny EU zakázala.Sml16

    1. na komentář reaguje denkas — #24
    superkarma: 0 08.08.2013, 10:03:27
  9. avatar
    [19] PBD [*]

    Rikina — #17Já To své důvody nechci vnucovat:)

    Ono spoustu věcí je prostě snažší koupit...a je jedno jestli se jedná o chléb,marmeládu,dresingy,omáčky,marinády atd atd...ale není nad to,když si člověk připravuje také něco doma(pokud mu to podmínky dovolí) - nejen že ví,co tam dává ale také si to "vychutí" přesně podle jazýčku:) Už je na každým,jestli je línej se do toho pustit nebo ne:) Já si občas doma dělám i těstoviny - ano,zabere to čas a snažší koupit pytel v krámě -ale chuť je prostě nesrovnatelná a časová investice za to stojí:)

    superkarma: 0 08.08.2013, 09:44:12
  10. avatar
    [18] saruz [*]

    Pěkný den přeji Sml16, chleba doma peču pravidelně, ten kupovaný nám moc nechutná. Velkým pomocníkem je mi domácí pekárna.

    superkarma: 0 08.08.2013, 09:40:30
  11. [17] Rikina [*]

    PBD — #14 ano, to jistě je důvod, když chceš a baví tě to. Sml80 Pro mě to znamená jen práci navíc, takže bych potřebovala jiný důvod.

    1. na komentář reaguje PBD — #19
    superkarma: 0 08.08.2013, 09:11:35
  12. avatar
    [16] haluška [*]

    Rikina — #12 keď manžel dotiahol domov prvú domácu pekáreň, tiež som prevrátila oči, že zas ďaľší krám, teraz ďakujem za to, že ju mám. A mám samozrejme za sabou porovnanie kúpený &domáci a na strane toho domáceho zaváži to, že sa vždy zje celý, ale aj to že po dvoch dňoch je ešte stále vynikajúci a nezačína plesnieť ako ten kupovaný. A vieš o tom, že potravinárske normy povoľujú pridávať do chleba určité percento starého pomletého chleba, ktorý sa vráti do pekárne ako nepredaný?

    superkarma: 0 08.08.2013, 09:04:28
  13. [15] V19 [*]

    PBD — #14 Sml22

    superkarma: 0 08.08.2013, 09:01:32
  14. avatar
    [14] PBD [*]

    Rikina — #12Péct si doma chleba vůbec neznamená mít nedostatek možností kde ho koupit. Je hloupost se domnívat,že chléb si doma pečou jen Ti,kdo bydlí na samotě u lesa... Já bydlím ve městě a chleba si občas doma peču...a proč? Protože prostě chci! :)

    1. na komentář reaguje V19 — #15
    2. na komentář reaguje Rikina — #17
    superkarma: 0 08.08.2013, 08:54:48
  15. avatar
    [13] pajda [*]

    Rikina — #12 bydlím ve vesnici se skoro tisícovkou obyvatel, takže žádná malá díra, a chleba máme dva druhy, oba silně nejedlé...a pokud nejezdím do většího města, mám smolíka. Jakýkoliv ochucený chleba je tady buď tabu nebo cenově neuvěřitelný - jako ano, v samošce ve městě mají jakýsi semínkový, kilo za cca 55 Kč - což máme s kyselinkama na jednu večeři a půl snídaně. Není ani celozrnný a ta semínka jsou hlavně na etiketě...

    superkarma: 0 08.08.2013, 08:42:46
  16. [12] Rikina [*]

    Pamatuju si, jak jsem kdysi zírala jako tele v maličkém obchůdku v Rakousku - tři regály plné nejrůznějších druhů chleba. Mrkvový, cibulový, se zelím, se škvarky, slunečnicový, bílý, tmavý, kulatý, šišatý, sypaný tímhle a oním, u některých jsem to ani neuměla identifikovat. Sml80 No a dneska už je to běžné i tady... fakt nevidím důvod, proč si chleba péct doma, je-li takový výběr, a ten ještě teplý, čerstvě upečený je k dispozici taky. Snad jestli někdo bydlí na samotě u lesa a má to do pekárny moc kilometrů. Sml80

    1. na komentář reaguje pajda — #13
    2. na komentář reaguje PBD — #14
    3. na komentář reaguje haluška — #16
    superkarma: 1 08.08.2013, 08:35:45
  17. avatar
    [11] ladouch [*]

    Hezké ráno u nás ani nekáplo.Sml58

    superkarma: 0 08.08.2013, 08:26:22
  18. avatar
    [10] Věrulinka [*]

    Krásné ráno po další buřině, kolik jich ještě bude letos?Sml30

    a domácí chlebík, jj to je ňaminka Sml67

    superkarma: 0 08.08.2013, 08:19:43
  19. avatar
    [9] marde [*]

    Krásný denSml16

    superkarma: 0 08.08.2013, 08:18:30
  20. avatar
    [8] Hanula [*]

    Sml16dobré ráno

    superkarma: 0 08.08.2013, 08:09:32
  21. [7] dadma [*]

    Vůně chleba, čerstvé máslo a sůl…

    tak z nadpisu nám zbyla snad ještě,kvalitní ta sůl.Čerstvé máslo jsem již neviděla hodně dlouho.Ani výrobci to již neuvádí na obalech másla.

    superkarma: 0 08.08.2013, 07:58:02
  22. [6] dadma [*]

    Přeji všem hezký den.

    Kvalitní a dobrý chléb dnes koupíte snad jen v malé soukromé pekárně.Chléb dovážený do hyper-super marketů je nejedlý a ten ,který tam dopékají ze zmrazeného,taky za moc nestojí. Sice to tam hezky voní ,ale to je tak všechno.

    superkarma: 0 08.08.2013, 07:52:49
  23. avatar
    [5] lenig [*]

    krásný chlebem provoněný den přeji všem Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 08.08.2013, 07:44:53
  24. avatar
    [4] Brixik [*]

    Kváskový chleba z pekárny ve Velké Bíteši miluju. Ostatní "buchty" v supermarketu se můžou jít zahrabat. Chlaba krásně voní, má výbornou kůrku i vbnitřek a hlavně je výborný i po několika dnech.

    Ale víte co jsem zjistila? Že čím víc na východ, tím lepší chleba. Byla jsem v Litvě a lepší chleba, než jejich tmavý, hutný (a to se prodával normálně v supermarketu) jsem v životě nejedla a vezla jsem ho, jako dárek domů.

    superkarma: 0 08.08.2013, 07:41:54
  25. avatar
    [3] dasena [*]

    krásné rankoSml16

    superkarma: 0 08.08.2013, 07:40:40
  26. avatar
    [2] enka1 [*]

    Dobré,

    a ještě pokrýt nakrájenou ředkvičkouSml16Sml24

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #23
    superkarma: 0 08.08.2013, 07:37:31
  27. [1] telelot [*]

    ještě jsem to nezkoušela, ale chystám se Sml22

    superkarma: 0 08.08.2013, 07:37:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme