Vaření

Vše pro tradiční české Velikonoce si odnesete z Globusu

Přivítejte jaro v pohodě a beze shonu. Na Velikonoce se totiž můžete připravit i bez dlouhého stání u plotny a bez ztráty energie věnované výrobě domácí výzdoby. Tradiční jídlo i výzdobu seženete na jednom místě - v Globusu.

Stejně jako před každými svátky, i před Velikonocemi řeší spousta z nás nákupy, a to hlavně nákupy potravin a výzdoby. Oběhnout řeznictví, pekařství, květinářství a další obchody dá pěkně zabrat. Naštěstí existují místa, kde lze sehnat všechno najednou. Navíc ve vysoké kvalitě a s profesionálním přístupem. Ptáte se kde? V každém z 15ti hypermarketů Globus.

Globus

Hypermarkety Globus jsou unikátní svými vlastními výrobami. Součástí každého hypermarketu jsou opravdová pekárna a skutečné řeznictví. Během celého dne tak můžete nakoupit čerstvé nerozpékané klasické i velikonoční pečivo, a vybírat z velkého množství různých druhů čerstvého masa a masných výrobků. Vše ručně zpracované podle tradičních receptur.

V žádné domácnosti by o Velikonocích neměl chybět máslový mazanec. S tím se pekaři z Globusu doslova mazlí. Těsto zadělávají zásadně z mouky, kterou odebírají od prověřených českých a moravských mlynářů. Každý mazanec  obsahuje máslo, díky kterému je plný jemné chuti. A samozřejmě nesmí chybět ani rozinky, kterých každý mazanec obsahuje 15 %. Každý kousek je pak ručně vykulován, mašlován vejci a ručně posypán vydatnou porcí mandlových plátků. Pokud se u vás doma sní na Velikonoce mazance hodně, kupte si v Globusu rovnou ten rodinný, který váží jeden kilogram.

Globus

Po období půstu pak přichází chuť i na maso. Nejtypičtějším velikonočním masem je asi uzené. To v Globusu připravují podle tradiční receptury - bez zbytečné chemie. Čerstvé kusy masa, které každý den do Globusu zavážejí tuzemští chovatelé, tamní řezníci naloží do láku se solí a kořením a nechají ho marinovat. Z láku putuje maso do udírny, ve které se roztápí a udí na bukovém dřevě. Po přivonění k masu tak ucítíte tradiční vůni, která značí poctivost řemesla. V poslední době, si do našich jídelníčků nachází cestu i jiné druhy masa. O Velikonocích to bývá maso jehněčí. Má skvělou chuť a kromě toho je i bohaté na výživové látky, jako jsou draslík, sodík a železo. Jestli nemáte s jehněčím doposud zkušenost, neváhejte se řezníků v Globusu zeptat. Moc dobře totiž vědí, jak maso vybrat a jaký způsob úpravy zvolit. A rádi se o to podělí.Globus

V Globusu společně s tradičním velikonočním jídlem, pořídíte i  velikonoční výzdobu. Vybírat můžete z nabídky až 500 druhů  dekorací, včetně  ručně malovaných kraslic pocházejících z moravských dílen.

www.globus.cz

   
14.03.2016 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [3] Lídy [*]

    Uzené jedině z Globusu, to u nás 100%-ně platí. Dřív jsme měli možnost kupovat od jednoho výborného řezníka, dnes už tu možnost nemáme, ale maso z Globusu je opravdu výborné. Velikonoční dekorace tam ale nekupuju.

    superkarma: 0 14.03.2016, 13:40:17
  2. avatar
    [2] hubajda [*]

    uzene mam svoje vlastni

    superkarma: 0 14.03.2016, 10:29:52
  3. [1] bobani [*]

    Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 14.03.2016, 10:13:43

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme