Vaření

Voňavý králík a snadné šalvějové těstoviny

Tymián patří mezi mé oblíbené bylinky. Přidávám ho do klasické sekané, k pečeným masům i do těstovin. Třeba s králíkem tvoří úžasnou kombinaci.

králík

Králík pečený na tymiánu

4 králičí stehna nebo celý králík
150 g anglické slaniny
6 snítek tymiánu
250 ml kvalitního bílého vína
10 jarních cibulek i se zelenou natí
sůl a čerstvě mletý pepř

Králičí stehna omyjeme, osolíme a opepříme. Naskládáme do pekáčku. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a zasypeme jí stehna v pekáčku. Poklademe tymiánovými snítkami. Maso podlijeme vínem a dáme do předehřáté trouby.
Pečeme přikryté, na 180 °C asi 25 minut. Poté přidáme cibule a pečeme ještě dalších 15–20 minut, než je maso měkké.
Podáváme s bramborem nebo čerstvým pečivem.


Tento recept potvrzuje pravidlo, že v jednoduchosti je krása. A chuť. Stačí koupit kvalitní těstoviny, natrhat v truhlíku šalvěj a výborné jídlo je na světě.

špagety se šalvějí

Špagety se šalvějí

300 g kvalitních špaget
100 g másla
7 lístků šalvěje
trocha strouhaného sýra (parmezán, ementál, gouda)
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř

Špagety uvaříme v osolené vodě tak, jak jsme zvyklí. Mezitím co se vaří, rozpustíme v malém kastrolku máslo. Dáváme pozor, aby nám nezhnědlo. Přidáme nasekané lístky šalvěje a muškátový oříšek. Necháme máslo zpěnit.
Dochutíme pepřem a smícháme s uvařenými těstovinami. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Dobrou chuť přeje elly.

   
06.05.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [11] hubajda [*]

    kralika nemusim

    superkarma: 0 16.11.2012, 23:43:43
  2. [10] DCOlga [*]

    Králíka emám ráda, ale špagety bych si dala.

    superkarma: 0 06.05.2011, 21:32:35
  3. avatar
    [9] Žábina [*]

    vypadá to úžasně Sml67

    superkarma: 0 06.05.2011, 18:56:25
  4. avatar
    [8] xx-b [*]

    my měli zakrslého králíčka jako domácího mazlíčka - takže na talíři bysme ho doma mít nemohli Sml23Sml80

    superkarma: 1 06.05.2011, 17:58:07
  5. avatar
    [7] denkas [*]

    U nás se králík nejíSml80

    superkarma: 0 06.05.2011, 15:30:59
  6. avatar
    [6] amphora [*]

    Sml16králíka dělám na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky, domácími. Je to lahůdka, zrovna včera jsme ho měli a rozplýval se na jazyku.Sml22

    superkarma: 0 06.05.2011, 10:07:56
  7. [5] pinokio [*]

    Mňam.Mňam.Elly kápla jsi mi do noty.Dneska jedu na trh pro bylinky na zasazení do truhlíků,koupím si i tymián.Máme jednoho pána,co nám dodává králiky ze svého domácího chovu.Tak to zkusím.Děkuji

    superkarma: 0 06.05.2011, 08:54:48
  8. [4] knihovna [*]

    Nejlepší řízky jsou z králíka Sml22, z jeho stehen Sml67

    superkarma: 0 06.05.2011, 08:00:08
  9. avatar
    [3] LudPa [*]

    Pečeného králíka můžu, ale rodinka moc ne.Dělám ho velice málo,ale to foto nahoře.Asi brzo bude.

    superkarma: 0 06.05.2011, 06:45:08
  10. [2] schnaxy [*]

    Hmm, dala bych si králíčí masíčko.Avšak vzpomenu si na Shui Shui Le /králíček moji kamarádky/ tak mi přejde chuť.Jinak receptík je opravdu jednoduchý.Sml25Sml25Sml25

    superkarma: 0 06.05.2011, 01:53:50
  11. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    tak to králíčka,mohu na všelijaký způsobSml59

    superkarma: 0 06.05.2011, 00:27:30

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme