S tímhle jídlem zabodujete jak na party v indickém stylu, tak jako s večeří nenáročnou na váš čas.

gNA 6 PORCÍ

Příprava: 45 minut

  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 6 kuřecích stehen bez kůže
  • 1 cibule, nasekaná
  • 5 bobkových listů
  • 2 svitky skořice
  • 6 tobolek kardamomu, zlehka rozlámaných
  • 250 ml řeckého jogurtu (nabízí například Interspar)
  • 20 g čerstvého koriandru, nasekaného
  • 4 lžíce jemné kari pasty (nejlépe indické pasty Korma) nebo 2 lžičky kari koření
  • 80 g rozinek sultánek

Rozehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ve velkém kastrolu, který můžete přiklopit poklicí, rozpalte lžíci oleje a sedm až deset minut na něm opékejte kuře. Až bude ze všech stran zlaté, dejte ho stranou. V hrnci rozehřejte zbylý olej. Vsypte cibuli i všechno koření; jakmile cibulka změkne a zezlátne, stáhněte plamen a vraťte do hrnce maso.

Smíchejte jogurt, koriandr, kari pastu či kari koření a rozinky. Směs nalijte na kuře, dobře promíchejte, hrnec přiklopte poklicí a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny; maso by mělo jít snadno od kosti. Podávejte s plackami pita.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Kuře pečené na jablkáchKuře pečené na jablkách Kuře na jeřabináchKuře na jeřabinách Kantonské kuřeKantonské kuře
Reklama