Bulvár

Vodafone zavádí unikátní ekologické hodnocení telefonů

Vodafone zavádí jako první operátor v České republice hodnocení Eko-třída pro mobilní telefony. Jde o parametr, který hodnotí telefony z hlediska dopadu na životní prostředí. Díky tomu si zákazník může vybrat telefon, který je k životnímu prostředí co nejšetrnější. Hodnocení zajišťuje i financuje Vodafone Group zcela nezávisle na výrobcích a sestavují ho specializované agentury podle řady kritérií, jako je například spotřeba vody a energie při výrobě telefonu, množství použitého obalového materiálu, použití recyklovaných materiálů či environmentální politika dodavatele.  

vodafone

„Eko-třída poskytuje zákazníkovi při volbě telefonu potřebné informace o jeho ekologičnosti,“ říká Přemysl Filip, senior manažer společenské odpovědnosti Vodafonu a dodává: „Snažíme se tím motivovat i výrobce telefonů, aby se chovali k životnímu prostředí co nejohleduplněji.“

Eko-třída hodnotí telefon z hlediska dopadu na životní prostředí ve škále od 1 do 5. Čím vyššího hodnocení telefon dosáhne, tím méně zatěžující je pro životní prostředí. Eko-třída vychází z hodnocení dodavatele a samotného výrobku na základě odpovědí na více než 230 otázek.

Vodafone dále ve spolupráci se společností REMA Systém motivuje zákazníky i své zaměstnance k recyklaci starých telefonů. V loňském roce bylo v celé České republice zrecyklováno pouze 6 % starých telefonů.

Petr Kubernát, ředitel společnostiREMA Systém, která zajišťuje recyklaci sebraných telefonů, k tomu doplňuje: „Postupně se toto malé procento daří ve vzájemné spolupráci zvyšovat díky osvětě mezi zaměstnanci i zákazníky. Věřím, že v budoucnu odevzdá k recyklaci svůj starý mobilní telefon mnohem více uživatelů.“

Více informací o zavedení Eko-třídy na http://www.vodafone.cz/eko-trida.

vodafone

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice v současnosti poskytuje služby pro více než tři miliony zákazníků. Od roku 2007 poskytuje společnost pod názvem Vodafone OneNet komplexní telekomunikační služby (hlasové i datové služby v pevné a mobilní síti) firemním zákazníkům jak ze soukromého, tak veřejného sektoru. Společnost je také aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Založila Nadaci Vodafone ČR, která je podle objemu rozdělených prostředků třetí největší firemní nadací v ČR a rozdělila za 6 let neziskovému sektoru více než 100 milionů korun. V roce 2010 Vodafone oslavil desetileté výročí na českém trhu netradiční kampaní Jsme stejná krevní skupina, kterou masivně propagoval bezplatné dárcovství krve a počátkem roku 2011 spustil První zelenou síť. Vodafone se opakovaně stal vítězem soutěží CSR Award a Top Filantrop v oblasti společenské odpovědnosti. Více informací na www.vodafone.cz

   
10.09.2012 - Společnost - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [28] tajnostii [*]

    Mám jiného operátora

    superkarma: 0 23.09.2012, 10:32:06
  2. [27] Lydia001 [*]

    Je to zajímavé. Jsem zvědavá jak si stojí můj!

    superkarma: 0 18.09.2012, 20:42:10
  3. [26] jithule [*]

    třeba přestoupím

    superkarma: 0 14.09.2012, 15:16:48
  4. avatar
    [25] margot [*]

    jo, recykluju mobily, snad trochu častěji, než by mi bylo milé - nějak mám na elektroniku (a třeba i na hodinky) neblahý vliv... poctivě je vracím na prodejny do sběrného boxíku. docela dobrá akce byla, kdy odměňovali šperky z recyklátuSml16

    superkarma: 0 10.09.2012, 21:47:02
  5. avatar
    [24] daska59 [*]

    Nemám Vodafone a měnit nebudu, málo která změna bývá z dlouhodobého hlediska výhodná.

    superkarma: 0 10.09.2012, 17:54:26
  6. avatar
    [23] ekleinovka [*]

    Vodafone mi zrovna dnes volal - tedy operátor a nabízel služby,nemám čas na takovéhle hovory,jsem stejně u jiného poskytovatele....

    superkarma: 0 10.09.2012, 17:28:31
  7. [22] jithule [*]

    mám jiného operátora

    superkarma: 0 10.09.2012, 17:07:49
  8. avatar
    [21] capkova [*]

    Už VODAFON také nemám...

    superkarma: 0 10.09.2012, 16:18:34
  9. avatar
    [20] RosaGloriaDei [*]

    od Vodafonu jsme odešli

    superkarma: 0 10.09.2012, 15:28:38
  10. avatar
    [19] tajnostii [*]

    Mám jiného operátoraSml22

    superkarma: 0 10.09.2012, 14:30:05
  11. avatar
    [18] Kytinkak [*]

    jsem u jiného operátora

    superkarma: 0 10.09.2012, 14:06:07
  12. avatar
    [17] arminka [*]

    nejsem u vodafonu, ale i tak neřeším jestli je EKO či co ?, hlavně když se dovolám Sml16

    superkarma: 0 10.09.2012, 14:01:53
  13. avatar
    [16] Krupová [*]

    telefon mám na volání. Jestli je Eko, makro,  Bio neřešímSml30

    superkarma: 0 10.09.2012, 13:16:52
  14. avatar
    [15] hubajda [*]

    Juričková — #12 take jsem u vodafonu

    superkarma: 0 10.09.2012, 13:09:44
  15. [14] jerenika [*]

    Tak ještě bych uvítala tu univerzální nabíječku :)

    superkarma: 0 10.09.2012, 13:07:38
  16. [13] Trefa [*]

    Trefa:mam svuj mobil,a dokut pujde nebudu ho menit.radeji at slevni telefonovavi.

    superkarma: 0 10.09.2012, 13:07:36
  17. [12] babočka12 [*]

    lidicka — #1 asi tak,zas budou tel.dražší.

    já jsem u vodafonu....ale z důvodu signálu u nás....

    1. na komentář reaguje hubajda — #15
    superkarma: 0 10.09.2012, 11:08:34
  18. avatar
    [11] saruz [*]

    Mobil mám služební, takže eko - třídu neovlivním, co nafasuji, to mám. Sml22

    superkarma: 0 10.09.2012, 10:42:55
  19. avatar
    [10] vmarta [*]

    nemám Vodafon...

    superkarma: 0 10.09.2012, 10:26:02
  20. [9] Roland [*]

    Jsem u jiného operátora.

    superkarma: 0 10.09.2012, 09:54:21
  21. avatar
    [8] Hanula [*]

    Sml15musí nějak lákat nové a nové zákazníky

    superkarma: 0 10.09.2012, 09:45:15
  22. avatar
    [7] blesksoft [*]

    jsem u jiného a můj telefon mám už 8 let tak to určitě nebude eko

    superkarma: 0 10.09.2012, 08:56:07
  23. [6] musilovahana [*]

    Vodafon má dcera a zeť.

    superkarma: 0 10.09.2012, 08:01:05
  24. avatar
    [5] Žofie [*]

    Nemám tohoto oprátoraSml23

    superkarma: 0 10.09.2012, 08:00:47
  25. [4] step1 [*]

    Bude platit: čím šetrnější, tím dražší? Sml80

    superkarma: 0 10.09.2012, 07:52:52
  26. avatar
    [3] Jindriska8 [*]

    Mám jiného operátoraSml22

    superkarma: 0 10.09.2012, 07:34:04
  27. avatar
    [2] LudPa [*]

    Ono už teď volání Vodafone není levná záležitost.

    superkarma: 0 10.09.2012, 06:42:04
  28. [1] lidicka [*]

    ...a tím bude telefon dražšíSml30Sml52Sml30

    1. na komentář reaguje Juričková — #12
    superkarma: 0 10.09.2012, 06:11:51

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme