Novinky

Vlastní recept čtenářky malinke-kote

Čtenářka malinke-kote se teprve učí vařit. Ale již teď dělá jídlo, které vzniklo v její hlavě. Děkuji malinke-kote za text i fotografii. Přiznávám, že to nevypadá luxusně, ale proti gustu žádný dišputát!

Přeji všem pěkný slunečný den,
 
venku krásně a já dnes nemusím vařit, protože budu celý den ve škole na zkouškách tak snad se mi to podaří. Mě osobně vaření nevadí, jsem teprve začátečník, ale mám dvě oblíbená jídla, která vařím častěji. Nejen mě, ale i přítelovi chutná a to je hlavní. Co vlastně nejčastěji vařím? Miluji brambory na smetaně ať už ode mě a nebo od mé mamky. Každá je děláme jinak. Mamka pouze oloupe brambory, taťka je nakrájí na kolečka a hodí do pekáče i s masem, který jenom opepří a pak podlije smetanou ke konci. Já to dělám trošku jiným způsobem a abych pravdu řekla tak mi to asi chutná lépe. Ještě aby ne. Říká se, že vlastní jídlo člověku chutná nejvíce. Já to dělám v zapékací míse a střídám to. První vrstvu dám nakrájené brambory a okořením kořením na americké brambory, další vrstvu přidám maso, které taktéž okořením nějakým kořením na maso a takhle pokračuji až do úplného
 naplnění a dám zapéct. Smetanu tam dáváme krátce a hodně aby to v tom hezky plavalo a udělala se z toho omáčka.
 
Druhé moje nejčastější jídlo je můj výmysl ale zaručeně je vynikající. Ze začátku se mi to tolik nedařilo, ale teď už to dělám čím dál lépe. Je to rychlovka a trvá to asi tak 45 minut vaření když nepočítám tu přípravu. Brambory si oloupu a nakrájím jako na brambory na smetaně - to je na kolečka. Na pánev dám minimum oleje a osmahnu kuřecí maso, které okořením kořením na maso bez soli. Tohle jsme našli nedávno to koření a je vynikající. Když už je maso krásně měkké tak tam přidám brambory které okořením zase kořením na americké brambory a postupně přidávám mletou papriku.

1

Ze začátku jsem to moc nepodlévala vodou a jenom ty brambory osmahla, ale teď z toho dělám omáčku a papriky přidávám hodně i vody. Ještě než je to hotové tak k tomu přidám ještě masox a jídlo je hotové. Rychlé a opravdu vynikající. Jednou mi přítel řekl, že to dokonce chutná podobně jako guláš. Já která guláš nejím mi to rozhodně nepřišlo, ale hlavní je že chutná nám oboum :-) Co ale nejvíce miluji jsou domácí hamburgery, které děláme vždy když má někdo narozeniny či svátek :-)
 
Vařit jsem začla úplně sama a ze začátku jsem se toho opravdu bála. Dokonce jsem se také jednou spálila o kamna, ale to k životu patří. Naučit jsem se to musela, když chci s přítelem žít. Do té doby jsem se snažila trochu vařit jen na základní škole, kdy to u nás bylo povinné, ale tam se toho moc člověk nenaučil. Postupem času se chci naučit i nějaká větší jídla, abych uměla uvařit i budoucím dětem, ale nato mám ještě chvíli čas :-)
 
Přikládám fotografii jídlo mého výmyslu, akorát že jsem to tedy tady zrovna nedělala s masem tak jak tady popisuji ale maso jsem dělala zvlášť, jinak je to stále stejný postupem.
 
malinke-kote 
Text nebyl redakčně upraven


Jaké jídlo vaříte nejčastěji?

  • Proč?
  • Co po vás vaši jedlíci nejčastěji vyžadují a plníte jejich přání?
  • Kdo vás to jídlo naučil?
  • Podělte se o recepty…
  • Příběhy…
  • Fotky…
  • I videa…

vše směřujte na e-mail:

redakce@zena-in.cz

a jedna z vás získá zcela novou kuchařku Zdeňka Pohlreicha: VEJCE NEBO SLEPICE - 80 šťavnatých receptů z drůbeže a pernaté zvěřiny.

polraich.jpg

   
24.05.2012 - Čtenářské příspěvky - autor: Radek Kříž

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [93] malinke-kote [*]

    maje — #92 sice psala kdyby byli ty brambory více na hromádce a ozdobené petrželkou ale jaksi vidíš jasně že je tam dána omáčka a tudíž těžko na brambory v tomhle receptu dám petrželku Sml67

    superkarma: 0 17.07.2012, 14:29:28
  2. avatar
    [92] maje [*]

    malinke-kote — #91 ale bloncka psala o bramborách. copak vážně nechápeš psaný projev?Sml80Sml80

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #93
    superkarma: 0 25.06.2012, 08:32:07
  3. avatar
    [91] malinke-kote [*]

    blondýna — #87 promiň ale petrželku bych tam opravdu nedala protože jí nejím Sml23 a do omáčky dát petrželku, no nevím nevím tedy .... Sml80 pokud vím tu si lidé dávají do brambor třšeba šťouchaných ale určitě ne do omáčky Sml80

    1. na komentář reaguje maje — #92
    superkarma: 0 23.06.2012, 09:17:53

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [90] SNÍŽEK [*]

    vypadá to jako blivajz Sml31

    superkarma: 1 01.06.2012, 16:38:23
  2. avatar
    [89] řinka [*]

    maje — #86 Tak se po ní také mrknu.Já miluju do polévky libeček,tak bude zase jiná.

    superkarma: 0 01.06.2012, 13:06:57
  3. [88] cilani [*]

    blondýna — #87 vždyť se teprve učí, to přijde. Mně by nalákala.Sml22

    superkarma: 0 31.05.2012, 15:29:51
  4. avatar
    [87] blondýna [*]

    Nezlob se,ale ty brambory nevypadají moc vábněSml23.Možná,kdyby byly více na hromádce,ozdobené petrželkou...Sml16

    1. na komentář reaguje cilani — #88
    2. na komentář reaguje malinke-kote — #91
    superkarma: 0 31.05.2012, 12:56:01
  5. avatar
    [86] maje [*]

    holky, jen hlásím, že ta bylinka je naprosto skvěláSml67Sml22Sml22Sml22 dala jsem o trochu méně, než mi radila prodavačka, protože já maggi v polévce ráda nemám. ale tohle krásně ovonělo a chuť to spíš zvýraznilo, než aby to přetlouklo. je superSml22Sml22Sml22

    1. na komentář reaguje řinka — #89
    superkarma: 0 25.05.2012, 08:18:41
  6. [85] Reni [*]

    To jídlo na fotu, není moc lákavé. Sml23 Sml23

    superkarma: 0 24.05.2012, 23:33:11
  7. avatar
    [84] kebulkaevulka [*]

    Mamince brzké uzdraveníSml79

    superkarma: 0 24.05.2012, 22:30:34
  8. avatar
    [83] kebulkaevulka [*]

    Je důležité,že to chutná tobě i příteli,mě to připadá,jako kdyby to měl už někdo v huběSml30

    superkarma: 0 24.05.2012, 22:30:04
  9. avatar
    [82] Kytinkak [*]

    přeji mnoho radosti do kuchtění a vaření

    superkarma: 0 24.05.2012, 20:24:34
  10. avatar
    [81] malinke-kote [*]

    malykocourek — #80 jj to je přesně ono, nemohla jsem si vzpomenout na název Sml67

    superkarma: 0 24.05.2012, 19:50:27
  11. avatar
    [80] malykocourek [*]

    malinke-kote — #79 Většinou se tomu říká laparoskopieSml22

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #81
    superkarma: 0 24.05.2012, 19:25:01
  12. avatar
    [79] malinke-kote [*]

    lalica — #78 děkuji, když nenastanou komplikace tak by snad v neděli měla jít domu, naštěstí jí to dělali tím přístrojem takže nebude mít skoro žádnou jizvu ... nevím teď jak se mu říká, kde dělají do člověka jenom malé díry a nemusejí člověka řezat ...

    1. na komentář reaguje malykocourek — #80
    superkarma: 0 24.05.2012, 19:11:41
  13. avatar
    [78] lalica [*]

    malinke-kote — #76  Mamce přeji brzké uzdravení a Tobě hodně štěstí při kuchtění!Sml59

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #79
    superkarma: 0 24.05.2012, 19:04:47
  14. avatar
    [77] lalica [*]

    karlak — #74  Tak ten chleba se sádlem a magi má rád i můj muž!

    superkarma: 0 24.05.2012, 19:02:48
  15. avatar
    [76] malinke-kote [*]

    tak už mi mamka zavolala, pořád spí a ani se jí nedivím po té narkoze, člověk je potom takový oblbý a ospalý. Ale říkala že zatím dobrý. Měla tam jenom jeden malý kamínek. Myslela jsem že tam má víc a větši když měla pořád problémy se žlučníkem a nemohla jíst skoro žádná jídla až se bála skoro vůbec něco jíst .. mastné vůbec ale jsem ráda, že je to snad za námi a vše OK Sml16

    1. na komentář reaguje lalica — #78
    superkarma: 0 24.05.2012, 18:35:00
  16. [75] Roland [*]

    Přítel určitě ocení snahu. Hlavně, že mu chutná.

    superkarma: 0 24.05.2012, 16:46:07
  17. avatar
    [74] karlak [*]

    Švagrová miluje maggi nakapané na chlebu hodně namazaným sádlem. Když jsem to viděla poprvé měla jsem divný pocit kolem žaludku.Sml58

    1. na komentář reaguje lalica — #77
    superkarma: 0 24.05.2012, 16:44:52
  18. avatar
    [73] malykocourek [*]

    superkarma: 0 24.05.2012, 15:57:27
  19. avatar
    [72] ekleinovka [*]

    Tak kotě,kazda snaha se ceni,hlavne,že chutna

    superkarma: 0 24.05.2012, 15:56:20
  20. [71] cilani [*]

    Vařím často z toho, co je doma. Děláme si domácí česnekovou pomazánku s kupou tv.sýra a česneku. Když zbyde, šupnu do toho maso, nechám odležet do druhého dne, přidám tam jedno vejce, obalím ve strouhance a přítel se může užrat. Když mi zbyde salám a tv. sýr, šupnu to do sekané a máme dva dny baštu.

    superkarma: 0 24.05.2012, 15:03:46
  21. avatar
    [70] Dante Alighieri [*]

    Dante Alighieri — #69 To jsem teda asi ne úplně dobře vyjádřila.. Sml30 Jako nemyslim, že přijde domů a dělá si polívku s masoxem, ale opravdu mám pocit, že někde říkal, že za občasné použití se hlava netrhá.

    superkarma: 0 24.05.2012, 14:44:34
  22. avatar
    [69] Dante Alighieri [*]

    Já mam takovej pocit, že Pohlreich je proti náhražkám jen v restauracích. Pokud si dobře pamatuju, někde se vyjádřil, že v domácí kuchyni jsou někdy náhražky významnou pomocí a hodí se. Sml22 Doma si nemusíme každej den vyvařovat jak v pětihvězdičkový restauraci.

    1. na komentář reaguje Dante Alighieri — #70
    superkarma: 2 24.05.2012, 14:41:01
  23. avatar
    [68] maje [*]

    malykocourek — #67 Sml23Sml23Sml23 už to tu psala. skoro žádnou zeleninu, česnek ani cibuli v jídle nejí, bylinky nemá ráda. ale má psaSml57Sml57 a dělá děsně důležitou zkouškuSml30Sml30

    superkarma: 0 24.05.2012, 14:37:35
  24. avatar
    [67] malykocourek [*]

    Hele kotě,ty nejíš vůbec zeleninu?

    1. na komentář reaguje maje — #68
    superkarma: 0 24.05.2012, 14:30:47
  25. avatar
    [66] femme [*]

    Druhé moje nejčastější jídlo je můj výmysl ale zaručeně je vynikající  Sml30 

    superkarma: 2 24.05.2012, 13:56:24
  26. [65] Maria28 [*]

    Nevím proč tak odsuzujete Maggi kostky. Nemám čas ani potřebu dělat stále vývary a i když vývar udělám, Maggi kostka to jistí. Že je Pohlreich odsuzuje, je jeho věc, ne naše dogma. Každý ať si jí, na co má chuť a co mu dovoluje čas a kapsa. Můj oblíbený "sport" je, koupit maso, udělat plát, otevřít lednici a roládu naplnit tím, co tam vidím - anglická, vejce, paprika čerstvá nebo sterilovaná), mrkev, špenát nebo pórek, houby atd. Česnek vždy. Není umění nakoupit a vařit, ale uvařit z toho, co je zrovna po ruce- experimentovat. To prý umějí jen chlapi. Tak jsem asi chlap.

    superkarma: 2 24.05.2012, 13:50:34
  27. avatar
    [64] řinka [*]

    maje — #54 To neznám

    superkarma: 0 24.05.2012, 13:50:01
  28. [63] Karo Líná [*]

    Kořenící směsi a masox do brambor, hm, tak to bych si tedy nedala Sml68 Dávno jsem těmhle umělotinám odvykla a nejspíš bych z toho měla ošklivou střevní příhodu Sml30 Nemluvě o tom, že by mi to nechutnalo. Jak se člověk naučí jíst kvalitně a vařit z přírodních surovin, už zpátky nechce.

    superkarma: 2 24.05.2012, 13:43:10
  29. avatar
    [62] RosaGloriaDei [*]

    malinke-kote — #49 já tím rozhodně nechtěla naznačit, že ta Tvá specialita vypadá jako obyčejný bramborový guláš...to bych si nikdy nedovolila...

    superkarma: 1 24.05.2012, 13:40:23
  30. avatar
    [61] Ivásek [*]

    maje — #59 a tak vyzkúšaj a podaj hlášení! Sml58Sml58Sml58

    superkarma: 0 24.05.2012, 13:29:37

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme