Vaření

Víte, že mražená zelenina si uchovává nutriční hodnoty 365x déle než čerstvá?

Znáte to. Chodíte po trhu, svítí sluníčko a všude šťavnatá zelená nádhera. Mluvím o salátu, mrkvi, hrášku či brokolici. Neudržím se a vytahuji peněženku. Domu kráčím šťastně a obtěžkána zeleninou. Nicméně změna plánu. Kamarádka volá. Doběhnu domů, odhodím tašku s nákupem a letím za na návštěvu.

Večer se mi už nechce nic dělat, nemám na ni chuť. Tak snad zítra… nebo pozítří? Sama tam teskní a vadne. Sobota. Hurá! Tak dnes si ji užiju. Škoda. Už je pryč… uvadla. Pokud je toto váš příběh, volte raději mraženou. Ta na vás v klidu počká i celý rok a bez ztráty kytičky. J

Mražená zelenina je čerstvější než čerstvá. Výrobky řady BONDUELLE Vapeur jsou speciálně blanšírovány v páře, aby bylo zachováno nejvyšší množství nutričních hodnot, a následně hluboce zmrazeny šokem. Celý proces od sklizně zeleniny, až po zamražení  šokem, trvá méně než 4 hodiny! Což je klíčové pro zachování maximálního množství vitamínů, minerálů a chuti. Zelenina, která je starší 48 hodin již obsahuje jen 20 procent vitamínů! Pokud tedy nemáte zahrádku hned před domem, volte raději mraženou zeleninu. Zelenina je připravena ihned k použití (bez mytí, loupání, krájení), vždy čerstvá a chutná a bez plýtvání. Dávkujete si vždy jen tolik, kolik opravdu spotřebujete a ještě má lepší nutriční hodnoty. Od příště již žádná zklamání, hurá!

Recept na Císařské brambory

Hlavní jídlo pro 4 osoby

bonduelle

Ingredience:

·         400 g císařské zeleninové směsi Bonduelle (Royal Mix)

·         100 g žampionů Bonduelle

·         800 g brambor vařených ve slupce

·         20 g koření

·         50 g sýra

·         40 g oleje nebo másla.

Postup:

Uvaříme brambory a nakrájíme na plátky. Zeleninu necháme volně rozmrznout. Plátky klademe do zapékací formy ve vrstvách, které prokládáme okořeněnou zeleninovou směsí Royal Mix a žampiony. Omastíme, navrch posypeme sýrem a dáme zapéct. Podáváme jako přílohu nebo i jako lehké hlavní jídlo. Aby nám mražená zelenina rychleji povolila, můžeme na 10 minut ponořit do horké (ne vroucí) vody.

Více na www.bonduelle.cz.

!!!POZOR SOUTĚŽ!!!

Zapojte se i do soutěže, kterou najdete ZDE.

   
25.11.2015 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [1] bobani [*]

    vím a proto ji kupuji Sml67

    superkarma: 0 25.11.2015, 10:06:30

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme