Domácnost

Víte, co je pesto?

Bylo půl osmé, když jsem se vrátila z práce. Hlava mě bolela, sotva jsem cítila nohy, a poslední, na co jsem měla náladu, byla příprava večeře… Zapátrala jsem v paměti … co uvařit rychlého a chutného?

„Mami, mami, já bych si dal těstoviny!“ Syn poskakoval mlsně po kuchyni.

Proč ne? Těstoviny, to je ono. Jsou lahodné, zdravé a jejich příprava zabere minimum času… Uvařila jsem špagety a vyzkoušela výtečnou směs značky SACLA z Itálie, která je zalita v kvalitním olivovém a slunečnicovém oleji.

Nabídnu vám hned dva druhy těchto znamenitých směsí, které jsme si s rodinou skutečně zamilovali.

První z nich je:
Pesto Genovese (190 g) – Pesto alla Genovese

Milujete chuť čerstvé bazalky a sýru? Pak vám tuto novinku mohu vřele doporučit! Mimo bazalky a sýru Grana Padano obsahuje piniové oříšky, ovčí sýr, slunečnicový olej, panenský olivový olej a mořskou sůl.

A příprava? Ta je skutečně velmi jednoduchá!: uvařené těstoviny smícháte s pestem, prohřejete a posypete strouhaným sýrem, nejlépe parmezánem a je hotovo!

Máte rádi zeleninu? Pak je právě pro vás určena druhá novinka - Pesto con pomodori secchi (190 g) – Bazalková omáčka se sušenými rajčaty
Opět obsahuje bazalku, sýr Grana Padano a piniové oříšky, tentokrát je však ještě obohacena o sušená rajčata, mrkev, červenou papriku a česnek.

Příprava je stejně snadná jako u pesta Genovese. Přísadu smícháte s těstovinami, posypete sýrem a můžete podávat na stůl.

Sami vidíte, že rychlá a chutná večeře není skutečně žádný problém! Těstoviny s pestem značky Sacla od společnosti I.C.B.C. spol. s r.o. vám zaručí nejen dobrou, ale i rychlou večeři. A já věřím, že si pochutnáte stejně, jako jsem si pochutnala já, i celá má rodina… Takže nezbývá než popřát: Dobrou chuť!

Podrobné informace a úplný seznam výrobků firmy I.C.B.C naleznete na www.icbc-pr.cz .

Ode dneška můžete soutěžit a vyhrát drobné dárky, těstoviny a samozřejmě i omáčky Pesto.

   
22.09.2004 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [48] Andula [*]

    Garfi: kouit se dá ve všech větších obchodech, tady ve většině, například v koutcích "cizí kuchyně" a tak podobně

    superkarma: 0 26.09.2004, 11:07:58
  2. avatar
    [47] Andula [*]

    Rikina: můžeš si pesto udělat i doma, ale i koupení je moc dobré, nepředstavuj si ho jako náhražku z konzervy.
    Sklenička stojí tak 40 - 50 korun, nám vždycky nějaký čas vydrží.

    superkarma: 0 26.09.2004, 11:07:11
  3. avatar
    [40] Vivian [*]

    Zizala: často bývá sýr dofutrován syntetickým sýrovým aroma

    superkarma: 0 22.09.2004, 16:27:02
  4. avatar
    [37] marcellina* [*]

    co to?

    superkarma: 0 22.09.2004, 13:30:12
  5. avatar
    [32] Markýza [*]

    Ještě jeden dotaz: v neděli v Prima vařečce dělala Jana Morávková rajčatový salát s mozzarelou - znám, ale dělala k tomu zapečené bagety (na sucho) a ty potom potírali právě pestem - pokud jsem dobře rozuměla, on Zounar jak má zvýšenou produkci slin a tím víc polyká, tak potom trochu šumluje. A tam to pesto byla taková zelená pasta, že by v tom byl sýr mi nepřipadalo, ale česnek tam byl určitě, o to mluvili. Tak pokud tohle někdo objasníte budu vám vděčná.

    superkarma: 0 22.09.2004, 12:22:14
  6. [31] Rikina [*]

    Hm, asi jsem divná, ale já si na těstoviny ten sýr, bazalku, zeleninu atd. dávám raději čerstvé, než nějakou patlačku z konzervy či sklenice od jakékoli firmy ... a za drahý peníze.

    superkarma: 0 22.09.2004, 11:59:19
  7. [30] esunad [*]

    Do pesta dávám nejčastěji vlašské ořechy,protože máme čtyři velké stromy,taky jsem na pestu závislá.U pesta je výhoda,že může být pokaždé jiné.Většinou se přidává v syrovém stavu až do hotového jídla,nemusí se vařit,aspoň to doma dělané.Dávám ho i do talíře bramboračky.

    superkarma: 0 22.09.2004, 11:54:08
  8. avatar
    [29] Palita [*]

    Taky to neznám, ale mám pocit, že to není nejlevnější záležitost

    superkarma: 0 22.09.2004, 11:06:30
  9. avatar
    [28] Gabi [*]

    Hanule: jo, ale receptů je spousta, my tu bazalku docela šidíme (dáváme tak dva svazečky) a taky to jde
    Voliv: šlehačka nemá s pestem nic společného.

    superkarma: 0 22.09.2004, 10:34:57
  10. [25] Jana 01 [*]

    Vyzkouším, snad tzo nebude moc drahé a mastné, vůbec to neznám... Jenom mě zarazila ta příprava večeře kolem osmé hodiny, kdy se chystají děti spát. To asi nebude to nejlepší pro žaludek...

    superkarma: 0 22.09.2004, 10:09:00
  11. avatar
    [22] Andula [*]

    Voliv: já mám dojem, že do pravého základního pesta šlehačka nepatří, třeba proto, že by se pak nedalo schovávat

    superkarma: 0 22.09.2004, 09:58:09
  12. avatar
    [21] marcellina* [*]

    tak ja si to pesto taky koupim

    superkarma: 0 22.09.2004, 09:55:52
  13. [20] Hanule [*]

    Gabi: je to opravdu 500 g bazalky , zdá se mi velká hromada. Pokud mi tom potvrdíš, půjdu vyplenit zahradu.

    superkarma: 0 22.09.2004, 09:32:42
  14. avatar
    [17] Gabi [*]

    Markýza: třeba jeden receptík na pesto: 40 g jader piniových oříšků, 500 g čerstvé bazalky, 50 g parmezánu, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl - rozmixovat nebo roztlouct v hmoždíři. Pinie je lepší předem lehce opražit. Lze také použít kešu oříšky.

    superkarma: 0 22.09.2004, 09:12:38
  15. [16] Hanule [*]

    Pesto je moc dobré. Ale také nevím , jak se dělá domácí.
    Moc prosím o recept.

    superkarma: 0 22.09.2004, 09:11:05
  16. avatar
    [15] Hannah01 [*]

    Tohle sice neznám, ale jinak pesto

    superkarma: 0 22.09.2004, 09:10:27
  17. avatar
    [12] Markýza [*]

    Asi jsem úplně pitomá, co je to pesto?

    superkarma: 0 22.09.2004, 08:51:51
  18. avatar
    [11] Jupíí [*]

    Pesto taky miluju, nejraději pravé italské přímo v Itálii. Akorát by mě zajímalo jestli někdo nemá zkušenosti s touhle značkou, protože občas koupím ze zoufalství nějakou sklenici v obchodě a pak to nikdo nechce jíst, že prý blééé.

    superkarma: 0 22.09.2004, 08:48:26
  19. avatar
    [10] Pajinka [*]

    *modra: Určitě kup, vřele doporučuju.

    superkarma: 0 22.09.2004, 08:44:03
  20. avatar
    [9] *modrá [*]

    Koupim to !

    superkarma: 0 22.09.2004, 08:33:38
  21. avatar
    [6] Gabi [*]

    To jsou mi otázky?! Dá se snad žít bez pesta?

    superkarma: 0 22.09.2004, 07:15:50
  22. avatar
    [5] Andula [*]

    Pesto já i děti, manžel Dávám ho třeba i na míchaná vajíčka

    superkarma: 0 22.09.2004, 06:25:18
  23. avatar
    [4] revka [*]

    Já si taky dělám pesto z vlastních zásob, je to bezva, všichni to mají rádi, mám ho stále připravené na mrazáku

    superkarma: 0 22.09.2004, 06:09:45
  24. avatar
    [3] Minda [*]

    Ja taky Zrovna vcera jsem ho vyrabela z bazalky a z petrzelky, taky vyborny Mrazim si ho na zimu.

    superkarma: 0 22.09.2004, 04:11:58
  25. avatar
    [2] *Kotě* [*]

    Jó, pesto, to já rádo

    superkarma: 0 22.09.2004, 01:17:28
  26. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    Aha.

    superkarma: 0 22.09.2004, 00:57:40

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme