Když přijde řeč na americkou kuchyni, většině z nás se vybaví maximálně pečený krocan, ale přiznejme si, že ještě častěji pověstné fast-foody. Ano, tam se opravdu stravuje nejvíce Američanů, ale domácí americká kuchyně skutečně existuje a je prý lepší než její pověst. A její součástí je právě TEX-MEX neboli texasko-mexická kuchyně, která nabízí spoustu výtečných jídel.

Můžeme v ní najít pro nás exotické pokrmy z chřestýšů, mývalů nebo pásovců, ale je charakteristická především používáním velkého množství chilli papriček. Jde tedy o jídla velmi pálivá. Na druhou stranu se tato jídla podávají téměř vždy s rýží nebo kysanou smetanou, které pálivost neutralizují.

Kuchyně TEX-MEX hodně pracuje s česnekem, fazolemi, kukuřičnou moukou, avokády, rajčaty a dobrým hovězím, takže se dá vlastně říct, že je zdravá. Oblíbené jsou i ryby a různí korýši, dále omelety a hlavně tortilly z kukuřičné mouky, které se plní vším možným, masem všeho druhu počínaje, zeleninou a luštěninami konče.

Já bych si docela dala říct.
A vy?
Už jste byly někdy v mexické restauraci?
Jak vám chutnalo?
Reklama