Bulvár

Vítám všechny gurmánky a gurmetky

Dnes o mém oblíbeném tématu. O jídle. Pojďme dnes strávit den v náručí exotických pochutin a nápojů. Cítíte vůni moře, vůni smažících se pokrmů a chuť netradičních jídel? Pak jste naladěny na stejnou vlnu jako já…

Seděl jsem v Bangkoku v restauraci přímo u silnice. Hned vedle nás přistál vozík s nádherně lesklými, odporně vypadajícími brouky. Žena za vozíkem cinkla na zvonek.  Z restaurace se ozvalo pištění. A zakrátko se ven vyhrnulo všechno, co tam bylo, asi 3 kuchaři, pět pomocnic a všechny servírky.

Obklopili vozík, ukazovali, co chtějí, a hned po zaplacení to ládovali do svých asijských pusinek.

Vstal jsem a bezradně se díval na nabídku červů, brouků a kobylek všech možných tvarů a počtu noh…

Vybral jsem to, co lidé z restaurace kupovali v největším množství, a hlavně úplně všichni. Středně velké cvrčky.

Vrátil jsem se ke stolu a moje žena se na mne s odporem dívala. Na očích jsem jí viděl, že pokud to sním, dnes večer asi žádná líbačka nebude. Díval jsem se na rozjařené pomlaskávající asiaty. Vytáhl jednu kobylku a strčil ji tykadly napřed do pusy. Trochu to lechtalo, rozkousnul jsem to a usmál se. Normální chilli chipsy. Vytáhl jsem druhého, třetího a nakonec jsem přesvědčil i svou Klárku. Zavřela oči, otevřela pusu a už tam byl.

Nestalo se to jejím nejoblíbenějším jídlem, ale dokázala překonat ten odpor a s tou úžasnou chutí se seznámila.

Nebylo to asi nejexotičtější jídlo, co jsem kdy jedl, ale je to na pomyslném vrcholu s dalšími pochutinami, co jsem již okusil.

A co vy?

Dnes máme téma: Já a exotická jídla!

  • Co jste jedla neobvyklého?
  • Co jste vařila neobvyklého?
  • Máte ráda exotickou kuchyni?
  • Pošlete recepty, fotky, úvahy, příběhy, prostě co vás k tomuto tématu napadne

Čekám a těším se na e-mailu

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás odměním. Napište mi do e-mailu, co sháníte za exotickou pochutinu, a pokud to bude v mých silách zkusím ji sehnat a doručit k vám domů. Mám poměrně slušný přehled, kde se dá co koupit…

   
19.01.2012 - Blog redakce - autor: Radek Kříž

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [67] řinka [*]

    dadma — #65 Taky jsem to četla bleeeSml31

    superkarma: 0 19.01.2012, 15:15:15
  2. avatar
    [66] denkas [*]

    Dnes ať kouknu,kam kouknu-jídlo! Já mám hlad,já chci maso!!! Joo a u nás teda napadlo dosti sněhu,ale teď prší!Sml80

    superkarma: 0 19.01.2012, 15:13:15
  3. [65] dadma [*]

    Zrovna na Novinkách je článek" Cizinci v Praze vyráběli závitky s myším trusem".

    1. na komentář reaguje řinka — #67
    superkarma: 0 19.01.2012, 14:56:51
  4. avatar
    [64] Ivásek [*]

    ToraToraTora — #62 řinka — #63 ještě mi říká krkohryzka, ale to patří k jinýmu tématu Sml32

    superkarma: 0 19.01.2012, 14:41:51
  5. avatar
    [63] řinka [*]

    Ivásek — #60 Sml52Sml52Sml52šulka mi říkali ve škole dodnes nevím pročSml80

    1. na komentář reaguje Ivásek — #64
    superkarma: 0 19.01.2012, 14:32:30
  6. avatar
    [62] ToraToraTora [*]

    Ivásek — #60 to je ovšem nádherné slovo  Sml30 Sml67

    1. na komentář reaguje Ivásek — #64
    superkarma: 0 19.01.2012, 14:24:32
  7. [61] dadma [*]

    Já mám ráda dobré jídlo,ale takové které  je naše české, slovenské...Když jsme byli někde v cizině nikdy jsem neochutnala nějaké jejich speciality,nebo jen takové, které neobsahovaly maso.Nejedla bych ani koně,ani žáby ani hlemýždě,sušené ryby či plody moře.Asiaty jako lidi obdivuji jsou slušní a pracovití, ale nemám je ráda že "sežerou kde co".Psy, kočky, opice hady,Japonci loví verlyby i když jsou před vyhynutím.

    Gaba 23 píše, že ochutnala tatarák.Tak ten jsem měla ráda jako mladá ještě svobodná holka,dávaly jsme si ho s kámoškama v hotelu.A dokonce jsme si to mohly i finančně dovolit. Dnes bych ho nesnědla ,ani vyrobený doma.Jinak miluji sladké ,koláče, buchty, bábovky, dorty....atd.

    superkarma: 0 19.01.2012, 13:55:01

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [60] Ivásek [*]

    ToraToraTora — #59 u nás je to tak se sushi Sml30 jsem nucena je šoulet doma - dokonce jsem získala, byť imaginární, řád zdatné sushišulky Sml54

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #62
    2. na komentář reaguje řinka — #63
    superkarma: 0 19.01.2012, 13:42:38
  2. avatar
    [59] ToraToraTora [*]

    gaba23 — #50 Tatarák jsem dělala na silvestra. Byl luxusní tak, že mě na něj manžel už nechce brát do restaurace a chce, abych ho dělala doma, jak se povedl Sml54

    1. na komentář reaguje Ivásek — #60
    superkarma: 0 19.01.2012, 13:38:53
  3. avatar
    [58] řinka [*]

    řinka — #57 pešenýSml52pečený to mi lezou sliny na prstySml52

    superkarma: 0 19.01.2012, 13:27:54
  4. avatar
    [57] řinka [*]

    gaba23 — #54 nejlepší co znám smažený řízek na sádle,nebo ještě lepší,pešený v troubě.Mana nebeská.

    A zase jsme skončily u vepřového kdepak exotikaSml52Sml52Sml52

    1. na komentář reaguje řinka — #58
    superkarma: 0 19.01.2012, 13:26:52
  5. [56] bobi2 [*]

    řinka — #52 jo, škvarkové placky i chléb. mňam

    superkarma: 0 19.01.2012, 13:25:02
  6. [55] bobi2 [*]

    gaba23 — #50 i pro mě bylo syrové maso výzva, ochutnala jsem hovězí carpaccio

    superkarma: 0 19.01.2012, 13:24:17
  7. avatar
    [54] gaba23 [*]

    řinka — #52 a škvarkové pomazánky mňam.

    1. na komentář reaguje řinka — #57
    superkarma: 0 19.01.2012, 13:23:33
  8. avatar
    [53] Ivásek [*]

    řinka — #52 ty jsem ještě nezkoušela, ale neb mám škvarků neurekom, tak si nějakej ten recepis vyguglám a vyzkůšám Sml24

    superkarma: 0 19.01.2012, 13:22:14
  9. avatar
    [52] řinka [*]

    Ivásek — #39 Nebeský pohledSml16a těch škvarovejch placek Sml22

    1. na komentář reaguje Ivásek — #53
    2. na komentář reaguje gaba23 — #54
    3. na komentář reaguje bobi2 — #56
    superkarma: 0 19.01.2012, 13:17:57
  10. avatar
    [51] Ivásek [*]

    Lukáš Čejka — #49 no bať! Sml24

    superkarma: 0 19.01.2012, 13:00:02
  11. avatar
    [50] gaba23 [*]

    Téda, tady se žere Sml30Sml30Sml30Sml30. Já onehdy ochutnala tatarák(vím, pro někoho běžná věc, pro mně výzva). A bylo to mooooc dobrý, nevěřila bych, že mně to bude chutnat, syrové maso, vejce Sml30. Já, která sekanou míchám v rukavicích Sml30Sml30.

    Česnek snad dávám do všeho, krom buchet. Česnek ze zahrády, to má grády Sml67.

    Jinak z exotiky..........chobotničku, nějaké ty mořské potvory a když jsem byla malá snědla jsem i žížalu Sml24

    1. na komentář reaguje bobi2 — #55
    2. na komentář reaguje ToraToraTora — #59
    superkarma: 0 19.01.2012, 12:58:48
  12. avatar
    [49] Lukáš Čejka [*]

    Ivásek — #48  cesnek to chce ale taky domaci, ne ten z ciny  -  to uz si to muzes posypat rovnou susenym Sml16

    1. na komentář reaguje Ivásek — #51
    superkarma: 0 19.01.2012, 12:46:10
  13. avatar
    [48] Ivásek [*]

    Lukáš Čejka — #45 někteří milovatelé česneku nahrazují cibuli česnekem Sml57

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #49
    superkarma: 0 19.01.2012, 12:18:13
  14. avatar
    [47] Ivásek [*]

    tetička25 — #46 mlíko lejeme hned na začátku nebo chvilku potom, co se začne škvařit... my to naopak, tady tu "usazeninku" máme rádi... Sml24

    superkarma: 0 19.01.2012, 12:17:44
  15. [46] tetička25 [*]

    Ivásek — #44 my tam před doškvařením dáváme hrnek mléka a máme krásně bílé, tak mě to překvapilo, jinak dobrou chuť, také jsem se v sobotu u sádla vyřádila

    1. na komentář reaguje Ivásek — #47
    superkarma: 0 19.01.2012, 12:15:35
  16. avatar
    [45] Lukáš Čejka [*]

    Ivásek — #44 cerstvej chleba namazanej domacim sadlem a cibule - tomu rikam svacinka Sml16

    1. na komentář reaguje Ivásek — #48
    superkarma: 0 19.01.2012, 12:13:31
  17. avatar
    [44] Ivásek [*]

    tetička25 — #43 je to sádlo a není přepálený... je to to, co se vypustí ze škvarků, občas tam z nich zůstanou i drobky a to potom sedne dolů a když to nalíváš do sklenic, tak je to takhle tmavý... máme to tak vždycky a sádlo není hořký, je chutný a žravý Sml58

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #45
    2. na komentář reaguje tetička25 — #46
    superkarma: 0 19.01.2012, 12:11:39
  18. [43] tetička25 [*]

    Ivásek — #39 není to sádlo nějak moc přepálené, nebo to není sádlo v těch sklenicích?

    1. na komentář reaguje Ivásek — #44
    superkarma: 0 19.01.2012, 12:09:12
  19. avatar
    [42] datura [*]

    Já jsem si na dovolené v Itálii netroufla ani na blbou chobotnici, nejexotičtější /aspoň pro mě/ byla nutrie a tím jsem skončila, raději klasiku Sml23

    superkarma: 0 19.01.2012, 12:07:19
  20. avatar
    [41] carmi [*]

    No, zrovna zítra letím do Thajska, ale s cvrčkama si tam na mě nepřijdou. Chobotnici jsem párkrát jedla, když je dobře připravená, je dobrá, o mušlích platí to samé. Krevety zbožňuji (už se na ně těším). Asi nejexotičtější jídlo, co jsem kdy jedla, byla žabí stehýnka. Kupodivu- dobrý, i když jsem k nim přistupovala s velkou nedůvěrou

    superkarma: 0 19.01.2012, 11:57:00
  21. avatar
    [40] ToraToraTora [*]

    Ivásek — #39 Krása. Prostě krása. Sml54

    superkarma: 0 19.01.2012, 11:55:27
  22. avatar
    [39] Ivásek [*]

    malinke-kote — #37 uzený sice vidět není, ale i tak to stojí za pohled Sml24

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #40
    2. na komentář reaguje tetička25 — #43
    3. na komentář reaguje řinka — #52
    superkarma: 0 19.01.2012, 11:51:55
  23. avatar
    [38] malinke-kote [*]

    ToraToraTora — #35 nejím vepřové a už vůbec ne vepřové řízky, ale na grilu je to něco jiného ... přírodní maso mi nevadí Sml67 ani když se udělá na pánvy jako přírodní ale jinak ho nejím Sml23

    psala jsem že na grilu mi vepřové nevadí Sml67 ale jinak ano Sml22

    superkarma: 0 19.01.2012, 11:41:51
  24. avatar
    [37] malinke-kote [*]

    Ivásek — #32 tak to zádivím .. my jsme z udírny toho moc neměli, nakoupili jsme jenom nějaké to maso a už nic nezbylo Sml15 

    maso z domácí udírny je opravdu lahodné ... jen kdyby jsme toho měli více ... Sml80

    1. na komentář reaguje Ivásek — #39
    superkarma: 0 19.01.2012, 11:40:10
  25. avatar
    [36] malinke-kote [*]

    Radek Kříž — #31 alespoň nějaké to maso jím a nejsem vegetarián ne? Sml30

    superkarma: 0 19.01.2012, 11:37:56
  26. avatar
    [35] ToraToraTora [*]

    malinke-kote — #29 v přísp Sml15ěvku 22 jsi psala že vepřové nejíš Sml80 Jsem zmatena.

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #38
    superkarma: 0 19.01.2012, 11:37:10
  27. avatar
    [34] řinka [*]

    Ivásek — #32 Já se picnu Sml52kuřecí ňadroSml52

    Hm tak poslat na ochutnáníSml66domácí uzený Sml66

    superkarma: 0 19.01.2012, 11:22:30
  28. avatar
    [33] Lukáš Čejka [*]

    kdyz nekdo uvari, tak snim asi vsechno, pokud je to nejake maso, tak mi to asi bude i chutnat Sml80Sml16

    superkarma: 0 19.01.2012, 11:08:28
  29. avatar
    [32] Ivásek [*]

    malinke-kote — #29 mno jo, ale když dáš kuřecí ňadro na gril, tak tomu taky říkají steak Sml22 a uzenýho masa - domácí uzené, z vlastní udírny - toho máme teď po zabíjačce kila a kila Sml59

    1. na komentář reaguje řinka — #34
    2. na komentář reaguje malinke-kote — #37
    superkarma: 0 19.01.2012, 10:50:11
  30. avatar
    [31] Radek Kříž [*]

    malinke-kote — #30 slepý od  narození nezávidí vidícím, ten co neochutnal, nezávidí těm co ochutnali...

    jen je mi líto, že se lidé dobrovolně ochuzují o krásné a pozitivní zážitky spojené s jídlem...

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #36
    superkarma: 0 19.01.2012, 10:49:24

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme