Vaření

Višňové sušenkové řezy

Suroviny

Těsto: visen
20 dkg nadrcených sušenek (použila esíčka)
10 dkg rozpuštěného másla
2 PL rumu

Višňová náplň:
1/2 kg vypeckovaných višní
2 dcl vody
12 dkg cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink

Smetanová náplň:
1 ušlehaná smetana
1 zakysaná smetana
8 dkg cukru
1 vanilkový cukr
4 plátky želatiny

Postup

  • Suroviny na těsto promícháme a namačkáme na dno dortové formy nebo malého pekáčku na pečicí papír a necháme 10 minut zapéct na 180 stupňů.
  • Vypeckované a rozpůlené višně, cukr a vanilkový cukr rozvaříme ve vodě a zahustíme pudinkem. Necháme vychladnout.
  • Smícháme suroviny na smetanovou náplň.
  • Na sušenkový korpus nalijeme polovinu smetanové náplně, poklademe piškoty, na to lžící prochladlou višňovou náplň, druhou polovinu smetanové a necháme částečně ztuhnout v lednici nebo chvíli v mrazáku.
  • Po ztuhnutí polijeme červeným dortovým želé. Podáváme až 2. den, až se sušenky rozleží, důkladně vychlazené!

Fotografie je pouze ilustrativní.


   
15.01.2010 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [11] hubajda [*]

    Sml16Sml16

    superkarma: 0 14.11.2012, 01:35:12
  2. avatar
    [10] Myškomedvídek [*]

    hlavní je recept a ten může být dobrýSml80

    superkarma: 0 18.01.2010, 11:59:55
  3. [9] karym [*]

    Dante Alighieri — #8 To bylo dopsáno bez omluvy až později. Vrať se ke starším receptům. U žádného, kde neodpovídá fotografie vzhledem k použitým surovinám tato informace není.

    superkarma: 0 16.01.2010, 09:13:14
  4. avatar
    [8] Dante Alighieri [*]

    Ad ilustrační foto: Pokud vidím dobře, tak dole pod článkem se tato informace nachází.

    1. na komentář reaguje karym — #9
    superkarma: 0 16.01.2010, 00:51:07
  5. [7] xenie [*]

    na foto bych se vykaslala a nedala zadne. Recept vypada dobre, ale odrazuje mne vypeckovavani tresni Sml57

    superkarma: 0 15.01.2010, 17:49:41
  6. avatar
    [6] femme [*]

    karym — #5  moje slova Sml22 Sml67

    superkarma: 0 15.01.2010, 09:46:27
  7. [5] karym [*]

    elly — #4 No to je mi jasné. Bylo by ale záhodno u toho obrázku uvést, že je pouze ilustrační. Jinak se tu budou opět objevovat poznámky typu: "To vypadá krásně, určitě to vyzkouším.".

    1. na komentář reaguje femme — #6
    superkarma: 0 15.01.2010, 09:05:52
  8. avatar
    [4] elly [*]

    Když čtenářky, které pošlou recept nepošlou foto, musí se recept doplnit nějakým ilustračním...

    1. na komentář reaguje karym — #5
    superkarma: 0 15.01.2010, 08:53:45
  9. [3] schnaxy [*]

    ILONESA — #2 karym — #1 vy jste nespokojené.Asi to byla nejhezčí foto.Sml25Sml25Sml25

    superkarma: 0 15.01.2010, 08:49:46
  10. [2] ILONESA [*]

    karym — #1 A ještě k tomu třešně se stopkama Sml80.

    1. na komentář reaguje schnaxy — #3
    superkarma: 0 15.01.2010, 08:19:03
  11. [1] karym [*]

    A proč je na obrázku ta nevalně vypadající piškotová splácanina, když je technologický postup z úplně jiných surovin?

    1. na komentář reaguje ILONESA — #2
    2. na komentář reaguje schnaxy — #3
    superkarma: 0 15.01.2010, 05:59:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Akce pro čtenářky: Velikonoční pečení a vaření s Globusem
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme