.

Víkendová soutěž: Zahrajte si s námi o poukázky na speciální degustační menu

Novinky

Víkendová soutěž: Zahrajte si s námi o poukázky na speciální degustační menu

Milujete norského lososa a chtěli byste si jej vychutnat od těch nejpovolanějších českých šéfkuchařů Filipa Sajlera a Ondřeje Slaniny? Pak máte jedinečnou příležitost! Připravili jsme pro vás exkluzivní soutěž o speciální degustační menu…

Norský losos je, jak známo, jednou z nejzdravějších potravin pro náš organismus. Všechny látky, které díky konzumaci lososů dostanete do organismu, hrají důležitou roli při jeho správném fungování – řídí práci srdce, krevní, imunitní a nervové soustavy, a jsou zároveň pomocníky v prevenci rakoviny.

xxx

Abychom vám, našim čtenářkám, udělaly před Vánoci radost, připravili jsme si pro vás soutěž o dvě hodnotné poukázky pro dvě osoby na speciální degustační menu, jehož základem bude nejkvalitnější norský losos, který se pyšní ochrannou známkou NORGE. Toto menu připravili v nádherné pražské zámecké restauraci Chateau St. Havel špičkoví šéfkuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler, které si do 30. 12. 2014 budete moci vychutnat i vy!

fff

Podmínky soutěže:

Napište nám výhradně do diskuse pod tento článek, které pokrmy z ryb si doma nejčastěji připravujete a jak?

Své tipy nám můžete posílat až do neděle 14. 12. 2014 do 20.00, kdy bude soutěž ukončena. Další diskusní příspěvky budou po tomto datu a této hodině již nesoutěžní.

V pondělí 15. 12. 2014 vylosujeme dvě z vás, kteří vyhrají dárkový poukaz na speciální degustační menu s norským lososem pro dvě osoby v pražské zámecké restauraci Chateau St. Havel, které si budete moci přijít vychutnat do 30. prosince tohoto roku.

   
12.12.2014 - Redakční novinky - autor: Veronika Pavlíková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [53] corela [*]

    Moc děkuji za poukaz, bohužel dorazil až dneska Sml57, pošta se moc nevyznamenala. Nicméně v hotelu mi vyšli vstříc a poukaz prodloužili i na další rok. Takže moc moc děkuji Sml67

    superkarma: 0 29.12.2014, 13:25:12
  2. avatar
    [52] houserop [*]

    Ryby mám nejraději čerstvé a celé, pražmu nebo pstruha, udělané jen na másle nebo oleji, se solí a kapkou citronu. Ale nesmí k ním chybět správná Chorvatská omáčka, do pár lžic oleje nasekat hodně hladkolisté petržele, česnek, sůl a citronovou šťávu. To je pak jedno, jestli je leden nebo listopad, najednou slyším šplouchat moře a sluníčko hřeje na záda. :-)

    superkarma: 0 14.12.2014, 23:57:42
  3. avatar
    [51] Kocianka [*]

    Ryby jíme často, máme rádi i mořské plody, přikládám recept, vhodný i pro odpůrce krevet:

    Limetkové krevety

    100 g másla – francouzské s hrubou solí, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z jedné lunetky, 2 lžíce medu (javorového sirupu, stačit bude i přírodní cukr), 2 špetky chilli, 4 stroužky česneku, sůl a hrubě mletý pepř, 3x strouhnout čerstvého zázvoru, 3x strouhnout limetkové kůry

    V kastrolku připravíme marinádu. Do zahřátého másla přidáme šťávu z jedné lunetky, 2 lžíce medu nebo javorového sirupu, 2 špetky chilli, 4 stroužky česneku, sůl, hrubě mletý pepř a trochu čerstvého nastrouhaného zázvoru a limetkové kůry.

    Vznikne nám pikantní máslová marináda s chutí limetky a česneku.

    Oloupané krevetky omočíme v horké marinádě orestujeme na pánvi 3 minuty, přidáme zbylou marinádu, zamícháme a přilijeme sladkou smetanu, kterou necháme pouze přejít varem. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti.

    Podáváme s těstovinami Tagliatelle nebo špagetami, které předem uvaříme podle návodu na obalu, ozdobíme petrželkou.Dobrou chuť!

    superkarma: 0 14.12.2014, 16:13:39
  4. [50] fiserovam [*]

    I u nás mají ryby v kuchyni zelenou. Je jedno zda jde o mořské, nebo z našich vod. Jejich příprava je také pěkně rozmanitá. Klasikou je smažený kapr, pečený lín na kmíně, dušený úhoř s pikantní omáčkou, vařená štika s máslem , vynikající jsou karbanátky z cejna. Tento týden jsme měli například uzené úhoře a okouny, chutnější byl tučnější úhoř a hlavně se musejí jíst čerstvě vyuzené ryby. Když se chlapům u vody moc nedaří, tak přijdou vhod i olejovky či jiná rybí konzerva.

    superkarma: 0 14.12.2014, 15:06:49
  5. avatar
    [49] verone [*]

    Nejraději máme lososa s kaparovou omáčkou a pangase v majoránkové krustě. Je to dobrota!

    superkarma: 0 14.12.2014, 14:55:45
  6. [48] holesovi [*]

    Dobré odpoledne u nás doma milujeme pstruha na másle, jen se solí a kmínem a v létě rádi grilujeme kapra.

    superkarma: 0 14.12.2014, 13:44:55
  7. [47] majka52 [*]

    Manžel i já jsme rybáři a ryby máme rádi.Nejraději máme klasiku,smaženého kapra.Jinak manžel ryby nakládá na kyselo.Je to výborné.

    superkarma: 0 14.12.2014, 11:57:29
  8. [46] incadessence86 [*]

    Dobré adventní odpoledne,

    moc ráda vařím svým přátelům lososa s holandskou omáčkou a bramborem. Je to jednoduché, vydatné a chutné - usuzuji dle spokojených výrazů strávníků Sml16

    Holandskou omáčku připravím tak, že si do kastrůlku naliji 2- 3 dc suchého bílého vína, přidám jemně nakríjenou cibulku, pepř a společně svařím cca na 1/3 původního obsahu. Přecedím a nechám trochu zchladnout. Poté všlehám 2 žloutky, kastrůlek dám do vodní lázně a šlehám až do krémovité konzistence. Vmíchám máslo, osolím a udržuji v teple.

    Lososa nakrájím, opláchnu, osuším, opepřím, trochu osolím, přidám bylinky (pažitka, tymián), pokud mám a na rozehřátém oleji opeču. Když začne ryba hnědnout, otočím a zprudka peču druhou stranu. Poté trochu zmírním tepltou a dopeču tak, aby maso zůstalo uvnitř křehké.

    Maso poté přeliji připravenou omáčkou.

    Brambory k tomuto pokrmu připravuji většinou vařené nebo šťouchané s opečenou cibulkou.

    Bon appetit. Sml66

    superkarma: 0 14.12.2014, 11:57:26
  9. [45] PaCi [*]

    Rádi si doma připravujeme fisch and chips z filé z tresky a občas koupíme lososa.Toho osmahnu na másle s bylinkami.Pro manžela k němu udělám smetanovo-bylinkovou omáčku a pro mě hořčično-medovou....Sml67

    superkarma: 0 14.12.2014, 11:54:32
  10. avatar
    [44] black.bird.third [*]

    U nás dělá ryby manžel, rybář. Nejlepší je dát do pekáčku trošku másla, na to osolenou a opepřenou rybu nebo filety z ryby, a dát na půl hodinky do rozpálené trouby. Můžu doporučit ještě místo obyčejného pepře citronový pepř. Dodá rybě lepší chuť.

    Z druhů máme nejraději tresky, kapra, okouna. A pokud makrelu, tak tu jen na grilu.

    Takové ty směsky koření na ryby nepoužíváme, protože úplně přebyjí chuť ryby.

    superkarma: 0 14.12.2014, 10:46:09
  11. [43] olga55 [*]

    Sml57 miluji ryby...každý den mám rybí pokrm ....doplňuji vitmín D3...tedy olejové konzervy jím průběžně asi 3-7x denně pi lžičce a vaření ? ... co se naskytne v supermarketech v akcích.... beru vše i žraloka .... jídlo upravuji na teflonové pánvi bez tuku, koření dle nálady - kardamon, kmín, čerstě mlatý pepř, feferonka, paprika, cibule, česnek - to je dobrá kombinace pro zdraví ... léta mám mnoho nápadů a fantazie a propacovávám se ke zdravé výživě, díky mé výborné chuťové kombici dovedu kouzlit gastronomický ráj pokaždé jinak" ne podle receptů ! ale podle své momentální chuti ....olej a tuk dávám nakonec, hlavně olivový oleh s kombinací farmářského másla....jedná se o doplnění kombinace vitamínů D3 a K2 .... poslední laskomina - tolstolobik - jen dušený na pánvi pod pokličkou, s kmínem a trochou ghí másla až byl hotový posypat na talíři rozmělněný rozmarýn, příloha vařené jáhly sypané kardamonem a maštěné farmářským máslem, salát nakládaná kápie a feferonka s olivovým olejem a kapary, zapíjím šťávou - den předem přefiltrovaná voda a kolečka citronu i skůrou (lze tak den předem nachystat zásaditou vodu - kombinace s pomerančovou kůrou, grepovou, mandarinkovou, slubky z jablka, hrušek, granátového jablka..... pití zásadité vody je veli důležité ...tedy lze i připravit ihned přefiltrovaný voda a čerstvě vymačkat citon - to by se měla denně vypít sklenice .....přeji všem mnoho fantazie a dobré chuti

    superkarma: 0 14.12.2014, 10:45:27
  12. [42] mikes01 [*]

    Občas koupíme lososa, obložíme ho spoustou zeleniny a dáme péct. Párkrát jsme měli filet z tuňáka a to je opravdu skvělá a sytá ryba. Stačí osolit, opepřit a orestovat.

    Na vánoce klasika: kapr v 3obalu.

    superkarma: 0 14.12.2014, 09:09:52
  13. [41] Dara57 [*]

    dobrý den, nejčastěji děláme lososa ponejvíce klasicky na pánvi a zrovna včera jsem dělala podle TV v listovém těstě se špenátem a bešamelem. Taky výborná mňamka.A v Mexiku jsem jedla nakládanou syrovou rybu a nebo krevety v limetce s cibulí a okurkou ,kdy se to už po 15 minutách může jíst,tak to taky dělám i z lososa.

    superkarma: 0 14.12.2014, 08:16:32
  14. [40] Miquila [*]

    Dobrý den, snažím se zvyšovat spotřebu sladkovodních i mořských ryb na Čech - takže tuňáka nejraději s fazolemi a černými olivami, lososa na páře s bylinkami a sladkokyselou omáčkou, pstruh a kapřík jsou nejlepší jen s kmínem a pečeným česnekem Sml16 jen o Vánocích smažený s bramborovým salátem Sml30

    superkarma: 0 14.12.2014, 07:14:40
  15. avatar
    [39] carmi [*]

    Kupodivu kapr není mým číslem 1. Ale miluju tresku - jen tak trochu okořenit a hodit filátko na pánev. A co takhle candát? Úžasná ryba. Ale její úpravu radši svěřím kuchaři v dobré restauraci. Taky se každý rok těším na rybářskou soutěž v naší vesničce střediskové. Tam při té příležitosti udí pstruhy. No to je mňamka! No a jiné ryby - co takhle pražma, tu miluju pečenou na zelenině. No dál jmenovat nebudu, bylo by to na dlouhoSml16

    superkarma: 0 13.12.2014, 23:07:21
  16. avatar
    [38] Babca.p [*]

    Tak většinou jíme 3 druhy ryb..

    Kapra... když nám ho dědeček chýtí.. na různé způsoby, když jsme u vody tak jen na kmíně a másle s bramborem, nebo Kapra na petrželce či hořčici..

    Další rybou je pstruh např. pstruha s česnekem a bylinkami nebo jen s bylinkami na másle...

    A třetí rybou je můj milovaný losos, který bude k obědu zítra... lososový steak na másle a špenátovém hnízdě podávaný s bramborem a další příloha fazolové lusky na slanině....už teď na to mám obrovskou chuť :-)

    superkarma: 0 13.12.2014, 22:41:47
  17. avatar
    [37] lalica [*]

    Losos na grilu se zeleninou

    ½ kg lososa, špetka soli, špetka drceného kmínu, olivový olej, grilovací koření na ryby, rozmarýn, zelenina na gril dle chuti- rajčata, paprika, cuketa, lilek apod.

    Lososa nakrájíme na plátky, pokapeme olejem , posypeme kořením, položíme snítky rozmarýnu a necháme odležet v lednici. Zeleninu nakrájíme na plátky a také připravíme na grilování. Plátky lososa dáme na tácek a grilujeme cca 10 minut, mírně osolíme, stejně tak i zeleninu, tu na tácku obrátíme. Můžeme si ugrilovat i přílohu- plátky brambor.

    superkarma: 0 13.12.2014, 21:26:19
  18. avatar
    [36] Aprilka1 [*]

    rybičkovou pomazánku, pstruha v troubě na bylinkách a na vánoce smaženého kapra Sml30

    superkarma: 0 13.12.2014, 18:54:22
  19. [35] diby [*]

    Nejlepšími rybami pro mě jsou pstruh (vycpaný rozmarýnem, kolečkem citrónu, osolený, opepřený a opečený na másle) a losos (v italském risottu se špenátem, jako tataráček nebo čistě jako steak). Mým největším "rybím snem" je koupit si celého lososa, naporcovat a zpracovat ho od hlavy až k ocasu - na polévku, carpaccio - gravlax, sushi, do lasagní, na gril...:-)

    superkarma: 0 13.12.2014, 15:53:24
  20. avatar
    [34] kuty [*]

    Nejčastěji děláme asi pstruha, smažený na másle s mořkou solí a kmínem. Nebo na gilu.

    Občas si dáme taky štiku, nejlepší pečená se zeleninou.

    superkarma: 0 13.12.2014, 15:39:13
  21. [33] adka81 [*]

    Většinou jíme mořské ryby. Nejraději mám lososa, kterého připravuji i návštěvám - je výborný a nedá se na něm nic zkazit. Připravím si čtverce alobalu, ty jemně potřu olivovým olejem. Každý kousek lososa nejprve osolím, přemístím doprostřed alobalu a nahora dám bylinkové máslo. Zabalím a kladu do zapékací trouby. Za 20 minut na 160 stupňů v horkovzdušné troubě máme výborný oběd. K tomuvětšinou dělám štouchaé brambory a mekvový perkelt.

    superkarma: 0 13.12.2014, 15:09:23
  22. avatar
    [32] zlato [*]

    Lososa si kupuji zasadne cerstveho a upravuji si jej na grilu s korenim...chutna skvele.Manzel ryby neji,tak si pochutnavame s kamaradkou.Sml16

    superkarma: 0 13.12.2014, 15:02:52
  23. avatar
    [31] reditelka [*]

    Zásadně kupuji chlazeného lososa, dělám jej při zvláštních příležitostech: mirně osolím půlku lososa bez kůže, mírně pokapu citronem, položím do pekáče, zaliji smetanou ke šlehání, posypu strouhaným parmazánem a plátky mandlí. Na rybu dám plátek másla. Po stranách ryby dám snítky čerstvého rozmarýnu. Peču ani ne půlhodinu do zezlátnutí ryby i sýra. Podávám s opečenými brambůrky.

    superkarma: 0 13.12.2014, 13:56:44

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] emkop [*]

    Dneska jsem vařila Bílou rybí polévku.

    Vařila jsem hlavu a kostru sumce s celým pepřem a bobkovým listem.Pak jsem přecedila a ve vývaru uvařila nakrájenou kořenovou zeleninu.Přidala obrané maso z ryby a zalila zakysanou smetanou se lžíci hl.mouky,povařila a nakonec přidala nasekaný kopr(mám ho v mrazu).Byla to mňamka.Sml22

    superkarma: 0 13.12.2014, 13:02:17
  2. avatar
    [29] lojzinkaa [*]

    U nás vede pstruh a kapr.Ty si připravujeme celoročně,ať už smažené,pečené na zelenině či námi neoblíbenější na grilu.Taky nám na stole často přistává losos a to hlavně v sushi,které si doma děláme sami.Letos budu na Vánoce naší malé kupovat pangasisuse,toho máme taky rádi.Sml22

    superkarma: 0 13.12.2014, 12:56:22
  3. [28] evamagdalena [*]

    Já mívám nejčastěji na stole pstruha. Je to moje nejoblíbenější ryba. Nejvíc mi chutná pečený na másle, pokapaný citrónovou šťávou a mírně sypaný bylinkami, dle sezóny pokud možno čerstvými.Sml67

    superkarma: 0 13.12.2014, 10:45:56
  4. [27] corela [*]

    Ryby mám moc ráda, ale doma je nepřipravuji, tak nějak jen pro mě to nemá cenu. Manžel ryby nejí, vzhledem k tomu, že je akvarista, tak na to nemá žaludek :-). Syn má sedm měsíců, zatím nemá zuby, takže papá pouze kašičky a mléko. Starší dcera je celý tatínek - když jsem jí udělala filé, tak prohlásila "rybičku nepapám". Já ryby miluju - od sardinek po tuňáka, ale abych si dělala rybu jen pro sebe, tak to se mi nechce. Takže jen si občas koupím uzenou makrelu, zavináček nebo pepřenky. A když je opravdu příležitost tak si dám uzeného lososa. Letos se chystám koupit kapra, že to na Vánoce zkusíme, když je to ten zvyk. Ale stejně počítám s tím, že kapřík skončí ve Vltavě a ke štědrovečerní večeři bude kuřecí řízek.

    superkarma: 0 13.12.2014, 09:35:43
  5. [26] Zuvra [*]

    Donedávna jsem nebyla schopná snist jakoukoliv rybu,pak jsem zacala lososem na másle s limetkou,ted uz zvladam grilovaneho pstruha s libeckem.Ale nedablvno jsem zkusila uzasnou lahudku-uzeneho sumce...

    superkarma: 0 13.12.2014, 08:42:26
  6. [25] čičmínek [*]

    Nejvíc nám chutná kapr na zalenině. Filety kapra nasolit, nacitronovat, položit na alobal k tomu přidat plátky cibule, rajčata, papriky, zabalit a péct v troubě.

    superkarma: 0 13.12.2014, 08:26:16
  7. [24] likushka [*]

    U nás doma vedou kapří hranolky. Kapra vykostit, nakrájet na tenké kousky, osolit, obalit ve směsi z hladké mouky a sladké papriky a opéct na másle.

    superkarma: 0 13.12.2014, 08:23:21
  8. [23] jesika1 [*]

    Já mám nejraději štiku nebo candáta. Filety ryby nasolit, okmínovat a péci na máslíčku.

    superkarma: 0 13.12.2014, 08:19:25
  9. [22] manma [*]

    Přítel je velký rybář a já s ním velice ráda chodím na ryby. Plánuji, že si také udělám povolenku. Oba dva máme ryby moc rádi na všechny způsoby.

    Nejčastěji si děláme pstruhy na másle - pstruha dopředu nasolit, ocitronovat. Potom obalit v hladké mouce a opéct na másle.

    Také máme rádi kapra obalovaného v trojobale - klasika.

    superkarma: 0 13.12.2014, 08:16:54
  10. avatar
    [21] DanaD [*]

    A já mám ze všech ryb nejraději kapra, jen tak na másle jen s troškou koření na ryby a k tomu lehký bramborový salát bez majonézy. Na tom si opravdu pochutnám Sml16

    superkarma: 0 13.12.2014, 07:02:35
  11. [20] babikus [*]

    Dobrý večer vespolek, pojidani rybiček v naši rodině patři k rituálům, nakoupíme si porce, nejlépe vykostene filety mořských ryb, t.j. tunaka, prazmy, tresky, nebo sladkovodních ryb, t.j. lososa, candáta, sumce, kapra (dle nabídky trhu), pak připravíme kořeni na ryby, omáčky, dresinky, strouhany sýr, čerstvé pečivo, vytahneme a rozehřejeme terakotovy gril, který potřeme olejem, následně se každy účastník rybího hodování obsluhuje sám. Terakotovy gril umístíme doprostřed stolu, je na elektřinu.

    superkarma: 0 13.12.2014, 01:05:23
  12. avatar
    [19] vopis [*]

    Myskdalen — #17Také pamatuji (U Vaňhů) k rybě byly i skvělé hranolky s výbornou tatarkou

    superkarma: 0 13.12.2014, 00:34:50
  13. avatar
    [18] Myskdalen [*]

    Fourci — #15Tuňáka můžu taky, nejlepší byl na grilu v Tunisu, tak dobrého tuňáka jsem snad nikdy nejedla, i když i tu pomazánku z něj si dávám...

    superkarma: 0 13.12.2014, 00:32:07
  14. avatar
    [17] Myskdalen [*]

    No vzhledem k čechošvédské rodině jsou u nás nejvíce na talíři sledě, losos, treska apod. Pak i pasta kallas, jikry apod.

    Já si pak na vánoce jednou za rok ráda dám kapra a vzpomínám na skvělý rybí bufet, který býval na Václaváku v pasáži...

    1. na komentář reaguje vopis — #19
    superkarma: 0 13.12.2014, 00:31:11
  15. [16] slunečnice7 [*]

    Já mám ráda všechny ryby, když jsou dobře upravené Sml16. Nejraději ale mám asi lososa, připravovala jsem ho minulý týden na grilovací pánvi, jen tak osoleného, opepřeného, pokapaného citronem a s kousky čerstvého rozmarýnu. Byla to neskutečná mňamka..Na Štědrý den připravujeme stejným způsobem kapra, žádný trojobal, ale hezky na přírodní způsob. Jsem na něj zvyklá odmala, doma jsme ho jinak nepřipravovali.

    superkarma: 0 12.12.2014, 23:00:53
  16. [15] Fourci [*]

    Já mám nejraději tuńákovou pomazánku - recept od sestřenky - jednoduchý a je vynikající - tuňáková konzerva, pomazánkové máslo, jarní cibulka na jemno, citronová šťáva a sterilovaná Bonduelle kukuřice - ta jde na odbyt

    Jinak lososa marinovaného v koňaku, bylinkách a troše olivového oleje - pak s ním na grilovací pánev - už se těším na Vánoce, určitě budeSml67

    1. na komentář reaguje Myskdalen — #18
    superkarma: 0 12.12.2014, 22:58:58
  17. avatar
    [14] vopis [*]

    Já bych také výhrou nepohrdla Sml16

    V létě jsem byla pozvaná ke kamarádce na lososového tataráka, kterého jsem od té doby párkrát udělala. Neskutečná lahůdka. Lososa bez kůže nakrájíme na jemno, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, balsamikovým octem a přidáme nasekaný čerstvý kopr, kdo kopr nemusí, může dát nadrobno nakrájenou bílou cibuli nebo jarní cibulku.

    Také máme v oblibě pstruha, klasicky upraveného na másle.

    Teď se těšíme na vánočního kapra, kterého jako většina konzumentů připravujeme v trojobalu

    superkarma: 0 12.12.2014, 22:16:45
  18. [13] zenin [*]

    Ryby ty já mám moc rád-

    já jsem totiž rybář - snad :D.

    Jakmile sezona mi začíná,

    mou milou hysterák pojímá.....

    Zas budeš sedět u vody

    a nosit prázdný nádoby...

    Proč ryby domů nenosím?

    Jen si ji chytnu a zase pustím :D

    Koupím potom v prodejně vykuchané,

    griluju nejraděj, to mi říká ,,pane"

    superkarma: 2 12.12.2014, 21:11:58
  19. avatar
    [12] LudPa [*]

    Jé, to by byl vánoční dárek pro dceru jako stvořený,ryby připravuji na grilu a nebo jen kmín,sůl a máslo.Samozřejmě taky trojobal.Žádný speciální recept nemám,bohužel.

    superkarma: 0 12.12.2014, 19:36:17
  20. [11] libuno [*]

    Rybí maso je velice zdravé. Často kupujeme filé (to dělám v trojobalu nebo přírodní jen tak na másle). Jednou jsem koupila lososa, ale udělala jsem ho špatně. Maso bylo vysušené. Prostě to neumím. O vánocích kupujeme živého kapra. Toho též dělám v trojobalu. Moc ráda bych ochutnala tuňáka, snad někdy v budoucnu.

    superkarma: 0 12.12.2014, 19:19:56
  21. [10] danouch84 [*]

    kapra na grilu, je to mňamka

    superkarma: 0 12.12.2014, 18:52:48
  22. [9] veriliska [*]

    Nejčastěji dělám rybu v trojobalu. A pokud koupíme celého lososa, tak potom i pečeme v zelenině.

    superkarma: 0 12.12.2014, 18:46:59
  23. [8] EvaRei [*]

    Nejraději máme lososa na grilu.Sml16

    superkarma: 0 12.12.2014, 18:31:41
  24. [7] janavys [*]

    Praha daleko, tak nic. Přeji příjemný zážitek Sml67

    superkarma: 0 12.12.2014, 18:27:49
  25. avatar
    [6] v.poho [*]

    Ryby máme rádi, obvykle si kupujeme čerstvého amura na sádkách a připravujeme ho jednoduše a tradičně: máslo, sůl, kmín a vařené brambory.

    Do Prahy bych si pro výhru klidně dojela, stejně tam budeme mít o svátcích cestu. Sml58 Takže budu doufat.Sml57

    superkarma: 0 12.12.2014, 18:23:59
  26. avatar
    [5] datura [*]

    Taky chodíme na mořské ryby do vyhlášené restaurace u nás ve městě. Pan majitel si je jezdí osobně ulovit do Norska, spojuje tak příjemné s užitečným. Zrovna minulý týden jsme byli na večeři a žraločí jehla neměla chybu. Vyhrát nechci, do Prahy to mám daleko.Sml16

    superkarma: 0 12.12.2014, 17:39:51
  27. [4] Violeta [*]

    Sml69Sice krásná a lákavá cena, ale pro nás, které máme do Prahy daleko, raději soutěžit nebudu.

    superkarma: 0 12.12.2014, 17:34:53
  28. avatar
    [3] Hanula [*]

    Sml16nejvíce rybičky přímo z Norska, kterými jsem zásobovaná díky kolegům rybářům - dělám na všechny způsoby -nicméně nejraději je mám na grilovací pánvi jen osolené a podávané s citronem....... zrovna v neděli budou na talíři "Norky"..........

    superkarma: 0 12.12.2014, 16:41:04
  29. avatar
    [2] polla [*]

    Lososa a tuňáka sním většinou za syrova, jenom osoleného. Někdy, ale zcela vyjímečně je nasekám a ochutím jako tatarák. Ostatní ryby jenom osolím a použiji jedno z následujích ochucovadel. Tymián, česnek, mletý kmín, pepř, papriku. Pak obalím v mouce, případně pokud se dělají v celku, dám do řacha trochu zelené petržele a opeču na másle a nebo na oleji. Případně ugriluji, ale to už neobaluju v mouce. Hlavně nedávat kopr, který přehluší chuť ryby. A když dostanu od rybáře větší množství malých plevelných rybek, tak ty opeču zhora uvedeným způsobem, naskládám do zavařovaček, proložím cibulí a zaliji klasickým lákem na okurky. Nechá se pár dní uležet a je to mňamka.

    superkarma: 0 12.12.2014, 15:49:10
  30. avatar
    [1] glady [*]

    hmm...jít se najíst do Prahy.....trošku daleko...Sml80Sml80Sml80

    superkarma: 0 12.12.2014, 15:20:44

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme