Ano, tušíte správně, tento příspěvek je od čtenářky Diplopety, které řádky našeho magazínu společně se čtenářkou Haluškou plní krásnou slovenštinou. Takto tedy vypadají Vánoce u ní...

Cukroví je jedna z esencí Vánoc, více v příspěvku čtenářky Diplopety...


Pekný deň všetkým žienkam, i tebe Jakube. Dnes je veľmi krásna téma a Vianoce ako také si snažím plne vychutnať od prvej adventnej nedele až do konca. So všetkým čo k tomu patrí. A tak posielam i já dnes pár riadkov.

cukrovi

Vianoce bez cukrovia si neviem vôbec predstaviť. Už od malého malinkata sme sa mamine motali pod nohami, aby sme mohli niečo vykrojiť, niečo zbodnúť, a ešte viac toho pokaziť. Ale nikdy sa na nás nehnevala, nenadávala nám. Pustila k tomu vianočné koledy a všetko bolo dokonalé.....
Teraz mi to vracajú moje deti. Už to tak dokonale nevnímam (lebo ten neporiadok potom - ach Bože :) ), ale tiež sa snažím o to, aby tá atmosféra pre moje deti bola neopakovateľná, aby ňou poriadne nasiakli, aby to v budúcnosti nebrali ako povinnosť, ale ako niečo, čo spája rodinu.
Aby vedeli, že tatino má rád grilážky, babička vanilkové rožteky, mamina osie hniezda..... .

deti

Tento rok som sa tiež rozhodla, že upečiem vianočku. U nás v rodine ju zatiaľ nikdo nepiekol....teda z dôveryhodných zdrojov viem, že naposledy prababka....ale tú si vôbec nepamätám, natôž vianočku.
A tak som sa ju rozhodla vyskúšať. Podarila sa...a tak tento rok určite nebude na našom stole chýbať.

vanocka

Posielam i pár fotečiek. Na prvej je prichystané cukrovie (zakázala som všetkým ho jesť, pokiaľ si to neodfotím...po 5 min by totiž nebolo čo), na druhej naše slečny ako zdobia perníčky a na tej tretej celkom zdárny pokus prvej mojej vianočky.

Majte sa krásne a užívajte si to tak, ako my.
Diplopeta

Pozn. Red.: Text neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne 30. 11. 2012: Vánoční pečení

  • Pečete o Vánocích?
  • Jaké je vaše nejoblíbenější cukroví?
  • Kolik pečete druhů?
  • Už jste s pečením začala?
  • Děláte také vánočku a koblížky?

Své příspěvky k tomuto tématu mi zasílejte (a můžete třeba i s fotkou, když budete už z letoška mít) na e-mailovou adresu redakce (viz níže), a to nejpozději 30. 11. 2012 do 14.00 hodin. Příspěvky ať jsou dlouhé alespoň jako tento odstavec textu, tedy chcete-li mít šanci na uveřejnění a možné získání pěkného dárku: balíčku Hera máslová příchuť a knížky Atmosféra Vánoc (iKAR).

HERA

Nová Hera máslová příchuť si snadno najde místo ve vaší kuchyni. Nejen že se skvěle hodí na přípravu krémů a krémových dezertů, ale je vhodná také jako přísada do běžného pečení.

atmosfera vanoc

Reklama