Vaření

Veronika „KOKO“ Kokešová: Houbový krém

Houbový krém, pokud použijete pro vůni sušené lesní houby, můžete klidně vařit i z hnědých žampionů a bude skvělý. Ale čerstvé lesní houby prostě nic v chuti nenahradí. Použijte hřiby, klouzky, nějakou babku... zkrátka směs, co les dal. Před tím vás čeká jen krátká příprava a čištění hub. Recept pro vás sestavila oblíbená Veronika „KOKO“ Kokešová, kterou můžete znát z internetového pořadu MENU domů.

houbovy_krem

Ingredience na 4 porce

  • 220 g očištěných hub
  • 5 g sušených hub (možno vynechat)
  • 70 g pórku
  • 100 g cibule
  • 30 g másla
  • 4 větvičky čerstvého tymiánu
  • 1 malý syrový brambor
  • 100 ml smetany na vaření (19 % tuku)
  • cca 850 ml vývaru (zeleninový, kuřecí nebo telecí)
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • sůl (množství podle slanosti vývaru)
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžičky majoránky

+  chléb nebo chlebovka na krutony

Zapněte na Multicookeru program „Zapékání“. Na troše oleje nejdřív opečte kousky chleba nebo chlebovky do křupava, mělo by to trvat asi 5 minut. Dejte stranou. Poté po dobu 10 minut restujte opět s odklopeným víkem na jemno nakrájenou cibulku a pórek na másle. Během toho na malé kostičky nakrájejte také oloupaný brambor, pokrájejte i očištěné houby, z větviček tymiánu otrhejte lístky, stonky vyhoďte. Vše pak přidejte dovnitř, trochu osolte, opepřete, přidejte kmín. Zalijte vývarem. Nyní spusťte program „Polévka“ a nastavte na 20 minut. Po tom, co se vše takto provaří, 1 naběračku kusů hub shora dejte stranou (není to nutné, ale přeci jen si každý rád tu a tam rád kousne i do nerozmixovaného hříbku). Ostatní promixujte ponorným mixérem do hladka (pokud budete mixovat přímo v hrnci, dejte pozor, aby se mixer nedotýkal stěn vnitřního hrnce a nedošlo k jeho poškrábání. Pokud nechcete riskovat poškrábání, raději přelijte do klasického hrnce a rozmixujte v něm). Přidejte smetanu, prolisovaný stroužek česneku a majoránku. Promíchejte a ochutnejte. Možná bude nutno dosolovat. Možná ještě trochu zředit dalším vývarem - to už záleží na vaší chuti. Servírujeme s chlebovými krutony.

Pozn. Recept je připraven pro Panasonic Multicooker SR-TMJ501 – model s 10 programy.

multicooker

   
28.08.2014 - Recepty s návodem - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [5] kobližka [*]

    Není nad obyčejnou houbou polívku.

    superkarma: 0 28.08.2014, 17:01:55
  2. avatar
    [4] dasena [*]

    vypadá to dosti nevzhledněSml22

    superkarma: 1 28.08.2014, 11:42:20
  3. avatar
    [3] vladka321 [*]

    magic11 — #2Nějak se mi to nelíbí, ale že by byl nad rámec receptu? V každém případě mi je to hnedle více sympatické Sml16.

    superkarma: 0 28.08.2014, 09:55:41
  4. [2] magic11 [*]

    vladka321 — #1 třeba je to kápnutý olivový olej Sml80

    1. na komentář reaguje vladka321 — #3
    superkarma: 0 28.08.2014, 09:15:32
  5. avatar
    [1] vladka321 [*]

    Je, je, ta mastná oka se mi tedy v pokrmu ale vůbec nelíbí.

    1. na komentář reaguje magic11 — #2
    superkarma: 0 28.08.2014, 08:13:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme