Vaření

Vepřový guláš

Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máme pro vás tipy na jednoduché a chutné recepty, kterými potěšíte každého člena vaší rodiny! Dnes zkuste vepřový guláš

guláš

Ingredience:
800 g vepřové plece (nebo kýty) - může být i prorostlejší, 800 g cibule, 3 stroužky česneku, 3 dl vody, 1 lžíce hořčice, 1 rajský protlak, 1 lžička cukru, 4 lžíce oleje, drcený nebo mletý pepř, 1 lžička MAGGI Vegga klasik

Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dohněda. Cibuli občas podlijeme naběračkou vody, aby se nám nepřipálila. Mezitím si nakrájíme maso na kostky. Když je cibule dostatečně tmavá, přidáme rajský protlak, zarestujeme a přidáme opepřené kostky masa. Zalijeme vodou, dochutíme MAGGI Veggou a vaříme do změknutí masa, přibližně 50 minut. Nakonec dochutíme rozdrceným česnekem, hořčicí a lehce osladíme. Vaříme ještě 10 minut. Omáčku je možné zahustit nastrouhaným chlebem či bramborem.

Tip:

Guláš podáváme s chlebem nebo bramborami.

Více na www.maggi.cz

MAGGI Vegga klasik a MAGGI Vegga s kuřecí příchutí jsou nové sypké směsi vyrobené z těch nejkvalitnějších surovin. Obsahují kousky zeleniny a koření se solí a dohromady tvoří všechny tyto ingredience jedinečnou kořenící směs vhodnou pro vaše polévky, omáčky, těstoviny, rizota i masové směsi.

   
20.05.2013 - Maso a ryby - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [29] kosík [*]

    Vepřový guláš moc nemusím, raději hovězí Sml22

    superkarma: 0 28.05.2013, 14:11:11
  2. avatar
    [28] bleblemcy [*]

    Suzanne — #25 Guláš s koňakem to zní zajímavěSml22

    superkarma: 0 23.05.2013, 22:10:40
  3. [27] leniisek [*]

    dala bych si:)

    superkarma: 0 22.05.2013, 15:49:22
  4. [26] iiifff [*]

    mňaminky  Sml59

    superkarma: 0 20.05.2013, 23:35:14
  5. avatar
    [25] Suzanne [*]

    Holky, guláš je od slova gulya, což je hovězí. Když už se tu pohoršujete, že tam není paprika, tak by tam hlavně nemělo být vepřové Sml8

    Gulášů ve smyslu cosi z kostek masa je tisíc druhů, takže tenhle klidně zkusím, mám ráda změnu. Dělám guláš s hořčicí, s paprikou i bez, s koňakem, se sušenými rajčaty, hlavně to musí být dobré. A to vždycky je.

    1. na komentář reaguje bleblemcy — #28
    superkarma: 0 20.05.2013, 22:34:10
  6. avatar
    [24] tajnostii [*]

    Dělám kančíSml30

    superkarma: 0 20.05.2013, 22:13:56
  7. avatar
    [23] daska59 [*]

    Vepřový jedině zabijačkový, jinak chci radši kus vola Sml16

    superkarma: 0 20.05.2013, 21:40:08
  8. avatar
    [22] arminka [*]

    ... vepřový dobrý, ale není nad hovězí Sml67

    superkarma: 0 20.05.2013, 21:20:10
  9. [21] V19 [*]

    dnes bo na obedSml16

    superkarma: 0 20.05.2013, 18:36:43
  10. avatar
    [20] gerda [*]

    já jednou začla dělat vepřový guláš a až bylo všecko v hrnci, zjistila jsem, že nemám  sladkou paprikuSml15. Tak jsem do toho vrzla Tandoori Masala - indické koření - a vydávala to za exotický pokrmSml30. Kupodivu, mělo to i barvu i dobrou chuť. S rýží to docela ušlo.

    superkarma: 0 20.05.2013, 18:15:30
  11. avatar
    [19] Makynka [*]

    Také mi v receptu chybí paprika, i když chápu, že je to reklama na Maggi.

    superkarma: 0 20.05.2013, 18:04:06
  12. [18] dadma [*]

    Já mám ráda všechny guláše.

    superkarma: 0 20.05.2013, 17:31:57
  13. avatar
    [17] ekleinovka [*]

    Guláš vařím jedině vepřový,s paprikama,žampionama,spoustou cibule,česnekem,červenou paprikou...

    superkarma: 0 20.05.2013, 14:48:42
  14. [16] cilani [*]

    Tak guláš dělám po svém.. určo to není ten správný guláš, ale rvu tam papriku, hodně ostrou a i trochu hořčice.. tu s vepřovým prostě miluju. Jen to maggi tam nervu, nevidím k tomu důvod..

    superkarma: 0 20.05.2013, 14:42:20
  15. avatar
    [15] Jindriska8 [*]

    Guláš vypadá dobře,u nás dneska řízek.Sml16

    superkarma: 0 20.05.2013, 12:07:16
  16. avatar
    [14] ToraToraTora [*]

    Mno, budou palačinky....bez Magionu i Vegy

    superkarma: 0 20.05.2013, 10:55:47
  17. avatar
    [13] gerda [*]

    Danulka K. — #12 hlavně, když recepty poskytuje MaggiSml52Sml57

    superkarma: 0 20.05.2013, 10:24:17
  18. [12] Danulka K. [*]

    Já vařím guláš jinak, ale moderní doba je moderní doba i ve vaření.

    1. na komentář reaguje gerda — #13
    superkarma: 0 20.05.2013, 09:58:23
  19. avatar
    [11] Věrulinka [*]

    gerda — #4 Sml23 tak tu bych tam nedala, hořčice do guláše nepatří Sml23

    superkarma: 0 20.05.2013, 09:53:20
  20. avatar
    [10] Dimsy [*]

    Ale tady přece vůbec nejde o to, jestli do guláše dáváte papriku nebo hořčici. To nejdůležitější jste totiž přehlédly! Hlavně tam máte nacpat MAGI Vega klasik!

    superkarma: 1 20.05.2013, 09:29:28
  21. avatar
    [9] pajda [*]

    Guláš z hovězího srdce se dělá taky bez papriky a nikdy si nikdo nesětžoval, takže tenhle taky nemusí být špatný...

    superkarma: 0 20.05.2013, 09:13:37
  22. avatar
    [8] marde [*]

    Guláš jedině s paprikou

    superkarma: 0 20.05.2013, 08:15:33
  23. avatar
    [7] gerda [*]

    lidicka — #5 to bych neriskovala.

    superkarma: 0 20.05.2013, 07:50:53
  24. [6] kukátko [*]

    Vepřový určitě vyjde levněji než z hovězího masa, ale proč bez papriky? To snad je jen chyba v receptu, ne?

    superkarma: 0 20.05.2013, 07:47:47
  25. [5] lidicka [*]

    S hořčicí jsem ještě guláš nezkoušela, v nejbližší době to zkusímSml22Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #7
    superkarma: 0 20.05.2013, 07:32:28
  26. avatar
    [4] gerda [*]

    a kde je paprika, když guláš? Hořčice do guláše????Sml80

    1. na komentář reaguje Věrulinka — #11
    superkarma: 0 20.05.2013, 07:09:56
  27. [3] holčice [*]

    Mám tu zrovna koupené vepřové, tak bude zítraSml16

    superkarma: 0 20.05.2013, 06:41:58
  28. avatar
    [2] LudPa [*]

    Dnes bude na obídek

    , ale bez hořčice.

    superkarma: 0 20.05.2013, 06:10:28
  29. avatar
    [1] fulfy [*]

    Také vařím podobný, s pivem

    superkarma: 0 20.05.2013, 06:07:12

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme