Vaření

Vepřové závitky s olivami a mozzarellou

závitky s mozzarellou a olivami

V jednoduchosti je krása. Často není potřeba vymýšlet složitá jídla, ale vystačíte si s minimem surovin, ze kterých vykouzlíte pochoutku výborné chuti. Takhle se mi povedly skvělé vepřové závitky. Koupila jsem na ně falešnou vepřovou svíčkovou, použila mozzarellu, která na mě čekala v lednici, a hrst manželových oliv.

Olivy nemám ráda. Nechápu, jak může někdo jen tak, na posezení sezobat misku oliv. V některých jídlech mi však nevadí. Hodí se tam jak chuťově, tak jídlo oživí vzhledově. Měla jsem doma jen zelené olivy, příště bych ale zkusila raději černé. Vypadaly by zajímavěji. Navíc bych přidala i pár kousků sterilované kukuřice. Opět kvůli barvě i kvůli chuti.

Suroviny

600 g falešné vepřové svíčkové
sůl a pepř
hrst zelených nebo černých oliv
125 g mozzarelly
kousek másla
trocha smetany
trocha oleje

Postup

Vepřové maso nakrájíme na silnější kousky, které potom ještě podélně překrojíme, ale nedokrojíme, abychom si vytvořili plátky na závitky. Rozklepeme opatrně paličkou na maso, osolíme a opepříme z obou stran.

Na připravený plátek si dáme kousky mozzarelly a kolečka oliv. Zavineme a zajistíme párátky, případně speciálními drátky na závitky.

Do pánvičky nalijeme trochu oleje, který rozpálíme a osmahneme na něm závitky, ze všech stran. Zalijeme vodou nebo vývarem a podusíme doměkka, při středně vysoké teplotě. Trvá to, podle velikosti závitků, asi půl až tři čtvrtě hodinky.

Závitky vyjmeme ze šťávy, a pokud je jí ještě hodně, necháme varem zredukovat na menší objem. Do šťávy můžeme ještě přidat nakrájené olivy, nakonec i trochu smetany. Odstavíme z ohně a můžeme zamíchat kousek vychlazeného másla.

Podáváme s těstovinami, bramborem či rýží. Jakákoliv příloha je k tomu výborná. My jsme uvařili těstoviny a okapané je vsypali na pánev s omáčkou a důkladně promíchali.

Neskutečná dobrota!

Dobrou chuť přeje elly.

   
11.01.2013 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [18] brnky [*]

    Zajímavý recept, vyzkouším ho Sml67

    superkarma: 0 01.08.2013, 07:09:44
  2. [17] kubabi [*]

    Vypadá to opravdu lákavě, ale použiji jen černé olivy, se zelenými bych u nás moc úspěch neměla.

    superkarma: 0 20.03.2013, 19:58:26
  3. [16] simaj [*]

    Závitky vypadají dobře, jen se mi tam moc nehodí ty olivy, jako přílohu bych volil rýži.

    superkarma: 0 20.03.2013, 19:56:27
  4. [15] rendac [*]

    ty olivy mě tam moc nelákaji, ale normálně je jim

    superkarma: 0 25.02.2013, 09:33:04
  5. [14] IVECO [*]

    moc si nedokážu představit tu chuť....

    superkarma: 0 24.02.2013, 17:40:43
  6. [13] V19 [*]

    olivy u ná nejdu, robievam španielské vtáčky

    superkarma: 0 23.02.2013, 10:35:28
  7. [12] Trefa [*]

    Trefa:zavitky jsou podobne jako ptacky.a to mame velice radi a ty testoviny take.

    superkarma: 0 14.01.2013, 14:15:05
  8. avatar
    [11] arminka [*]

    Sml16 olivy mi nevadí, ale není nad klasického ptáčka...aspoň pro mne

    superkarma: 0 11.01.2013, 23:17:06
  9. avatar
    [10] Jindriska8 [*]

    Olivy se u nás nejíSml23

    superkarma: 0 11.01.2013, 19:48:26
  10. [9] zzandaa [*]

    Olivy zbožňuju už od malička. Asi bych to ale udělala do kuřecího masa. Nedělám závitky, ale kapsy. Do kuřecího prsa udělám kapsu, naplním a párátkama zadělám. Většinou to vytřu česnekem, dávám anglickou, nivu, žampiony a párátkama zadělám. Tentokrát to zkusím naplnit právě mozzarelou a olivama. Nemusí tam být špatné ani rajčátko, čerstvé, nebo sušené.

    superkarma: 0 11.01.2013, 11:05:42
  11. avatar
    [8] femme [*]

    gerda — #7  moje kočka miluje hlavně černé Sml58 Sml30

    superkarma: 0 11.01.2013, 10:47:45
  12. avatar
    [7] gerda [*]

    Hanula — #6 olivy miluje naše kočka. Jak je ucítí, okamžitě loudí. Ale je to dost slané, tak jen jednuSml30

    1. na komentář reaguje femme — #8
    superkarma: 0 11.01.2013, 10:46:16
  13. avatar
    [6] Hanula [*]

    gerda — #5 Sml16to je pravda, jako dítě jsem je nesnášela a teď je miluju...

    1. na komentář reaguje gerda — #7
    superkarma: 0 11.01.2013, 09:20:36
  14. avatar
    [5] gerda [*]

    olivy má rád člověk tehdy, až je dospělý - prýSml30 K vepřové by mi ale vůbec neseděly, tam tak kyselou okurku nebo papriku. Olivy mám moc ráda, ty zelené.

    1. na komentář reaguje Hanula — #6
    superkarma: 0 11.01.2013, 09:13:58
  15. avatar
    [4] femme [*]

    hlásím se k těm, co dokážou zpucovat na posezení ne misku, ale mísu oliv Sml24 Sml58

    superkarma: 0 11.01.2013, 09:11:37
  16. avatar
    [3] delfi.na [*]

    je třeba ještě svíčkovou dusit?

    superkarma: 0 11.01.2013, 08:35:43
  17. avatar
    [2] zsuzsika [*]

    závitky jsem už dlouho nedělala,je to dobrý nápadSml16Sml16

    superkarma: 0 11.01.2013, 07:33:35
  18. [1] lidicka [*]

    Vepřové závitky dělám ale bez oliv, u nás je nemá nikdo rádSml23

    superkarma: 1 11.01.2013, 05:58:47

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme