vepřové na kmíně

Snadnější recept snad ani nemůže být. Kupte kvalitní vepřové plátky a pusťte se do vaření. Maso se bude péct bez vaší pomoci, rýži uvaříte levou zadní a vy tak můžete třeba odpočívat a číst náš magazín.

Kdo miluje v jídle zeleninu, tak si může přidat třeba mrkev a petržel, nakrájené na tenká kolečka. Přidejte je k jídlu chvilku před koncem vaření, aby byly ještě křupavé. Určitě si v tomto jarním období nezapomeňte připravit hromadu salátu. Ten se hodí úplně báječně.

Suroviny

  • 4 plátky vepřové kýty nebo plecka
  • 2 velké cibule
  • sůl
  • černý pepř
  • kmín
  • rýže jako příloha

Postup

Vepřové plátky z obou stran osolte, opepřete a ochuťte kmínem. Nechejte asi hodinu odležet.

Nyní můžete pracovat dvěma způsoby. Na pánvičce zahřejte trochu oleje a plátky osmahněte z obou stran. Vyjměte na talíř. Cibuli, nakrájenou na půlkolečka, opečte na pánvičce po masu. Kdo chce, může ještě lehce zaprášit trochou mouky. Vznikne potom hustější omáčka. Není to však nutné.

Na pánvičku vraťte maso a zalijte vodou. Pod poklicí duste doměkka. Občas promíchejte.

Zdravější a snadnější verze je použití pečící pánve ETA Pečenka. Do Pečenky dejte ochucené maso, cibuli a zalijte asi hrnkem vody. Zapněte a nechejte péct doměkka. Občas zkontrolujte, otočte plátky masa, případně přidejte trochu vody.

Ideální příloha k tomu jídlu je rýže. Ale výborné budou také brambory nebo noky.

A máte hotové snadné jídlo pro všední dny!

Dobrou chuť přeje Elly.

Chutné recepty s vepřovým masem na našem magazínu

rillettes

vepřové medailonky s anglickou slaninou

vepřové ragú

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama