Vaření

Vepřové plátky s kmínem a cibulí

vepřové na kmíně

Snadnější recept snad ani nemůže být. Kupte kvalitní vepřové plátky a pusťte se do vaření. Maso se bude péct bez vaší pomoci, rýži uvaříte levou zadní a vy tak můžete třeba odpočívat a číst náš magazín.

Kdo miluje v jídle zeleninu, tak si může přidat třeba mrkev a petržel, nakrájené na tenká kolečka. Přidejte je k jídlu chvilku před koncem vaření, aby byly ještě křupavé. Určitě si v tomto jarním období nezapomeňte připravit hromadu salátu. Ten se hodí úplně báječně.

Suroviny

  • 4 plátky vepřové kýty nebo plecka
  • 2 velké cibule
  • sůl
  • černý pepř
  • kmín
  • rýže jako příloha

Postup

Vepřové plátky z obou stran osolte, opepřete a ochuťte kmínem. Nechejte asi hodinu odležet.

Nyní můžete pracovat dvěma způsoby. Na pánvičce zahřejte trochu oleje a plátky osmahněte z obou stran. Vyjměte na talíř. Cibuli, nakrájenou na půlkolečka, opečte na pánvičce po masu. Kdo chce, může ještě lehce zaprášit trochou mouky. Vznikne potom hustější omáčka. Není to však nutné.

Na pánvičku vraťte maso a zalijte vodou. Pod poklicí duste doměkka. Občas promíchejte.

Zdravější a snadnější verze je použití pečící pánve ETA Pečenka. Do Pečenky dejte ochucené maso, cibuli a zalijte asi hrnkem vody. Zapněte a nechejte péct doměkka. Občas zkontrolujte, otočte plátky masa, případně přidejte trochu vody.

Ideální příloha k tomu jídlu je rýže. Ale výborné budou také brambory nebo noky.

A máte hotové snadné jídlo pro všední dny!

Dobrou chuť přeje Elly.

Chutné recepty s vepřovým masem na našem magazínu

rillettes

vepřové medailonky s anglickou slaninou

vepřové ragú

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
29.05.2017 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [8] bobani [*]

    medailonky

    superkarma: 0 30.05.2017, 20:44:46
  2. [7] bobubobulka [*]

    Dělávám to a je to mňamka.

    superkarma: 0 30.05.2017, 20:19:30
  3. avatar
    [6] jarka1234 [*]

    gerda — #1Sml16já jsem tuhle dobrotu dnes vařila. Udělala jsem hlávkový salát k tomu. Rýže je příloha,kterou doma máme nejraději.Sml16

    superkarma: 0 30.05.2017, 14:43:47
  4. [5] babinka [*]

    gerda — #1Souhlasím...Sml67

    superkarma: 0 30.05.2017, 14:38:35
  5. [4] MARIE MATEJKOVA [*]

    gerda — #1 souhlasím Sml67

    superkarma: 0 30.05.2017, 14:07:49
  6. avatar
    [3] denkas [*]

    Dělám tak kotlety Sml22 a brambory k tomu. Nebo dám sušený houby a kaši k tomu, nebo na to hodim lečo, to je taky ňamka.

    superkarma: 0 30.05.2017, 11:32:50
  7. [2] teufel [*]

    To foto pokrmu nic moc, spíš nic, než moc.Sml68

    superkarma: 1 30.05.2017, 11:24:05
  8. avatar
    [1] gerda [*]

    Klasika, která nikdy nezklame a jde všelijak obměňovat - třeba přidáním sušených nebo čerstvých hub. Moje oblíbené jídlo s rýží.Sml67

    1. na komentář reaguje MARIE MATEJKOVA — #4
    2. na komentář reaguje babinka — #5
    3. na komentář reaguje jarka1234 — #6
    superkarma: 0 30.05.2017, 10:57:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme