Brouzdám si tak internetem a hledám průměrnou váhu konzervy s vepřovým masem. Pro doplnění včerejšího receptu na vepřovou pomazánku. Samozřejmě najdu, ale mimojiné najdu i jiné zajímavosti (jako vždycky, když něco hledám).
A tak jsem narazila na skvělý blog Marmeláda - recepty.

Autorkou je Eva, která má přezdívku Marmeláda a o sobě na svém blogu píše: "Vařím ráda a jsem ráda, když mám pro koho vařit. Marmeláda jsem na Labužníkovi, takže logicky jsem přenesla svůj nick i sem na svůj blog. Přispívám sem nejen já, ale i můj syn Vítek, který mi blog připravil a dcera Anetka, která s vařením úspěšně začíná."

A protože jsem na blog narazila při hledání vepřové konzervy, ukážu vám recept, který se mi u Marmelády otevřel...

Již dlouho se mi nepodařilo koupit konzervu s vepřovým masem, která by maso obsahovala. Čas od času se tedy rozhodnu vytvořit si vlastní zásoby a pustím se do zavařování. Není to nic složitého, více času je potřeba na samotné zavaření než na přípravu náplně a plnění sklenic. Používám způsob opakovaného zavařování, při kterém se maso bezpečně sterilizuje.

vepr ve vl stave


Ingredience:
vepřové maso - plec, krkovice, bůček
sůl
vepřová kůže (zbytek např. z boku, ramínka)
zavařovací sklenice
víčka

Příprava:

  • Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
  • Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
  • Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
  • Osolíme, na 0,7 l sklenici asi 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžící vody.
  • Pokud máme, dáme navrch kousek kůže, ale nemusí být.
  • Sklenice zavíčkujeme a dáme do brutaru nebo zavařovacího hrnce.
  • Vaříme 1,5 hodiny mírným, ale stálým varem.
  • Sklenice necháme v zavařovací nádobě vychladnout nejlépe do druhého dne.
  • Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.
  • Necháme vychladnout a uložíme do spíže.

Používáme jen tak na chleba s cibulí, rizoto, na pečení, pomazánky...

...

Tak jak se vám u Marmelády líbí? Znali jste její blog dříve nebo je pro vás novinkou? Máte svůj vlastní food blog?

 

Reklama