Vaření

Vepřové maso s jablky

maso s jablky

„Patřím mezi lidi, kteří nemají rádi kombinaci masa a ovoce. Kuřecí řízek s broskví a sýrem bych si dobrovolně na talíř nikdy nedala. Když jsem od kamarádky dostala tip na skvělý nedělní oběd, tak jsem se hned od začátku tvářila pochybovačně a nevěřila tomu, že mi vepřové s jablky zachutná. A právě naopak! Tuhle pochoutku budeme mít u nás doma asi často.“ Čtenářka Eliška nám poslala podzimní recept.

Suroviny

4 velké vepřové kotlety
olivový olej
2 velká jablka
1 velká cibule
masový vývar (může být z kostky)
dijonská hořčice
sůl a pepř

Postup

Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
Maso potřeme z obou stran olejem, ochutíme solí a čerstvě umletým pepřem. Pokud máme hrubou mořskou sůl, tak ji použijeme namísto běžné soli.
Rozpálíme si velkou pánev, na které kotlety opečeme z obou stran. Z každé strany opékáme asi dvě minuty, aby se maso zatáhlo a dostalo krásně zlatavou barvu. Přendáme je na talíř, do pánve přilijeme trochu oleje a na něm opékáme jablka a cibuli. Trvá to asi pět minut, dokud jablka trochu nezměknou.
Poté zalijeme cibuli a jablka horkým vývarem (stačí asi 100–150 ml) a přidáme hořčici. Důkladně promícháme a přidáme do pánve kotlety.
Necháme bublat asi deset až patnáct minut. Část omáčky se odpaří a maso pěkně změkne.

Podáváme s pečenými nebo šťouchanými brambory.

Dobrou chuť přeje Eliška.

   
01.11.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [12] holčice [*]

    vypadá to nádherněSml30Sml59

    superkarma: 0 23.07.2012, 08:58:32
  2. [11] Jala [*]

    Dělám něco podobného, ale bez jablek. Moc dobrou chuť tam dělá ta hořčice.

    superkarma: 0 13.12.2011, 00:16:05
  3. [10] Mistery [*]

    nezvyklá kombinace Sml80

    superkarma: 0 12.12.2011, 21:05:35
  4. avatar
    [9] marcela-1 [*]

    knedlo,vepřo,jablko?Sml80

    superkarma: 0 10.12.2011, 07:38:25
  5. [8] kajinek [*]

    vypadá to dobře musím vyzkoušet

    superkarma: 0 03.12.2011, 15:03:22
  6. [7] jithule [*]

    vypadá to moc dobře

    superkarma: 0 30.11.2011, 20:01:28
  7. avatar
    [6] hubajda [*]

    kotletka a po 10-150minutach meka to bych chtela videt jo kdyby to melo byt kureci tak snad jo ale veprove to ne recept nemusi byt spatny ale upraveny

    superkarma: 0 28.11.2011, 22:14:08
  8. [5] tamichita [*]

    to zni zajimave, takova kombinace by me nenapadlaSml59

    superkarma: 0 27.11.2011, 15:04:29
  9. avatar
    [4] marcela-1 [*]

    nemusí to být špatné

    superkarma: 0 27.11.2011, 07:42:11
  10. [3] bles [*]

    No, po 10 minutách bych nečekala měkké vepřové. Proto ho předem asi tak na půl hodinky potírám majolkou Hellmanns - místo oleje - maso je pak rychleji křehčí a šťavnatější. Takže určitě namarinuji majolkou a nechám to alespoň 20 minut.

    superkarma: 0 06.11.2011, 19:32:11
  11. [2] cilani [*]

    Není to maso ještě syrové nebo tuhé po těch 10 minutách?

    superkarma: 0 01.11.2011, 12:33:23
  12. avatar
    [1] navia [*]

    No, nejsem si jistá, že ta kotleta nebude jako podešev. Osobně ale dělám hodně podobný recept, kdysi jsem ho našla v Apetitu.

    superkarma: 0 01.11.2011, 10:23:36

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme