Vaření

Vepřové maso s hořčicí a cibulí

vepřový ořech

Vepřové maso nepřipravuji příliš často. Ale jednou za čas, třeba na segedínský guláš nebo vepřovou panenku na minutky, koupím. Teď mi ale sousedka, která pracuje v prodejně s masem, nabídla vepřový ořech. Krásný kousek masa vcelku, který pochází z vepřové kýty. Maso je velice libové a chutné.

Suroviny

vepřový ořech
chutná kvalitní hořčice, může být plnotučná, ale i kremžská či dijonská
4 cibule
1 hlavička česneku
sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

Vepřové maso nasolíme a opepříme ze všech stran. Potřeme hořčicí.
Cibuli nakrájíme nahrubo a vysypeme do pekáče. Na ni položíme připravené maso. Hlavičku česneku rozkrojíme podélně. Polovinu položíme na maso a zbytek česneku necháme v pekáčku. Podlijeme trošku vodou a dáme péct do trouby, zapnuté na 200 °C.

Pečeme asi hodinu a půl.

Podáváme s brambory.

Dobrou chuť přeje Vlaďka.

   
06.02.2012 - Maso a ryby - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [43] dajrin [*]

    Taky pochoutka... Sml67

    superkarma: 0 11.11.2012, 22:15:27
  2. [42] jithule [*]

    mám na to chuť

    superkarma: 0 02.04.2012, 16:44:43
  3. [41] novail [*]

    Recept zní zajímavě, určitě to zkusím.

    superkarma: 0 11.03.2012, 12:21:58
  4. avatar
    [40] tajnostii [*]

    To taky musím zkusit

    superkarma: 0 04.03.2012, 16:58:59
  5. avatar
    [39] Lubička [*]

    jsem masová a vepřové mám ráda i tohoto receptu záleží taky na druhu horčice

    superkarma: 0 29.02.2012, 23:36:10
  6. avatar
    [38] HANÝŠKA [*]

    Sml20  To musím vyzkoušet a k tomuSml77

    superkarma: 0 09.02.2012, 13:52:02
  7. [37] pinokio [*]

    Vypadá to podivně,ale bude to určitě moc dobré.A dokážu to upéct i já.Super.

    superkarma: 0 07.02.2012, 17:35:50
  8. avatar
    [36] trili [*]

    vypadá to nádherně,určitě to bude i skvělé.

    superkarma: 0 06.02.2012, 22:37:55
  9. avatar
    [35] arminka [*]

    Stejným způsobem připravuji i králíka,nemá to chybuSml20

    superkarma: 0 06.02.2012, 22:29:51
  10. avatar
    [34] saruz [*]

    Tak koupíme masíčko a recept o víkendu vyzkoušíme. Sml67

    superkarma: 0 06.02.2012, 22:10:49
  11. [33] Reni [*]

    To je dobrota. Dla bych si to i s dobrým chlebem a nějaké pivko k tomu. Sml16

    superkarma: 0 06.02.2012, 21:52:06
  12. avatar
    [32] femme [*]

    pateta — #29  a loupeš si i pečivo?? to totiž taky může počůrat kdejaké zviřátko Sml24 Sml30

    superkarma: 0 06.02.2012, 20:36:25
  13. avatar
    [31] ekleinovka [*]

    Vepřové mám ráda,docela bych si dala s vychlazenou plzní...Sml16

    superkarma: 0 06.02.2012, 19:17:51

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] prcekkiki [*]

    Neloupaný česnek přídávám když peču brambory a je výborný. Upečený má nasladlou chuť.

    superkarma: 0 06.02.2012, 18:51:58
  2. [29] pateta [*]

    femme — #20 Neloupaný česnek a neloupané brambory(americké) nejím, neboť vím, do čeho se namořuje každý česnek před sadbou a pak se ještě během růstu stříká chemikáliemi. Sml23A brambory počůrá každé zvířátko.Sml30

    1. na komentář reaguje femme — #32
    superkarma: 0 06.02.2012, 18:27:59
  3. [28] Jala [*]

    Kolik to je trocha vody - když se to peče hodinu a půl? Nebo se to ještě průběžně podlévá?

    superkarma: 0 06.02.2012, 17:57:18
  4. avatar
    [27] LudPa [*]

    Ono to teď letí v TV, v každém pořadu o vaření dávají neloupaný česnek. Ještě jsem to nezkusila.

    superkarma: 0 06.02.2012, 17:49:52
  5. avatar
    [26] delfi.na [*]

    řinka — #24 souhlasím Sml16Sml58

    superkarma: 0 06.02.2012, 15:25:47
  6. avatar
    [25] femme [*]

    řinka — #24  já taky, moc nám to chutná Sml67 Sml22

    superkarma: 0 06.02.2012, 13:55:15
  7. avatar
    [24] řinka [*]

    femme — #20 Já česnek i griluju,přepůlím hlavičku a to je žůžoSml66

    1. na komentář reaguje femme — #25
    2. na komentář reaguje delfi.na — #26
    superkarma: 0 06.02.2012, 12:29:17
  8. [23] kajinek [*]

    Recept je zajímavý vyzkouším.

    superkarma: 0 06.02.2012, 11:42:10
  9. avatar
    [22] kareta [*]

    už je to v trouběSml58

    superkarma: 0 06.02.2012, 11:31:22
  10. [21] iřka [*]

    Už se na to chystám,určitě to bude mňam,mńam.

    superkarma: 0 06.02.2012, 10:15:13
  11. avatar
    [20] femme [*]

    lenagirl — #17 Žofie — #15  volnější slupky se z česneku odstraní, než se tam ten česnek dá Sml58 takhle pečený česnek má báječnou chuť Sml67 fakt stojí za vyzkoušení Sml22 

    1. na komentář reaguje řinka — #24
    2. na komentář reaguje pateta — #29
    superkarma: 0 06.02.2012, 10:12:53
  12. [19] czempkova [*]

    budu muset vyzkoušet

    superkarma: 0 06.02.2012, 09:18:16
  13. [18] anina4 [*]

    to by se naším chlapům líbilo, těm musím čas od času něco takového udělat, jen mě taky zaráží ten neloupaný česnek

    superkarma: 0 06.02.2012, 09:01:41
  14. avatar
    [17] lenagirl [*]

    Žofie — #15 to taky nechápu Sml23

    1. na komentář reaguje femme — #20
    superkarma: 0 06.02.2012, 08:24:21
  15. avatar
    [16] Věrulinka [*]

    cilani — #13 Sml67Sml22 dávám kremžskouSml22Sml20

    superkarma: 0 06.02.2012, 08:12:27
  16. avatar
    [15] Žofie [*]

    Taky nerozumím tomu neoloupanému česneku.. A co potom ty slupky v jídle??

    1. na komentář reaguje lenagirl — #17
    2. na komentář reaguje femme — #20
    superkarma: 0 06.02.2012, 08:12:08
  17. [14] jithule [*]

    Už se mi zbíhají sliny. Úplně to cejtím z té trouby hmm

    superkarma: 0 06.02.2012, 07:51:11
  18. [13] cilani [*]

    Když tam dáte více druhů hořčice, bude to ještě lepší (dijonská, kremžská). Ten česnek bych rozhodně oloupala a buď nasekala, nebo tím prošpikovala to maso

    1. na komentář reaguje Věrulinka — #16
    superkarma: 0 06.02.2012, 07:43:29
  19. [12] Danulka K. [*]

    Tak a je po dietě!! vypadá to božsky.

    superkarma: 0 06.02.2012, 07:42:10
  20. [11] Miroslava Gregorová [*]

    Včera jsme ho měli k obědu Sml59Sml59

    superkarma: 0 06.02.2012, 06:40:14
  21. avatar
    [10] marcela-1 [*]

    Sml67 manžel má tohle moc rád Sml22 já jsem spíš na kuřecí maso Sml22

    superkarma: 0 06.02.2012, 06:27:15
  22. [9] Trefa [*]

    Trefa:ja pecu veprove treba spolecne s moravankou,a je to velice dobre,doporucuji.

    superkarma: 0 06.02.2012, 01:19:14
  23. avatar
    [8] Jindriska8 [*]

    My tomu doma říkáme vepřové na hořčici a aby to mělo sílu,dáme i feferonku.

    superkarma: 0 06.02.2012, 00:54:52
  24. avatar
    [7] denkas [*]

    Tak já kotlety dělám často na různý spůsoby.Vepřový mám ráda.

    superkarma: 0 06.02.2012, 00:42:37
  25. [6] dadma [*]

    RosaGloriaDei — #2 Kotletky ,tak 2x do roka.

    superkarma: 0 06.02.2012, 00:39:01
  26. avatar
    [5] moula [*]

    Ten cesnek nahore jeste chapu, vynda se cely, ale ty nevyloupane strouzky mezi cibuli?

    superkarma: 0 06.02.2012, 00:36:54
  27. avatar
    [4] řinka [*]

    Ořech je dobré maso,na tohle je ho škoda.Řízek je řízekSml57

    superkarma: 0 06.02.2012, 00:33:59
  28. avatar
    [3] vmarta [*]

    jeje takové chutě a v takých pozdních hodinách ? Sml30

    superkarma: 0 06.02.2012, 00:28:46
  29. avatar
    [2] RosaGloriaDei [*]

    dadma — #1 kotletu nee?

    1. na komentář reaguje dadma — #6
    superkarma: 0 06.02.2012, 00:25:07
  30. [1] dadma [*]

    Ani já z vepřového masa často jídlo nepřipravuji,ale když již něco dělám ,tak kupuji jedině kýtu a nebo panenku.

    1. na komentář reaguje RosaGloriaDei — #2
    superkarma: 0 06.02.2012, 00:04:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme