vepřový ořech

Vepřové maso nepřipravuji příliš často. Ale jednou za čas, třeba na segedínský guláš nebo vepřovou panenku na minutky, koupím. Teď mi ale sousedka, která pracuje v prodejně s masem, nabídla vepřový ořech. Krásný kousek masa vcelku, který pochází z vepřové kýty. Maso je velice libové a chutné.

Suroviny

vepřový ořech
chutná kvalitní hořčice, může být plnotučná, ale i kremžská či dijonská
4 cibule
1 hlavička česneku
sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

Vepřové maso nasolíme a opepříme ze všech stran. Potřeme hořčicí.
Cibuli nakrájíme nahrubo a vysypeme do pekáče. Na ni položíme připravené maso. Hlavičku česneku rozkrojíme podélně. Polovinu položíme na maso a zbytek česneku necháme v pekáčku. Podlijeme trošku vodou a dáme péct do trouby, zapnuté na 200 °C.

Pečeme asi hodinu a půl.

Podáváme s brambory.

Dobrou chuť přeje Vlaďka.

Reklama