Vaření

Vepřové maso s cibulí

vepřové maso s cibulí

Patříte mezi ty, které denně řeší vaření? Tak vám určitě někdy dochází fantazie a jindy chybí čas nebo chuť pouštět se do netradičních pokusů a kulinářských kreací. A tak když můj manžel pronesl, že by si dal „něco s rýží“, tak jsem dlouho neváhala a připravila jednoduché jídlo, které se dělá vlastně samo.

Nakoupila jsem vepřovou krkovičku a také kousek bůčku. Tomu druhému druhu masa se většinou vyhýbám, protože tučné maso nemáme rádi. Ale tentokrát v mém oblíbeném obchodě měli bůček krásně libový, jen s úzkým proužkem tučného masa. Tak jsem kousek přikoupila.

Další suroviny máte jistojistě doma... Nejde o žádný převratný recept ani o žádnou velkou originalitu. Jde o poctivé jídlo, které vás v pošmourném počasí zahřeje a příjemně nakrmí.

Suroviny

vepřová krkovička, případně ještě kousek bůčku
česnek podle chuti
hromada cibule
sůl a pepř

Postup

Maso nakrájíme na silné plátky, osolíme a opepříme. Dalšího koření není potřeba, chuť dodá cibule a česnek. Dáme maso do pekáče a přidáme stroužky česneku, celé nebo rozpůlené. Nešetříme, ať má maso říz.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Maso v pekáčí jí úplně zaskládáme.
Podlijeme vodou a pečeme v přikrytém pekáči, až než je maso hotové.

Podáváme s bramborem nebo rýží.

Dobrou chuť přeje elly.

   
14.10.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [6] holčice [*]

    vyskoušímSml59

    superkarma: 0 23.07.2012, 09:00:03
  2. avatar
    [5] Jindriska8 [*]

    Já přidávám hořčici a feferonku,manžel pálivé má rád.Je to vynikající.Sml22

    superkarma: 0 23.11.2011, 21:46:51
  3. avatar
    [4] delfi.na [*]

    mno a to maso ještě potřít horčicí ... a pak nechat péct Sml22Sml58

    superkarma: 0 20.10.2011, 08:32:47
  4. [3] bles [*]

    Pečené maso s cibulí je dobrůtka - ale takový bůček taky:). Cibuli dávám určitě a hodně - chuť je vždycky výborná a ještě se mi nepovedlo, že bych cibule měla moc:) K tomu pěkně dijonskou hořčici (milujeme Hellmanns) a kyselou okurku:)

    superkarma: 0 17.10.2011, 21:26:18
  5. avatar
    [2] borovec [*]

    Draco — #1 Sml16králík na cibuli je výborný taky,ale cibule jsem dávala méně.Sml16

    superkarma: 0 14.10.2011, 20:39:54
  6. [1] Draco [*]

    No s tím podléváním nevím. Podobný recept z internetu jsem už vyzkoušela. Jednalo se o hovězí, které se okořenilo grilovacím kořením. Velká zapékací miska se vymazala, dno pokladlo cibulí, na to maso a zase cibule. Zakrylo se to víkem a bez odkrývání peklo. "Vody" pustila cibule až až. A bylo to dobré, jen jsem nějakou dobu cibuli nemusela ani vidět Sml57 Příště použiji poloviční množství než uváděl ten recept.

    1. na komentář reaguje borovec — #2
    superkarma: 0 14.10.2011, 08:41:09

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme