vepřové maso s cibulí

Patříte mezi ty, které denně řeší vaření? Tak vám určitě někdy dochází fantazie a jindy chybí čas nebo chuť pouštět se do netradičních pokusů a kulinářských kreací. A tak když můj manžel pronesl, že by si dal „něco s rýží“, tak jsem dlouho neváhala a připravila jednoduché jídlo, které se dělá vlastně samo.

Nakoupila jsem vepřovou krkovičku a také kousek bůčku. Tomu druhému druhu masa se většinou vyhýbám, protože tučné maso nemáme rádi. Ale tentokrát v mém oblíbeném obchodě měli bůček krásně libový, jen s úzkým proužkem tučného masa. Tak jsem kousek přikoupila.

Další suroviny máte jistojistě doma... Nejde o žádný převratný recept ani o žádnou velkou originalitu. Jde o poctivé jídlo, které vás v pošmourném počasí zahřeje a příjemně nakrmí.

Suroviny

vepřová krkovička, případně ještě kousek bůčku
česnek podle chuti
hromada cibule
sůl a pepř

Postup

Maso nakrájíme na silné plátky, osolíme a opepříme. Dalšího koření není potřeba, chuť dodá cibule a česnek. Dáme maso do pekáče a přidáme stroužky česneku, celé nebo rozpůlené. Nešetříme, ať má maso říz.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Maso v pekáčí jí úplně zaskládáme.
Podlijeme vodou a pečeme v přikrytém pekáči, až než je maso hotové.

Podáváme s bramborem nebo rýží.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama