vepřová roláda

Ze šťavnaté vepřové rolády na nás jaro přímo volá. Veselé barvy, čerstvá mrkev, svěží špenát. Připravte si s námi barevnou roládu, kterou můžete podávat s bramborem, bramborovou kaší nebo třeba dušeným špenátem.

Naše čtenářka Jana, vášnivá kuchařka, pekařka a cukrářka, majitelka facebookových stránek s recepty Vaření, moje radost, připravila výbornou jarní roládu. Výborné na ní je, že je šťavnatá, žádné usušené maso.

V sezóně medvědího česneku bych se přimlouvala za jeho přidání ke špenátu. Nebo můžete špenát úplně vynechat a nahradit medvědím česnekem.

Suroviny

  • 800 g kus vepřové kotlety
  • sůl a pepř
  • hrubozrnná hořčice
  • 2 cibule
  • 300 g špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 6 mrkví
  • sterilovaná kukuřice
  • kousek másla

Postup

Vepřovou kotletu postupně nařežeme tak, aby nám vznikl velký plát, který pokud možno co nejvíce rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí. 

Na cibulce podusíme listový špenát, osolíme a přidáme stroužek česneku. Necháme mírně vychládnout.

Takto připravený špenát navrstvíme na masový plát. Dále k jednomu kraji naskládáme proužky mrkve a kukuřici. Opatrně srolujeme do rolády (začínáme od strany, kde jsme uskládali mrkev a kukuřici). Roládu pro jistotu zpevníme provázkem, dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 200´C cca 1,5 hodiny (záleží dle vaší trouby a velikosti rolády).

Máslová mrkvička je naprosto jednoduchá - malé kostičky mrkve necháme zpěnit na másle a máme hotovo.

Dobrou chuť přeje Jana.

Ty nejlepší masové pochoutky na našem magazínu

kuřecí roláda s bramborový noky

roláda

závitky s mozzarellou a olivami

Reklama