Vaření

Vepřová roláda plněná špenátem

roll

Suroviny

vepřová kýta bez kosti - asi 800 g
250 g mraženého špenátu (celé listy)
150 g anglické slaniny
3 stroužky česneku
1 cibule
1 kelímek smetany (cca 200 ml)
olej
sůl, bílý pepř a muškátový oříšek

Postup

Z masa nařežeme velké pláty, ne příliš silné. Naklepeme, osolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek a lehce osmahneme na oleji. Po chvilce přidáme anglickou, nakrájenou na malé kostičky. Vše smažíme dozlatova.
Na tuto směs přidáme rozmrazený špenát, který jsme předem vymačkali, aby v něm nezbylo moc vody. Podusíme asi pět minut, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Vaříme až do zhoustnutí.
Touto špenátovou směsí pak potíráme pláty vepřového masa a zavineme do roládky. Svážeme nití a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji, aby se maso zatáhlo. Přendáme do pekáčku, vložíme do trouby rozpálené asi na 180 °C a pečeme přikryté asi hodinu.
Podléváme vodou a roládu poléváme vypečenou šťávou.
Roládu podáváme s bramborovou kaší, novými brambory nebo bramborovými noky, přelité výpekem.

Dobrou chuť přeje Lulu.

   
17.07.2009 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [18] jithule [*]

    super

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:30:28
  2. avatar
    [17] hubajda [*]

    tak to zkusim

    superkarma: 0 13.11.2012, 22:37:50
  3. avatar
    [16] arminka [*]

    recept zapsán, koupit indredience a jdu do toho Sml16

    superkarma: 0 14.09.2012, 00:13:48
  4. avatar
    [15] Myškomedvídek [*]

    Hanďule — #14 Sml22Sml22Sml22je to bůček,ale nevadí je to dobréSml79

    superkarma: 0 10.09.2009, 23:38:54
  5. avatar
    [14] Hanďule [*]

    Akorát na fotce mi to nepřijde moc jako kýta, ale jako pěkný bůček Sml80

    1. na komentář reaguje Myškomedvídek — #15
    superkarma: 0 10.09.2009, 22:49:40
  6. [13] MagdalenaKar [*]

    špenát miluju

    superkarma: 0 19.07.2009, 22:32:18
  7. [12] eset15 [*]

    vypadá skvěle,určitě vyzkoušímSml16

    superkarma: 0 19.07.2009, 19:26:53
  8. [11] vesticka [*]

    jednoduché a lákavé, zkusíme co nejdříve !

    superkarma: 0 19.07.2009, 17:11:38
  9. avatar
    [10] Veronka22 [*]

    Hm to vypadá zajmavě

    superkarma: 0 19.07.2009, 13:24:50
  10. [9] kamilka86 [*]

    tohle taky zkusím,vypadá moc dobře

    superkarma: 0 18.07.2009, 15:34:14
  11. [8] madam [*]

    Díky za tip! Určitě vyzkouším.Sml59

    superkarma: 0 18.07.2009, 12:13:04
  12. [7] paja2876 [*]

    Tak zítra bude dobrotaSml22Sml59

    superkarma: 0 17.07.2009, 14:44:48
  13. avatar
    [6] mmarianne [*]

    schnaxy — #5 Dík, já tobě a všem ostatním taky. K tomu brambůrky a pivčo Sml59

    superkarma: 0 17.07.2009, 11:52:29
  14. [5] schnaxy [*]

    mmarianne — #3 Přesně to udělám jako ty.Přeji dobrou chuť.Sml25Sml25Sml25

    1. na komentář reaguje mmarianne — #6
    superkarma: 0 17.07.2009, 11:44:38
  15. avatar
    [4] kalča [*]

    Vypadá to lákavě, určitě vyzkouším Sml58

    superkarma: 0 17.07.2009, 11:06:56
  16. avatar
    [3] mmarianne [*]

    Dobrý, bude oběd na víkend. Jen s obměnou, bude z kuřecího a špenát už koupím ochucený, neb jsem líná být v létě v kuchyni. Hned tak využiju roládu v srnčím hřbetu

    1. na komentář reaguje schnaxy — #5
    superkarma: 0 17.07.2009, 10:09:06
  17. [2] janina01 [*]

    ukládám, vypadá to suprově Sml22Sml67

    superkarma: 0 17.07.2009, 08:51:20
  18. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    tak to může bý velice dobréSml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 17.07.2009, 00:26:21

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme