Reklama

Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máme pro vás tipy na jednoduché a chutné recepty, kterými potěšíte každého člena vaší rodiny! Dnes zkuste vepřovou plec!

maggi

Ingredience:
800 g vepřové plece (lze použít i libovější bůček), 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 0,5 dl mléka, 3 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 200 g světlého chleba (bez kůrky), 3 dl bílého piva, 4 lžíce oleje, drcený nebo mletý pepř, MAGGI Vegga klasik

Postup:
Připravíme těstíčko z mouky. Budeme potřebovat 1 lžičku MAGGI Veggy, mléko a vejce. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na plátky nakrájený česnek. Chléb nakrájíme na kostičky a v rozpálené troubě krátce opečeme dozlatova. Přidáme připravené těstíčko, restovanou cibulku a zlehka vše promícháme tak, aby se kostičky nerozbily. Dochutíme pepřem a MAGGI Veggou. Vepřovou plec nakrojíme a naklepeme paličkou na šířku 1 cm. Maso posypeme MAGGI Veggou a poklademe nádivkou. Takto připravené maso s těstíčkem srolujeme a svážeme motouzem. Můžeme ještě lehce opepřit. Roládu dáme do pekáčku, podlijeme pivem a za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme v předem rozehřáté troubě jednu hodinu na 180 °C. Hotovou pečeni zbavíme motouzu, nakrájíme na plátky. Podáváme s vařeným, pečeným bramborem nebo kaší podlité vypečenou šťávou.

Tip:

Zkuste do nádivky přidat na kostičky nakrájené (nebo nastrouhané) jablko a zakápnout ho citronem (aby nezhnědlo).

Více na www.maggi.cz

MAGGI Vegga klasik a MAGGI Vegga s kuřecí příchutí jsou nové sypké směsi vyrobené z těch nejkvalitnějších surovin. Obsahují kousky zeleniny a koření se solí a dohromady tvoří všechny tyto ingredience jedinečnou kořenící směs vhodnou pro vaše polévky, omáčky, těstoviny, rizota i masové směsi.