Vaření

Vepřová panenka v tramezzini chlebu

panenka

Vepřová panenka je oblíbené, velice jemné maso. Stačí mu jen krátká tepelná úprava a oběd je na stole. Třeba ten dnešní, sváteční. Krásně vypadá také příloha. Obyčejná mrkev a brambory, neobyčejně zpracované.

Brambory a mrkev jsme totiž zpracovali na nudličky ve spiralizéru. Až potom jsme je velice krátce upekli v troubě. Ochucené máslem a čerstvou majoránkou, byly dokonalé nejen na pohled, ale také chuťově.

Suroviny

  • 600 g vepřové panenky
  • sůl
  • pepř
  • plátková gouda
  • majoránka (ideálně čerstvá)
  • několik plátků italského chleba tramezzini - podobný toastovému chlebu
  • slunečnicový oleje na smažení

PŘÍLOHA

  • 400 g brambor
  • 400 g mrkve
  • majoránka
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř

SALÁT

  • směs listových salátů
  • černé olivy
  • cherry rajčata
  • zbylé kousky tramezzini
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • krémové balzamiko

Postup

Nejprve si připravte maso. Z panenky si nakrájejte špalíčky o výšce tramezzini plátků. Osolte je, opepřete a opečte ze všech stran na pánvičce. Nechejte je vychladnout a osušte papírovou utěrkou. Na plátky chleba tramezzini dejte plátky goudy a zabalte do nich vepřové válečky. Můžete lehce připíchnout párátkem.

Smažte ve vyšší vrstvě oleje. Dávejte pozor, aby se vám chléb nepřipálil.

Až je chléb ze všech stran zlatavý, naskládejte kousky panenky do pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, asi 7 minut.

Vyndejte z trouby a nechejte deset minut odpočinout. Poté nakrájejte na válečky.

Podávejte se salátem a bramborovo-mrkvovými nudlemi.

vepřová panenka

Jak na přílohu?

Brambory i mrkev oloupejte a zpracujte na nudle. Pomůže vám k tomu ruční nebo elektrický spiralizér. Pokud ho nemáte, nakrájejte na malé kousky. Dejte do pekáčku, přidejte máslo na kousky. Ochuťte solí, pepřem a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C, na 15 minut.

Vyndejte z trouby a zasypejte čerstvou majoránkou. Promíchejte.

Salát je snadný. Omytý salát osušte, přidejte olivy a cherry rajčata. Ochuťte podle sebe, solí, pepřem, balzamikem, olivovým olejem. Můžete přidat i bylinky nebo nastrouhaný parmezán.

Dobrou chuť přeje Elly, inspirovaná Romanem Paulusem.

Jemná vepřová panenka na našem magazínu

salvej

vepřová panenka

vepřová panenka v marinádě

Zdroj fotografií: archiv redakce, Alena Kolaříková

   
23.06.2017 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [8] Wally [*]

    To tu chudinku můčímee 3x tepelnou úpravou a jako bonus v toastovém opečeném chlebu, který bude nasáklý olejem. A na sálát použiji tremazziny jak? Jen tak bez úpravy?Sml80Sml80

    superkarma: 1 24.06.2017, 11:19:17
  2. avatar
    [7] man-mimo [*]

    Těžko to budu někdy osobně dělat, přesto bych měl jeden dotaz. Co je myšleno špalíčky, válečky, kousky? Sml80

    superkarma: 1 24.06.2017, 07:59:21
  3. [6] babinka [*]

    všechno super papačky...Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 23.06.2017, 15:08:30
  4. [5] bobani [*]

    samé dobroty

    superkarma: 0 23.06.2017, 10:10:02
  5. [4] MARIE MATEJKOVA [*]

    Nabídka na výborný nedělní oběd Sml59

    superkarma: 0 23.06.2017, 09:44:36
  6. [3] Darmovzalova [*]

    vypadá to báječně Sml59

    superkarma: 0 23.06.2017, 08:40:54
  7. [2] Popoluška [*]

    Sml16vypadá to dobře a určitě to i bude i moc dobrý, já tyhle dobroty přenechávám odborníkům a raději si čas od času na něco dobrého zajdeme Sml16

    superkarma: 0 23.06.2017, 08:02:56
  8. [1] EliškaN [*]

    tohle bych si dala dneska hned k obědu -ale asi to v nabídce nebudeSml15

    superkarma: 0 23.06.2017, 06:57:50

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme