Vaření

Vepřová panenka se šalvějovým máslem

Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.

salvej

INGREDIENCE:

  • 1 vepřová panenka
  • Sůl, pepř
  • Snítka šalvěje
  • 1 červená cibulka
  • 100 g másla
  • Pečené brambory

br

POSTUP:

  1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
  2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.
  3. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  4. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.
  5. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
  6. Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.
Lahodná vůně a chuť másla je jedinečná a ničím nenahraditelná. Navíc, řečeno v nadsázce, pokud ho denně nesníme celé, dokáže našemu organismu v mnohém prospět. Je ovšem důležité vybrat si to, které je opravdu kvalitní. Tato másla poznáte díky značkám kvality nacházející se na obalu. Mezi nejznámější patří např. KLASA, Regionální potravina či „biozebra“. S výběrem kvalitních potravin – nejen másel – vám navíc pomůže i web www.akademiekvality.cz, kde se také můžete inspirovat dalšími chutnými, vyváženými a cenově dostupnými recepty. 

Vyzkoušejte i tyto recepty

   
01.06.2017 - Maso a ryby - autor: (red)

Komentáře:

  1. [8] bobani [*]

    ty brambory dokřupava vypadají úžasně

    superkarma: 0 01.06.2017, 19:42:53
  2. [7] babinka [*]

    to vypadá úžasně...sliny se mi sbíhají už teď...naplánuji si tuto mňamku na oslavu mách narozenin...doufám že můžu použít barevnou žlutozelenou šalvěj ze zahrádky...Sml59

    superkarma: 0 01.06.2017, 16:15:39
  3. [6] MARIE MATEJKOVA [*]

    Radek Kříž — #5 souhlasím. Přesně tak musí být vypečené,ba ještě víc

    superkarma: 0 01.06.2017, 10:59:53
  4. avatar
    [5] Radek Kříž [*]

    kantor10 — #1Přesně takhle vypečené je milují snad všechny děti...

    1. na komentář reaguje MARIE MATEJKOVA — #6
    superkarma: 0 01.06.2017, 10:24:39
  5. [4] MARIE MATEJKOVA [*]

    Vepřová panenka,jo to je mňamka. O prázdninách udělám,at si návštěva šmákneSml59Sml59

    superkarma: 0 01.06.2017, 09:19:39
  6. avatar
    [3] Myškomedvídek [*]

    může to být dobréSml59

    superkarma: 0 01.06.2017, 08:27:58
  7. [2] Darmovzalova [*]

    Sml22to můžu

    superkarma: 0 01.06.2017, 07:55:30
  8. [1] kantor10 [*]

    ty brambory vypadají hrozně

    1. na komentář reaguje Radek Kříž — #5
    superkarma: 0 01.06.2017, 07:42:57

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme