Vaření

Vepřová panenka s holandskou omáčkou

panenka s holandskou omáčkou

Suroviny

1 větší vepřová panenka
fazolové lusky
sůl a pepř
kousek másla

holandská omáčka
4 žloutky
6 lžic smetany
100 g másla
sůl a bílý pepř

Postup

Vepřovou panenku posolíme, popepříme a upečeme vcelku nebo nakrájíme na širší plátky a osmahneme na pánvičce. Lusky lehce podusíme na másle, malinko osolíme a opepříme.
Připravíme si holandskou omáčku. Žloutky a smetanu dáme do misky. Do menšího hrnce nalijeme vodu a dáme na sporák. Přivedeme k varu, ztlumíme, aby voda úplně nevařila. Do hrnce dáme misku se žloutky a ve vodní lázni šleháme asi 5 minut, čímž si připravíme žloutkovou pěnu. Do té opatrně vmícháme rozpuštěné máslo.

Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

TIP: na másle do holandské omáčky můžeme osmahnout šalotku. Omáčka tak získá intenzivnější chuť.

Dobrou chuť přeje elly.

   
17.03.2010 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [2] arminka [*]

    panenku klidně i bez holandské omáčky Sml16

    superkarma: 0 14.11.2012, 23:08:39
  2. avatar
    [1] hubajda [*]

    to muze byt dobre

    superkarma: 0 14.11.2012, 23:01:49

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme