vepřová panenka s cuketou

Šup sem, šup tam a máme naservírované jídlo. Miluju takové recepty a často bývá rychlovka chutnější než pracná, několikahodinová příprava. Stejně dnešní panenka s cuketou. Málo času na vaření vás přinutí experimentovat a k vymyšleným receptům se potom často vracíte.

Přílohou k tomuto jídlu může být téměř cokoliv. Rozpečená bagetka ale určitě postačí.

Suroviny

1 vepřová panenka
4 malé cukety
2 červené cibule
sůl a pepř
tymián
2 stroužky česneku

Postup

Vepřovou panenku si omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Osmahneme na pánvi s rozpáleným olejem, pěkně dohněda.

Osmahnutou panenku, spolu s výpekem, přesuneme do pekáčku. Přidáme cuketu, nakrájenou na plátky. Cuketu není nutné loupat, je výborná i se slupkou. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky nebo na čtvrtky a přidáme také do pekáčku.

Dochutíme tymiánem nebo jiným kořením a česnekem.

Pečeme v troubě, předehřáté na 200 °C, asi 20 až 30 minut. Čas pečení závisí na velikosti panenky, u větší samozřejmě trvá déle, než se propeče.

Dávejte však pozor, abyste panenku nevysušili. Uvnitř by měla být růžová (ne syrová!), šťavnatá.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama