Domácnost

Vepřová panenka ala F@un + SOUTĚŽ pro Vás!!!

Slíbil jsem vám, milé dámy, na pondělí první rychlou teplou večeři. Ale přišla mi spousta děkovných dopisů a žádostí, abych vás nenechal o hladu přes víkend :o) Vběhnul jsem tedy do masny a koupil vepřové panenky. V samoobsluze byla velká fronta, a tak jsem si řekl, že ostatní snad dům dá. Dům toho moc nedal. V lednici se krčilo pár rajčat, jedna salátová okurka, jogurt a půl lahve červeného vína.

Tak do toho. Budeme grilovat:

"Opilé vepřové panenky pepřové"

Nejprve nalijte plnou sklenici červeného vína (bílé by bylo estetičtější, kdyby bylo. Ale ono nebylo :o) ) Potom prošpikujte panenky tím, co najdete - kousek špeku, párek nebo třeba klínek ze syrové papriky.

Špikujeme (tedy alespoň, my F@uni) hlavně z estetického hlediska, a tak je dost jedno, co tam vrazíte.

Panenku nařízněte přičně několika řezy do 2/3 průměru, osolte a posypte drceným pepřem. Drcený pepř!!! Né mletý!!! Dejte grilovat do rozpáleného grilu. Tip: Pokud máte gril v troubě, je fajn nalít na hlubší plech vodu a umístit o patro níž pod grilované maso položené na roštu. Oceníte zejména při likvidaci následků vašeho kuchyňského snažení.

Vezměte sklenici vína a sedněte si k televizi. Pozor! nepouštějte si nějak dlouhé filmy,.. Mně grilování trvalo 15 minut. Na pánvičku nalejte červené víno asi tak 1 dl. Přihoďte 1/2 kávové lžičky drceného pepře, nechte přejít rychlým varem. Zalijte šlehačkou, máte-li. Já jsem neměl, tak jsem tam plácnul jogurt. Ten se vám ve víně patrně trochu srazí, ale chutná to skvěle. Měl by být bílý. Jogobella s prima kousky ovoce by se asi moc nehodila.

Opilou vepřovou panenku pepřovou dejte na talíř, ozdobte, přelijte sosem z vína (jen jednu polovinu!) a jako přílohu můzete použít cokoliv mimo knedlíků. Podle mne by stačil i tmavý chléb. Já jsem z dietetických důvodů, protože mi chleba kazí postavu :o) použil jako přílohu dva kousky pažitky.

Dvě rady na závěr:

1. Nepokoušejte se zlepšovat tím, že přidáte další ingredience, zejména hotové omáčky a další koření. Víte, jak dopadl pejsek a kočička, když pekli dort,.. 100 dobrých věcí a výsledek?

2. Nepodceňujte úpravu jídla na talíři. Kolečko okurky nebo snítka petržele se zdá zbytečná, ale jíme i očima.


A dnes pro vás, milé čtenářky, máme i překvapení! Jaké??? Přeci soutěž!

Jdete do toho? Pak vám držíme palce a zde jsou instrukce ;o)

Pamatujete si na článek, který včera vyšel na našem magazínu a měl název  Kurz rychlovaření Vypelichaného F@una???
Ne? Pak si jej můžete přečíst ZDE

Přečteno??? Tak už vám nic nebrání vrhnout se do soutěže!
Soutěžní otázka zní:

Tipněte si: Kolik času celkem potřebuje F@un na přípravu pěti večeří, které jste nalezla ve výše zmíněném článku?
/Předpokládejme, že má suroviny předem nakoupené v igelitkách na stole/.

Tipujte čas v minutách! Pamatujte že je to kurz rychlovaření!!! 6 hodin na to opravdu potřebovat nebude!

Víte, nevíte??? ;o)

Pokud jste si jistá, že váš tip je rozhodně přesný, pak klikněte SEM a napište jej!

A jaké hodnotné ceny na vás čekají?

První tři tipující s nejbližším tipem vyhrávají: Kurz potápění zdarma!

Přesný tip znamená fantastickou výhru: Oběd s F@unem v pražské restauraci "Zlaté časy. "

 

 

   
16.09.2005 - Dům a byt - autor: Radek Kříž

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [81] karlik [*]

    Nyotaimori: Nyo:Tedy jseš hvězda a ještě k soutěži. 8 min x 5 = 40min + 800w = Zdraví Vás mikrovlná trouba.

    superkarma: 0 18.09.2005, 21:04:37
  2. avatar
    [78] babamary [*]

    Asi naštvu vegetariány, ale není te vepřové panenky škoda na tepelnou úpravu? Jedla jsem ji na zabíjačce jako tatarák na topince, vš ichni jsme si mlaskali..

    superkarma: 0 18.09.2005, 20:35:17
  3. avatar
    [74] *Kotě* [*]

    Teda F@un se chudák snaží a vy jste na něj tak hnusný, jedubaby jedny

    superkarma: 0 18.09.2005, 14:22:01
  4. avatar
    [72] Meander [*]

    Eva_Fl: Dvě rady na závěr - bod 2. - to mě dostalo

    superkarma: 0 17.09.2005, 17:41:06
  5. avatar
    [71] Eva_CZ [*]

    Meander: Mne to prijde jako tacek, co se dava do balickovanejch mas. Fuj.

    superkarma: 0 17.09.2005, 17:31:11
  6. avatar
    [70] Meander [*]

    Eva_Fl 52: Viz moje reakce č. 7

    superkarma: 0 17.09.2005, 14:37:05
  7. avatar
    [69] Eva_CZ [*]

    david.lister: Chicken Buffalo wings?

    superkarma: 0 17.09.2005, 02:28:59
  8. avatar
    [68] Eva_CZ [*]

    smarja, co je to za hnus, co se v nem to maso vali?

    superkarma: 0 17.09.2005, 02:26:54
  9. avatar
    [63] Muška [*]

    Já si myslím,že si to F@un dělal pro sebe a tak nejlíp ví co mu chutná a jak si to připravit.Jinou barvu omáčky udělá kečup nebo paprika,ale to on asi nechtěl a tak když mu to chutná,přeju dobrou chuť.

    superkarma: 0 16.09.2005, 16:26:06
  10. avatar
    [62] Meander [*]

    Já dělám maso hodně zprudka a bez dlouhého dušení, ale u drůbeže jsem paranoik a dřív než za hodinu a půl kuře z trouby nevyndám. Infekční oddělení v Plzni je dost velký hnus. Kolegyně to zažila v přímém přenosu právě kvůli nedopečenému kuřeti a kapylobacilu v něm

    superkarma: 0 16.09.2005, 16:22:55

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [57] Meander [*]

    femme: Jo? Sakra, jím krmnou kukuřici, já kráva!

    superkarma: 0 16.09.2005, 16:00:18
  2. avatar
    [54] Ladia [*]

    Panneku nakrájet na plátky, osolit, opepřit drceným pepřem, hodit na pánev nebo na gril, k tomu salát okurky+rajčata a zapíjet vínem Rychlejší, chutnější a vzhledově hezčí

    superkarma: 0 16.09.2005, 15:50:06
  3. avatar
    [52] femme [*]

    Meander: a v tom je ten problém, většinou to bývá právě ta krmná kukuřice

    superkarma: 0 16.09.2005, 15:13:53
  4. avatar
    [49] Meander [*]

    Nejlepší je někde zastavit, vlítnout do pole, narvat pár klasů a zdrhat.

    superkarma: 0 16.09.2005, 14:58:39
  5. avatar
    [48] femme [*]

    david.lister: nemusíš mi popisovat, jak ji děláš, to je normální postup u nás mají občas balený kukuřičný klasy v Delvitě, ale připadají mi spíš jako krmná kukuřice

    superkarma: 0 16.09.2005, 14:55:08
  6. avatar
    [47] Léňa [*]

    Grilování takovýho kusu vepřovýho masa za 15 min.? Není to pak čistě náhodou vevnitř syrový? A ten plivanec jogurtu bych tam taky nemusela, moc ozdobný mi to nepřipadá.

    superkarma: 0 16.09.2005, 14:55:08
  7. avatar
    [44] femme [*]

    david.lister: a kde kupuješ čerstvou cukrovou kukuřici??

    superkarma: 0 16.09.2005, 14:21:21
  8. avatar
    [41] femme [*]

    david.lister: a co třeba mraženou kukuřici? používáš snad jen tu, co si vypěstuješ na záhumenku?

    superkarma: 0 16.09.2005, 13:53:30
  9. avatar
    [40] femme [*]

    F@un: na ten pocintanej ubrus jsi mohl aspoň položit zajímavě složenej ubrousek a to cosi u nakrájených okurek je tedy vážně dost nechutný na pohled

    superkarma: 0 16.09.2005, 13:52:01
  10. avatar
    [35] Meander [*]

    Pavla_b: Mně taky.

    superkarma: 0 16.09.2005, 13:34:38
  11. [34] Pavla_b [*]

    meander a david.lister..brr, je mi z té představy nevolno

    superkarma: 0 16.09.2005, 13:32:56
  12. avatar
    [33] Meander [*]

    david.lister: Jo, a zrovna mu krvácely dásně

    superkarma: 0 16.09.2005, 13:31:42
  13. [32] Pavla_b [*]

    Luciš: samotnou šťávu? ..kup mu pytlíkovou (svíčková, k pečenému masu...dělá to tuším vitana)..určitě to partner ocení....

    superkarma: 0 16.09.2005, 13:31:14
  14. [31] Pavla_b [*]

    david.lister: no že jo:-)jéé, já mám hlad...

    superkarma: 0 16.09.2005, 13:29:44
  15. avatar
    [28] Meander [*]

    Luciš: Fakt že jo, soráč! Ale i na tom talíři to mohlo být utřeno

    superkarma: 0 16.09.2005, 13:19:17
  16. avatar
    [27] Luciš [*]

    talíř pokračuje až tam, kde je všude bílo

    superkarma: 0 16.09.2005, 13:15:14
  17. avatar
    [26] zlobítko [*]

    jsem mimo pražská, takže ani netipuji

    superkarma: 0 16.09.2005, 13:15:06
  18. avatar
    [25] Meander [*]

    david.lister: Tak tak.
    Monina: Radši umělou hmotu než poblijóny.
    zn0uz4: Ten flek vlevo dole je pocintanej ubrus.

    superkarma: 0 16.09.2005, 13:13:29
  19. avatar
    [18] Luciš [*]

    chlapi maj rádi šťávičky. Jeden mi jdnou řek, že ani nemusím dělat maso, stačí šťáva s knedlou kdepak asi tu šťávu samotnou vemu

    superkarma: 0 16.09.2005, 12:57:36
  20. [13] Pavla_b [*]

    Meander..jojo..já mít vepřovou panenku, rajčata, okurky, jogurt a víno, tak udělám medailonky z panenky (případně ten gril), opepřím, z rajčat, okurek a jogurtu udělám salát a víno piju k tomu...
    Nekazila bych vepřovou panenku špekem nebo dokonce párkem!! A protože jím očima, nehodila bych na talíř takovej připosraženej blivajz....

    superkarma: 0 16.09.2005, 12:41:54
  21. avatar
    [12] zn0uz4 [*]

    Meander: ubrus nepocintal, to je jeste talir :) ale to nic nemeni na tom, ze ta 'omacka' vypada jak slity cerveny zeli od veproknedlo :)

    superkarma: 0 16.09.2005, 12:41:43
  22. avatar
    [9] xantypa [*]

    Meander:

    superkarma: 0 16.09.2005, 12:31:58
  23. [8] papáček [*]

    Meander: pravda pravdoucí

    superkarma: 0 16.09.2005, 12:22:06
  24. avatar
    [7] Meander [*]

    Já budu hnusná, ale ta omáčka vypadá jako poblitej chodník.

    superkarma: 0 16.09.2005, 12:07:17
  25. avatar
    [6] gerda [*]

    smůla, jsem spíš na jiný druh kuchyně

    superkarma: 0 16.09.2005, 12:01:25
  26. avatar
    [5] xantypa [*]

    vyhru nechci takze nesoutezim holt nejsem prazak

    superkarma: 0 16.09.2005, 11:55:04
  27. avatar
    [4] Meander [*]

    Příště si dej bacha, ať nepocintáš ubrus. Když už to chceš fotit...

    superkarma: 0 16.09.2005, 11:50:24
  28. avatar
    [3] Mici [*]

    ty dva kousky pažitky mě dostaly

    superkarma: 0 16.09.2005, 11:39:25
  29. avatar
    [2] Luciš [*]

    Tak to já si tipla a doufám, že večeři vyhraje nějakej chlap

    superkarma: 0 16.09.2005, 11:39:22
  30. avatar
    [1] Bella [*]

    Tak já ani nebudu tipovat, protože žádnou z těch výher nechci

    superkarma: 0 16.09.2005, 11:36:35

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme