Vaření

Vepřová krkovička: Jak ji máte rádi?

Patříte mezi milovníky dietní stravy? Tak dnes raději nečtěte! Budeme obdivovat a připravovat vepřovou krkovičku. Šťavnaté, tukem prorostlé maso má mnohostranné využití. Vepřové maso je sice hůře stravitelné, ale zároveň má další výhody. Obsahuje poměrně dost vitaminu B1, který je důležitý pro posílení nervového systému a odbourávání sacharidů. Pokud ale musíte omezit tučná jídla, raději se krkovičce vyhněte.

Kdo má rád klasický vepřový řízek, určitě by si měl vybrat krkovičku. Takovýto řízek bude voňavý, chutný a šťavnatý. Plátek uříznutý na řízek by měl mít asi 1,5 cm. Můžeme použit kousek bez kosti i s kostí, to záleží na chuti každého.

Pro svou výraznou chuť se krkovička hodí také ke grilování, pečení i dušení. Tukové mramorování jí zajišťuje šťavnatost, takže pokud maso neusmrtíte přepečením, nehrozí žádná suchá, dusivá sousta.

S čím krkovičku kombinovat?

krkoviceVýborné chuti docílíte, když krkovičku spojíte s cibulí, česnekem, pepřem či kmínem, ale také s pivem. Chutná dobře se zeleninou a je skvělá s knedlíkem a zelím. Kdo má rád špenát, tak kus dobře upečené krkovičky je také chutným doplňkem.

Když krkovici na den, dva, naložíte do směsi jogurtu a česneku a marinované maso poté upečete, získáte dokonale dochucené, měkké maso, od kterého se nedokážete odtrhnout. Šťouchané nebo pečené brambory jsou více než skvělým doplňkem.

Vepřová krkovice s hořčičnou omáčkou

4 plátky krkovice
sůl a pepř
tymián
hladká mouka
olej na smažení
1 cibule
1 dcl bílého vína
2 dcl smetany
2 lžíce pikantní hořčice

Maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Obalíme v hladké mouce a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a ještě chvíli smažíme. Zalijeme vínem, které za prudkého varu necháme odpařit. Přidáme trochu vody a dusíme doměkka.
Měkké maso vyndáme ven a do výpeku přidáme hořčici a smetanu, ve které jsme rozmíchali 1 lžíce hladké mouky. Necháme asi 15 minut provařit. Maso dáme do omáčky prohřát a podáváme.
Výbornou přílohou jsou brambory nebo bramborové noky.

Jestli milujete českou kuchyni, pak vám přinášíme tip na Šťavnatou krkovičku na pivu!
Maggi Nápady Šťavnatá krkovička na pivě

MaggiPatříte k milovníkům České kuchyně - šťavnaté maso a k tomu pivečko?
Potom musíte vyzkoušet nové Maggi Nápady, které z této kuchyně vycházejí Šťavnatou krkovičku na pivě. Postup je velmi jednoduchý - vepřovou krkovičku nejdříve nakrájíte na plátky, slaninku na nudličky a vložíte do pečícího sáčku, přilijte 150 ml dobrého českého piva. To vše doplníte směsí koření ze sáčku Maggi a dáte péct. Krkovička nikdy nechutnala lépe. Recept je samozřejmě bez přídavku glutamanu sodného a konzervantů.

Více najdete na stránkách maggi.cz

   
11.09.2012 - Maso a ryby - autor: (red)

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [68] charles88 [*]

    Krkovičku mám rádSml67

    superkarma: 0 20.03.2013, 09:29:29
  2. [67] babočka12 [*]

    krkovičku milujuSml16.jako řízek,nebo naložené plátky a ugrilovanéSml16

    superkarma: 0 29.09.2012, 14:54:29
  3. [66] olinka55555 [*]

    Krkovičku nejím, nesnáším tlusté maso a krkovička má pro mne prostě divnou pachuť přes kterou se nedokážu přenést. Dříve jsem jí jednla, ale asi jsem narazila na divný kousek a od té doby jí nemůžu.

    superkarma: 0 24.09.2012, 16:16:12
  4. avatar
    [65] Krupová [*]

    je výborná na grilování. Ale marinádu si dělám sama tyhle chemie moc nekupujiSml23

    superkarma: 0 15.09.2012, 22:24:26
  5. [64] dudikovam [*]

    krkovička je dobrá na řízkySml59

    superkarma: 0 15.09.2012, 17:23:16
  6. [63] kimil [*]

    Krkovičku máme rádi na různé způsoby a na grilování je nejlepší.

    superkarma: 0 15.09.2012, 12:33:02
  7. avatar
    [62] hubajda [*]

    arminka — #61 presne tak da se koupit krasna same maso

    superkarma: 0 11.09.2012, 23:13:25
  8. avatar
    [61] arminka [*]

    Pentlička — #52 jak tlustý? kdyby jsi řekla šťavnaty,nesmíš jí kupovat z překrmenýho prasete Sml30

    1. na komentář reaguje hubajda — #62
    superkarma: 0 11.09.2012, 22:18:05

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [60] arminka [*]

    krkovičku děláme na všechny způsoby ... maggi k tomu nepotřebujemeSml16

    superkarma: 0 11.09.2012, 22:16:30
  2. avatar
    [59] lacetka [*]

    Tohle maso moc nedělám Sml23

    superkarma: 0 11.09.2012, 20:42:38
  3. avatar
    [58] hubajda [*]

    digi46 — #51 ja to mam vedene jako kovarska kotleta ale s krkovicky je to mnohem lepsi

    superkarma: 0 11.09.2012, 20:37:30
  4. avatar
    [57] hubajda [*]

    Pentlička — #52 to neni tluste maso tluste je treba bucek

    superkarma: 0 11.09.2012, 20:36:04
  5. [56] Trefa [*]

    Trefa:mam rada krkovicku,delam zni i rizky.jinac ji delam na ruzne zpusoby.

    superkarma: 0 11.09.2012, 19:22:26
  6. avatar
    [55] RosaGloriaDei [*]

    krkovičku mám ráda teprve cca dva-tři roky, ale jen proto, že jsem ji dříve neznala...

    superkarma: 0 11.09.2012, 18:02:18
  7. avatar
    [54] daska59 [*]

    Krkovičku miluju a obejdu se v pohodě i bez Maggi.

    superkarma: 0 11.09.2012, 18:01:35
  8. [53] jukl [*]

    máme rádi krkovičku na všechny způsoby

    superkarma: 0 11.09.2012, 17:53:33
  9. avatar
    [52] Pentlička [*]

    Nejím tlustý maso - fuj!

    1. na komentář reaguje hubajda — #57
    2. na komentář reaguje arminka — #61
    superkarma: 0 11.09.2012, 17:42:17
  10. [51] digi46 [*]

    Krkovičku upravuji na mnoho způsobů, ale u nás doma jasně vede zapečená s cibulí, sýrem a smetanou.

    1. na komentář reaguje hubajda — #58
    superkarma: 0 11.09.2012, 17:25:21
  11. [50] jithule [*]

    krkovičku máme rádi. Dá se upravit na hodně způsobů

    superkarma: 0 11.09.2012, 17:23:49
  12. avatar
    [49] capkova [*]

    KRKOVIČKU NEMUSÍM ....

    superkarma: 0 11.09.2012, 16:51:02
  13. [48] Jala [*]

    Taky mám radši libovější maso, ale když se dobře propeče a ten tuk zmizí, tak to taky nemá chybu.

    superkarma: 0 11.09.2012, 16:09:33
  14. avatar
    [47] kapkamore [*]

    Krkovičku mám ráda a z kosti je bezvadná polevka, jde udělat na spoustu způsobů, bez tukuSml67

    superkarma: 0 11.09.2012, 15:00:07
  15. avatar
    [46] Yannize [*]

    krkovici miluju, nejradši ji mám pořádně prorostlou! Sml52

    je fajn, že se dá dělat na miliony způsobů, nejradši ji mám na grilu s fazolovejma luskama a slaninkou anebo opečenou přelitou omáčkou ze zelenýho pepře Sml16

    no ježíííííš!! já to tu klávesnici snad zaslintám Sml30

    superkarma: 0 11.09.2012, 14:53:42
  16. [45] jerenika [*]

    Tak, co se týče konzumace masa, jsem na tom bídně. Takže je fakt, že jí ráda nemám Sml26

    superkarma: 0 11.09.2012, 14:11:44
  17. [44] free [*]

    Proč kupovat hotovou směs, když si ji můžu udělat?

    superkarma: 0 11.09.2012, 13:28:22
  18. avatar
    [43] nugyna [*]

    jo na grilovani je to nejlepsi maso

    superkarma: 0 11.09.2012, 13:06:38
  19. [42] magic11 [*]

    krkovici my rádi, není vysušená a lze z ní připravit velké množství pochoutek Sml67

    superkarma: 0 11.09.2012, 12:54:11
  20. avatar
    [41] Myškomedvídek [*]

    Sml67super,máme jí rádi

    superkarma: 0 11.09.2012, 12:44:19
  21. [40] doginka [*]

    krkovičku mám taky raději než kýtuSml67, s jogurtem to vyzkoušímSml16

    superkarma: 0 11.09.2012, 12:28:17
  22. avatar
    [39] ekleinovka [*]

    A tím jogurtem uřitě taky vyzkoiším, to by mohlo být hodně dobré

    superkarma: 0 11.09.2012, 12:16:12
  23. [38] V19 [*]

    delfi.na — #33 aj ja takto pripravujem bravčové mäskoSml16

    superkarma: 0 11.09.2012, 12:12:56
  24. [37] Bi [*]

    Krkovičku nemám ráda vůbec. Je moc tučná

    superkarma: 0 11.09.2012, 12:05:28
  25. avatar
    [36] ladouch [*]

    Dobře udělaná krkovička je šťavnatá, máme ji radši než maso z kýty to je sušší.Sml58

    superkarma: 0 11.09.2012, 11:44:42
  26. avatar
    [35] Žofie [*]

    Krkovici mám na grilování nejraději.

    superkarma: 0 11.09.2012, 11:23:20
  27. avatar
    [34] dajrin [*]

    Díky tomu, že je krkovice prorostlejší, ji má rád můj partner. Já raději maso z kýty Sml16.

    superkarma: 0 11.09.2012, 11:11:25
  28. avatar
    [33] delfi.na [*]

    naložit maso do jogurtu je skvělé, už mám vyzkoušeno ... ještě přidám vajíčko, sůl, pepř, česnek a nechám přes noc ... to je dobrota, maso křehoučké, šťavnaté a nemusí to být jen krkovička i kýta je dobrá

    1. na komentář reaguje V19 — #38
    superkarma: 0 11.09.2012, 10:46:29
  29. avatar
    [32] aiša [*]

    máme jí také rádi, no a nemusí být pokaždé moc prorostlá

    superkarma: 0 11.09.2012, 10:40:30
  30. [31] kockav [*]

    krkovičku má rád manžel,já ji moc nemusím

    superkarma: 0 11.09.2012, 10:35:58

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme