Vaření

Vepřová játra s pikantní omáčkou

Hledala jsem na internetu nějaký netradiční recept na úpravu vepřových jater. Ze všech stránek však na mě však vyskakovala játra na cibulce, případně játra s anglickou slaninou. Jenže já jsem chtěla něco opravdu dobrého a opravdu netradičního.

Proto jsem nakonec vyzkoušela pikantní játra na červeném víně, spojení asi tří různých receptů :-)

Potřebujete

asi 800 g vepřových jater
1 větší cibule
asi 200 ml červeného vína
2 lžičky pikantní hořčice
sůl a pepř
trochu mouky na zahuštění

Postup

Cibuli nakrájíme na kolečka a vhodíme do pánve na rozpálený olej. Přidáme na nudličky nakrájená játra. Chvilku restujeme, pro pikantnější chuť můžeme lehce okořenit pálivými chilli papričkami. Zasypeme trochou hladké mouky, promícháme a podlijeme vínem.
Osolíme a okořeníme pepřem, přidáme pikantní hořčici. Dusíme do změknutí jater.

Podáváme s rýží.

Dobrou chuť přeje Jolana.

   
22.07.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [1] bles [*]

    Díky zase za další výborný receptSml67. Hořčici jsem dala lahodnou pikantní Hellmanns - má zajímavou netradiční chuť ostatních hořcic - jinak recept byl opravdu výborný - manžel se naprosto spokojený po obědě svalil na kanapíčko:)

    superkarma: 0 29.07.2011, 21:11:40

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme