Reklama

játra s jablky

Líbí se vám naše nápady na jednoduché a rychlé obědy? Tak se vám určitě budou hodit i chutná vepřová játra s jablky. Toto jídlo má zajímavou chuť, díky nasládlé chuti jablek. Kombinace s játry je super!

Jako přílohu můžete zvolit téměř cokoliv. Opékané brambory, rýži, bulgur, kroupy. Moc dobře bude tohle jídlo chutnat, když vyměníte vepřová játra za drůbeží. Toho se vůbec nebojte.

Suroviny

  • 700 g vepřových jater
  • 3 červená jablka
  • 1 menší cibule
  • sůl a pepř
  • majoránka
  • trocha sádla

Postup

V pánvi si rozehřejte sádlo. Cibuli nakrájejte nadrobno. Dejte ji osmahnout na sádlo. Opékejte pěkně dohněda. Játra nakrájejte na větší nudličky, jablka na kousky.

Játra osušte papírovou utěrkou a dejte na pánev k dozlatova opečené cibuli. Chvíli opékejte. Přidejte jablka a opět opékejte. Dochuťte čerstvě mletým pepřem. Zalijte asi skleničkou vody, promíchejte a chvíli duste.

Až jsou játra měkká, osolte, ochuťte majoránkou.

Podávejte s vybranou přílohou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Játra jsou super volba pro rychlý oběd i svačinu

krůtí játra s křupavou cibulkou

valašské škračky

domácí paštika

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková