Domácnost

Velká soutěž o nejlepší recept!

 

Milé čtenářky,

není to tak dávno, kdy tady proběhla víkendová soutěž s recepty na konkrétní suroviny. Přišlo nám jich spousta a většina byla velmi inspirativní!

 

Proto jsme se rozhodli připravit soutěž s delším časovým trváním a nabídnout jako cenu dárek do kuchyně a dalším dvěma výherkyním knihu o dietě s recepty.

 

Pravidla soutěže:
Z níže uvedených surovin vytvořte recept na skvělou pochutinu. Může jít o studenou i teplou kuchyni, fantazii se meze nekladou. Podmínkou je použití všech vyjmenovaných surovin s možností dodat si jakékoli další!
Je to snadné! V jednom bodě navíc máte i možnost výběru.

 

Soutěžní suroviny:

Lilek

Kokos (možno strouhaný sušený i čerstvý celý) nebo avokádo

Kuřecí maso (výběr dle libosti)

 

V receptu nezapomeňte na výčet všech Vašich surovin a dalších ingrediencí a na postup přípravy pokrmu. Fotografie vítáme!

Recepty budeme postupně na magazínu uveřejňovat.

 

Svůj recept (případně i s fotografiemi – což zvlášť oceníme – redakce i čtenářky) zašlete na adresu redakce@zena-in.cz s heslem SOUTĚŽNÍ RECEPT do 30. září 2006. Soutěž vyhodnotíme v prvním říjnovém týdnu.

 

Vyhodnocovat soutěž bude redakce a proti jejímu rozhodnutí není odvolání. Postupovat budeme tak, že vybereme deset top receptů, z nichž vylosujeme výherkyni. Pak vezmeme všechny zúčastněné (mimo hlavní výherkyni) a vylosujeme 2 čtenářky, které získají knihu o dietě s recepty.


Těšíme se na Vaše skvostné recepty a přejeme hodně štěstí!

   
15.09.2006 - Dům a byt - autor: Markéta Breníková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [67] marylin [*]

    nevim, proc michat dve tak bezchutove veci jak je lilek a avokado. Ne ze bych je nerada ale musi se to vazne poradne okorenit aby se tam nejaka ta chut nasla. Asi lilek se zeleninou orestovat a kure zepect s avokadem a syrem.

    superkarma: 0 27.09.2006, 06:54:52
  2. avatar
    [66] vora [*]

    Jaké zkušenosti má zadavatel soutěže s výběrem surovin, když je určena pro vítěze kniha o dietě s recepty?

    superkarma: 0 20.09.2006, 20:50:09
  3. avatar
    [63] Juana [*]

    Ale jo, něco z toho půjde vytvořit.
    A Vivian, ta tvoje kombinace není špatná, z toho by se ale dalo vytvořit mňam jídlo (nekecám).
    Lilek miluju a játra na kokosu, jak tu někdo přede mnou zmiňoval, je oblíbená kombinace mého manžela - tohle jídlo vzniklo u nás původně z lančmítu, fasovaného za dob studií na VŠ jako dvojáky.

    superkarma: 0 18.09.2006, 14:58:51
  4. avatar
    [62] sanvean [*]

    no nevím, napadá mě jen smíchat to dohromady s "thajskou" zeleninou jako salát. Ale v restauraci bych si to nedala, takže soutěžit nebudu

    superkarma: 0 18.09.2006, 13:52:47
  5. avatar
    [61] ValinaK [*]

    do chilli con carne se na závěr také dává čokoláda (hořká s velkým podílem cacaa) a je to . Ale i tuhle kombinaci už si začínám představovat na talíři ....

    superkarma: 0 18.09.2006, 09:53:59
  6. avatar
    [60] vora [*]

    Nestačilo by kokosový mlíko ? To by pak snad bylo i k jídlu - tedy pro český papulky.

    superkarma: 0 17.09.2006, 21:40:07
  7. avatar
    [59] Meander [*]

    Vivian: Jsem samé překvapení, viď?
    Nejedla jsem to. Ráda bych to ochutnala. Ona ta "jejich" čokoláda je něco úplně jiného, než ta naše sladká. Dělají i čokoládu lisovanou ze suchého kakaového prášku a dávají do ní chilli a/nebo pepř.
    To je ostatně můj největší sen - vystřihnout si tak dvouměsíční kulinářský výlet po Mexiku.

    superkarma: 0 17.09.2006, 15:20:21
  8. avatar
    [58] Vivian [*]

    Meander: vidíš, to bych do tebe neřekla... A jedla jsi někdy tu omáčku? To musí být minimálně dost zajímavý, jíst něco, v čem je čokoláda a česnek...

    superkarma: 0 17.09.2006, 15:13:21
  9. avatar
    [57] Meander [*]

    Vivian: Hned, jak jsem tu tvou navrhovanou kombinaci spatřila, napadla mě omáčka mole. Jenomže já nejsem normální, koukám na TV Paprika, mám předplacený Apetit a jestli mám nějaké hobby, tak je to vaření.

    superkarma: 0 17.09.2006, 12:46:29
  10. avatar
    [56] Vivian [*]

    czonika: wolčestr i oléj a prolisovanéj (né černéj) česnek je gut, ale chybí ti tam kuřé, kokós a interpunkcé

    superkarma: 0 17.09.2006, 12:45:39
  11. avatar
    [55] Vivian [*]

    Meander: šmankote, vono to doopravdy existuje?

    superkarma: 0 17.09.2006, 12:43:46
  12. avatar
    [54] Ladia [*]

    Hihi, teď jsem si všimla, že nikde není psáno, že to musí být poživatelné

    superkarma: 0 16.09.2006, 23:07:49
  13. avatar
    [53] Debbie [*]

    tak to zajímavá soutěž Jen nevím jestli z toho vznikne něco co bude jedlé

    superkarma: 0 16.09.2006, 19:28:15
  14. [52] czonika [*]

    Lilek v rajčatovém sosu: lilek opláchnem a nakrájíme podelně osmahnem a mezitím uděláme sos,připravíme česnek a prolisujeme ho do kastrulku dáme oléj nato ten prolisovanéj česnek do zlatova orestovat nesmí béjt černéj jinak je to hořké a nakrájená rajčata na kostičky bobkovéj list, nové koření od všeho jen 3 kousky pak přidáme trošku wolčestru a sole necháme to rozvařit až to máme rozvařené poléjváme lilky dobrou chut!!!!

    superkarma: 0 16.09.2006, 19:06:09
  15. avatar
    [51] Meander [*]

    Vivian: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=21768

    superkarma: 0 16.09.2006, 18:47:04
  16. avatar
    [50] Meander [*]

    Vivian: Hmmm, mexická kuchyně...

    superkarma: 0 16.09.2006, 18:46:24
  17. avatar
    [49] Vivian [*]

    A příště budeme vymejšlet recept z čokolády, česneku a hovězích jater. A hlavní cena bude knížka O pejskovi a kočičce.

    superkarma: 0 16.09.2006, 17:29:11
  18. avatar
    [48] Ladia [*]

    Já osobně bych tyto tři suroviny využila samostatně, sice to nebude žádná exotika, ale bude to k jídlu

    superkarma: 0 16.09.2006, 15:56:13
  19. [47] Zdenka04 [*]

    pro gerdu hi hi já taky

    superkarma: 0 16.09.2006, 15:30:20
  20. avatar
    [46] Meander [*]

    Strašně blbá kombinace. Z toho se dá udělat jedině salát, nějak exoticky ho nazvat a tvářit se, že to tak má být.

    superkarma: 0 16.09.2006, 13:14:34
  21. [45] andreabo [*]

    doufám že se recepty někde objeví

    superkarma: 0 15.09.2006, 23:26:25
  22. avatar
    [42] xjannickax [*]

    super soutěž

    superkarma: 0 15.09.2006, 22:23:02
  23. avatar
    [41] bonda [*]

    Lilek je typická středozemská surovina k vaření, tam ale k němu nejedí kuřecí, to není moc šťastný výběr surovin. A avokádo tam taky vůbec nepoužívají.

    superkarma: 0 15.09.2006, 22:22:41
  24. [40] lvicem [*]

    lilek ráda vyzkouším

    superkarma: 0 15.09.2006, 18:36:40
  25. [39] Andrejka82 [*]

    chuanita: dobrej nápad

    superkarma: 0 15.09.2006, 17:03:01
  26. [38] Veruska11 [*]

    lilek nepoužívám

    superkarma: 0 15.09.2006, 17:01:58
  27. avatar
    [35] gerda [*]

    kuře s kokosem? A proč máme tady v Čechách a na Moravě vymýšlet indickou kuchyni? Nešlo by to s jablky, když tady rostou? Do tohoto nejdu! Jsemť vlastenka

    superkarma: 0 15.09.2006, 13:57:07

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [34] paviocko [*]

    Mńam! Z toho se dá utvořit moooooc dobré jídlo s exotickým nádechem :o))

    superkarma: 0 15.09.2006, 13:52:29
  2. avatar
    [33] Ditulin [*]

    ty brďo

    superkarma: 0 15.09.2006, 12:26:13
  3. [32] markousek [*]

    lilek a avokádo moc nepoužívám,ale něco společnýho snad taky zvládnu

    superkarma: 0 15.09.2006, 12:17:40
  4. avatar
    [31] Vivian [*]

    sevenofnine: Žábina: já jen aby bylo jasno předem... aby se redakce konečně naučila stanovovat jasná pravidla.

    superkarma: 0 15.09.2006, 11:33:02
  5. [30] Andrejka82 [*]

    taky se nezapojím, jsem vegetariánka nebo redakce vymyslí speciální suroviny i pro, co nejí maso?

    superkarma: 0 15.09.2006, 10:54:40
  6. avatar
    [29] Laky [*]

    něco vymyslíme

    superkarma: 0 15.09.2006, 10:53:31
  7. avatar
    [26] lilithheta [*]

    Za 1. při vaření improvizuju, a výsledný produkt je odrazem mého momentálního rozpoložení - takže žádný "svůj" recept nemám. A za 2. na nějaké diety kašlu, takže po té ceně ani za mák netoužím.

    superkarma: 0 15.09.2006, 10:01:54
  8. avatar
    [25] Kocicka [*]

    no nijak mi to moc kombinací dohromady nedává

    superkarma: 0 15.09.2006, 09:35:09
  9. [24] Andtka [*]

    Tak tohohle se účastnit asi nebudu

    superkarma: 0 15.09.2006, 09:23:55
  10. avatar
    [23] edith1975 [*]

    po pravdě řečeno, avokádo nekupuji

    superkarma: 0 15.09.2006, 09:21:03
  11. avatar
    [22] Zdenicka1983 [*]

    taky lilek ani avokádo nekupuju,nekonzumuju... nešťastný výběr surovin....i když-spíš to bylo záměrný

    superkarma: 0 15.09.2006, 09:16:38
  12. [21] FAXÍK [*]

    zatím mě nic z těch surovin nenapadá

    superkarma: 0 15.09.2006, 09:16:18
  13. avatar
    [20] aiša [*]

    superkarma: 0 15.09.2006, 08:52:03
  14. avatar
    [19] Beruška1 [*]

    Žádný recept nebude, lilek nemám ráda, kokos maximálně syrový, jinak ne, a kuřecí maso je na mě moc libové.

    superkarma: 0 15.09.2006, 08:46:09
  15. avatar
    [18] Žábina [*]

    Vivian: já bych řekla, že by měl být originální, nebo alespoň vyzkoušený
    to by snad jinak nemělo cenu ho někde obšlehnout

    superkarma: 0 15.09.2006, 08:45:54
  16. [17] mar [*]

    no lilek ani avokádo nemusím,ale něco s nima snad najdu

    superkarma: 0 15.09.2006, 08:40:24
  17. avatar
    [14] tortora [*]

    nemám ráda kokos a ten můj nemá ráda ovoce s masem,což třeba já zase můžu,takže to nevařím a jsem nahraná

    superkarma: 0 15.09.2006, 08:32:04
  18. avatar
    [13] monca13 [*]

    nevím, nevím - ty suroviny , ale náhodou mám v lednici lilek, tak ještě kokos, kuře...

    superkarma: 0 15.09.2006, 08:20:39
  19. [12] MartinaC [*]

    tak to teda nevim nevim co z toho uvarim

    superkarma: 0 15.09.2006, 08:18:12
  20. avatar
    [11] ALUDNEV [*]

    Dělám játra na kokosu.Tak by šlo i kuřecí maso.

    superkarma: 0 15.09.2006, 08:18:11
  21. avatar
    [10] LuciBary [*]

    Z lilku a avokáda nevařim. Kokos dávám akorát do buchet, ke kuřecímu masu se mi nelíbí.

    superkarma: 0 15.09.2006, 08:15:15
  22. avatar
    [9] Hysteria [*]

    Nesnáším lilek,takže jsem dotvořila!

    superkarma: 0 15.09.2006, 08:03:51
  23. avatar
    [8] Handa [*]

    S lilkem zkušenosti nemám.

    superkarma: 0 15.09.2006, 07:55:43
  24. avatar
    [7] ještěrka.ehp [*]

    NOjo, lilek, kokos ani avokádo nepoužívám a pořádně ani nevím, jak jdou chuťově k sobě, tak to vyhraju asi velký úhledný prd

    superkarma: 0 15.09.2006, 07:44:19
  25. [6] mamina71 [*]

    Lilek vůbec nepoužívám, ani nevím jakou má chuť.

    superkarma: 0 15.09.2006, 07:39:29
  26. avatar
    [5] sevenofnine [*]

    Co je to originální recept? Pochybuju, že nikdo na světě už nezkusil něco co mě teprve teď napadlo

    superkarma: 0 15.09.2006, 07:31:54
  27. avatar
    [4] kulena [*]

    Zajimavé suroviny, už mě začínají napadat možnosti úpravy

    superkarma: 0 15.09.2006, 07:10:15
  28. [3] diblík [*]

    zajímavé ingredience

    superkarma: 0 15.09.2006, 07:03:39
  29. avatar
    [2] Vivian [*]

    Musí to být originální recept, nebo to soutěžící můžou někde obšlehnout?

    superkarma: 0 15.09.2006, 00:53:16
  30. [1] Lidka110 [*]

    už se těším na nové recepty to budu mít hodně inspirace nebaví mě pořád vymýšlet co vařit tak kouknu a uvidím

    superkarma: 0 15.09.2006, 00:48:36

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme