Vaření

Velikonoční tip: Jehněčí ragú s česnekovou bagetkou

K Velikonocům patří jehněčí maso. Vyzkoušejte tento skvělý recept na jehněčí ragú a pochutnejte si na dokonale křehkém mase.

Globus

Ingredience:

  • 1 kg jehněčího plecka
  • 150 g slaniny
  • 4 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 řapíky celeru
  • 2 cibule
  • tymián
  • sůl a pepř
  • 5 stroužků česneku
  • 300 ml červeného vína
  • trocha hladké mouky
  • olej

Postup:

Globus

GlobusNa oleji osmahněte na velké kousky nakrájenou cibuli a na drobné kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a celer. Přidejte slaninu a na kousky nakrájené maso.

Ochuťte solí, pepřem a česnekem a opečte. Zaprašte trochou hladké mouky, promíchejte a nechejte chvilku opékat. Zalijte vínem, které nechejte zprudka vyvařit.

Zalijte vodou nebo vývarem. Promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečení bude trvat zhruba dvě hodiny.

Globus

Podávejte s libovolnou přílohou. My jsme zvolili jednoduché česnekové bagetky. Výborné budou i těstoviny, noky nebo bramborová kaše.

Česnekové bagetky

  • 4 bílé francouzské bagety
  • česnek podle chuti
  • máslo
  • sůl

Česnek spolu se solí vmíchejte do rozměklého másla. V bagetě udělejte shora zářezy a do nich namažte máslo. Případně můžete dát ochucené máslo ztuhnout do lednice a pak do zářezů dát plátky másla.

Zapékejte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 5 – 10 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

 

řeznictvích Globus se o veškeré maso a masné produkty starají naši řezníci. Maso a masné výrobky, které si v řeznictvích Globus koupíte, nevozíme z místa na místo. Maso do našich řeznictví přivážejí osvědčení dodavatelé jako půlky nebo čtvrtky, podle velikosti zvířete. Dále maso zpracovávají přímo na místě naši řezníci. Od bourání, přes porcování masa do kuchyňské úpravy pro domácí vaření, přípravu masových směsí až po masné výrobky, jako jsou nejrůznější druhy šunky, klobás, párků,  paštik, nářezů, ale třeba i zabijačkových specialit.

Protože masné výrobky připravují naši řezníci podle tradičních receptur, bez výrobu zlevňujících látek, je jejich naprostá většina vhodná i pro ty, kdo dodržují bezlepkovou dietu.

globus

www.globus.cz

   
11.04.2017 - Maso a ryby - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [7] Myškomedvídek [*]

    Sml67Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 11.04.2017, 15:53:26
  2. [6] Evaaaa [*]

    dadma — #5 a kuře vám nevadí? prasátko?

    superkarma: 0 11.04.2017, 13:13:53
  3. [5] dadma [*]

    Chudáci jehňátka a kůzlátka.Na tom bych si nepochutnala.

    1. na komentář reaguje Evaaaa — #6
    superkarma: 2 11.04.2017, 12:49:22
  4. [4] kolčavka [*]

    To vypadá skvěleSml67

    superkarma: 0 11.04.2017, 11:15:08
  5. [3] Klára Křížová [*]

    tento recept je skvělý!!! Sml67

    superkarma: 0 11.04.2017, 10:47:05
  6. [2] bobani [*]

    dala bych si

    superkarma: 0 11.04.2017, 09:43:08
  7. avatar
    [1] datura [*]

    Zrovna dnes jdu k řezníkovi pro kousek jehňátka, už se těším na mňamku. Sml59

    superkarma: 0 11.04.2017, 04:38:34

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme