Vaření

Velikonoční sekaná v listovém těstě

O Velikonocích se plete pomlázka a barví vajíčka, ale nejen to. Je to čas hodování a společného stolování. Stejně jako patří kapr s bramborovým salátem k Vánocům, patří nádivka s kopřivami k Velikonocům. Přinášíme vám inspiraci na ty nejlepší velikonoční recepty. Vybírat můžete z tradičních i méně tradičních receptů. Recepty najdete také na webových stránkách Tescorecepty, kde pod každým receptem máte možnost nakoupit suroviny online nebo se můžete projít a najít vše, co k přípravě velikonočních dobrot potřebujete, pod jednou střechou v obchodech Tesco. 

Velikonoční sekaná v listovém těstě

sekana

Suroviny:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 1 vejce
  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • 500 g listového těsta
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

 Postup:

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulkou, utřenými stroužky česneku, jedním syrovým vejcem, majoránkou a solí a pepřem. Mleté maso rozprostřeme na plát, doprostřed dáme uvařená vejce natvrdo a směs zabalíme ve váleček. Listové těsto rozvineme a pokrájíme na dlouhé proužky. Sekanou stočíme v kruh a plátky listového těsta ji obalíme. Pečeme 20 minut dozlatova.

http://itesco.cz

   
27.03.2017 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [9] AmeA [*]

    Jo jo dělávala jsem pořádně pod pokličkou a pak až odekryla Sml58

    superkarma: 0 27.03.2017, 22:17:19
  2. avatar
    [8] jarka1234 [*]

    lenka.ms — #7já taky právěSml22.

    superkarma: 0 27.03.2017, 21:18:48
  3. avatar
    [7] lenka.ms [*]

    Já bych se bála, že se mi listové těsto spálí a sekané nepropeče Sml15

    1. na komentář reaguje jarka1234 — #8
    superkarma: 0 27.03.2017, 21:11:08
  4. avatar
    [6] Myškomedvídek [*]

    Sml67Sml67Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 27.03.2017, 19:42:50
  5. [5] babinka [*]

    Tento recept je zajímavý, opět si "píšu"...Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 27.03.2017, 14:37:15
  6. [4] bobani [*]

    vypadá to dobře

    superkarma: 0 27.03.2017, 11:59:03
  7. [3] Goldenhair [*]

    vladka321 — #1 tak je tam nedávej, dobré to bude i tak, já dělám takhle jenom pštrosí vejce, to už se pak nepečeSml67

    superkarma: 0 27.03.2017, 10:43:37
  8. [2] MARIE MATEJKOVA [*]

    Tak to.Určitě udělám. Sekaná trochu jinak,není k zahození Sml59Sml59

    superkarma: 0 27.03.2017, 09:48:31
  9. avatar
    [1] vladka321 [*]

    Já si nemohu pomoci, ale mě přijdou uvařená vejce a ještě jednou vařená (pečená, či smažená), ať už v sekané, tzv. pštrosích vejcích, nebo třeba na pizze taková, prostě nedobrá - gumová Sml80

    1. na komentář reaguje Goldenhair — #3
    superkarma: 1 27.03.2017, 08:24:39

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme