Reklama

O Velikonocích se plete pomlázka a barví vajíčka, ale nejen to. Je to čas hodování a společného stolování. Stejně jako patří kapr s bramborovým salátem k Vánocům, patří nádivka s kopřivami k Velikonocům. Přinášíme vám inspiraci na ty nejlepší velikonoční recepty. Vybírat můžete z tradičních i méně tradičních receptů. Recepty najdete také na webových stránkách Tescorecepty, kde pod každým receptem máte možnost nakoupit suroviny online nebo se můžete projít a najít vše, co k přípravě velikonočních dobrot potřebujete, pod jednou střechou v obchodech Tesco. 

Velikonoční sekaná v listovém těstě

sekana

Suroviny:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 1 vejce
  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • 500 g listového těsta
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

 Postup:

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulkou, utřenými stroužky česneku, jedním syrovým vejcem, majoránkou a solí a pepřem. Mleté maso rozprostřeme na plát, doprostřed dáme uvařená vejce natvrdo a směs zabalíme ve váleček. Listové těsto rozvineme a pokrájíme na dlouhé proužky. Sekanou stočíme v kruh a plátky listového těsta ji obalíme. Pečeme 20 minut dozlatova.

http://itesco.cz