Reklama

Velikonoce jsou svátky opředené nejen tradičními zvyky, ale také dobrým jídlem. Velikonoční klasikou, která nesmí chybět u snídaně na Velikonoční neděli, je máslový mazanec neboli svěceník.

Dle starodávných tradic se těsto na jeho přípravu zadělávalo již den předem, tedy na Bílou sobotu. Pokud si netroufáte na jeho domácí pečení, navštivte nejbližší hypermarket Globus, kde ho nabízí v takové kvalitě, že ho od domácího nerozpoznáte.

Mazanec

Nebudete doma péct mazanec? Kupte si ho v Globusu

Pekaři z Globusu pro vás vyrábí z těch nejkvalitnějších surovin tradiční máslový mazanec plný rozinek, který se vám bude rozplývat na jazyku. Máslový mazanec z Globusu je připravovaný podle vlastní vyzkoušené receptury a je upečen z té nejkvalitnější mouky, která je odebíraná jen od osvědčených českých a moravských mlynářů. Každý mazanec obsahuje i další kvalitní ingredience jako například minimálně 15 % másla a 15 % rozinek.

Celý proces výroby probíhá tradičním řemeslným způsobem od navážení surovin, zamíchání těsta, ručním vykoulením bochánků, které po nakynutí pekaři namašlují vejci a důkladně posypou mandlemi. A nakonec samozřejmě mazance dobře upečou.

Máslový mazanec můžete zakoupit v klasické gramáži 500 g. Pro jeho velké milovníky a početnější rodiny je připraven i velký rodinný máslový mazanec, který váží rovný 1 kilogram.

Kromě máslového mazance zakoupíte v pekařství Globus i další tradiční velikonoční pečivo, jako ručně vyráběné jidáše či klasické mazance.

Získejte dárek

Pekaři z Globusu si pro vás navíc v období Velikonoc připravili dárek zdarma v podobě velikonočního osení, ze kterého vzniká poctivá česká mouka na tradiční pečivo. Vy si díky němu můžete doma snadno připravit tradiční velikonoční dekoraci.

Více o nabídce Globus najdete na stránce www.globus.cz.