Reklama

Velikonoční vajíčka jsou sice klasickou velikonoční pomlázkou, ale co takhle vyzkoušet změnu a odměnit koledníky něčím originálním? Jsou to přece právě koledníci, díky kterým zůstáváme celý rok krásné a svěží. A to si zaslouží pořádnou odměnu. Upusťte do velikonoční klasiky a nachystejte pro ně třeba Citronovo-pomerančovou bábovku.

Suroviny:  

Dort:

  • 300g Hery máslová příchuť
  • 300g cukru
  • Kůra a šťáva z malého citronu
  • Kůra a šťáva z ½ pomeranče
  • 6 velkých vajíček
  • 300g hladké mouky
  • (1 lžička kypřícího prášku)

Poleva:

  • 150g cukru moučka
  • 3 lžíce horké vody
  • 10g drcených pistácií
  • Čerstvé květiny
  • 3 kapky růžového potravinářského barviva

 

Teplota trouby: 160c (horkovzdušná)/180c (plynová)

Porce: 16

Vhodné na chlazení

Příprava: 35 minut

Pečení: 45 minut

 

Postup:

1.       Umixujeme Heru a cukr dohromady, dokud nám nevznikne nadýchaná směs.

Hera

2.       Přidáme citronovou a pomerančovou kůru a následně i vejce a dobře promícháme.

Hera

3.       Přimícháme mouku s kypřícím práškem a citronovou a pomerančovou šťávu.

Hera

4.       Směs přemístíme do dobře promazané formy na bábovku a pečeme po dobu 45 – 50 minut. Poté bábovku necháme vychladnout přibližne 15 – 20 minut a po vychladnutí vyklopíme.

Hera

5.       Na polevu smícháme moučkový cukr s trochou vody. Přidáme 2 lžíce potravinářského barviva. Pokapeme vršek bábovku a nazdobíme pistáciemi a čerstvými květinami.

Hera

6.       Podáváme.

Hera

Další recepty najdete na www.pecenijeradost.cz

Čtěte také: