O Velikonocích se plete pomlázka a barví vajíčka, ale nejen to. Je to čas hodování a společného stolování. Stejně jako patří kapr s bramborovým salátem k Vánocům, patří nádivka s kopřivami k Velikonocům. Přinášíme vám inspiraci na ty nejlepší velikonoční recepty. Vybírat můžete z tradičních i méně tradičních receptů. Recepty najdete také na webových stránkách Tescorecepty, kde pod každým receptem máte možnost nakoupit suroviny online nebo se můžete projít a najít vše, co k přípravě velikonočních dobrot potřebujete, pod jednou střechou v obchodech Tesco. 

Velikonoční pečeně na rozmarýnu

pečeně

Suroviny:

  • 1 kg vepřová pečeně
  • 1 l vepřového vývaru
  • Svazek rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • šalotka

 Postup:

Maso očistíme, omyjeme a osušíme. 2 větvičky rozmarýnu nasekáme na drobno a smícháme se lžičkou soli, pepře a dvěma lžícemi olivového oleje. Touto směsí maso ze všech stran potřeme. Připravené maso vložíme do pekáče, obložíme zbylými větvičkami rozmarýnu, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a podlijeme vývarem. Pečeme 1,5 hodiny při 180 °C, podléváme vývarem dle potřeby. Po upečení necháme maso “odpočinout” asi 15 minut, poté krájíme na plátky a servírujeme s pečivem nebo pečenými bramborami.

http://itesco.cz

Reklama