nádivková bábovka

Připravte si letos na Velikonoce trochu jinou nádivku. Ta naše má tvar bábovky, takže je nejen dobrá, ale mimořádně hezká. Udělá parádu na svátečně prostřeném stole a můžete ji rozdat třeba koledníkům.

Suroviny

  • 8 starších rohlíků
  • 200 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 8 vajec
  • petrželová nať
  • sůl a pepř
  • muškátový oříšek
  • 2 stroužky česneku
  • 80 g Hery máslová příchuť
  • strouhanka na vysypání formy

Postup

Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, uzené maso také na malé kostičky. Cibuli s uzeným masem opečeme na kapce oleje. Přidáme k rohlíkům a promícháme. Vsypeme nadrobno nasekané bylinky, rozpuštěnou Heru a žloutky. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do směsi.

Dochutíme soli, pepřem, česnekem a muškátovým oříškem. Můžete přidat i libovolné kousky zeleniny, třeba barevné papriky. Dáme do bábovkové formy vymazané Herou a vysypané strouhankou.

Pečeme na 200 °C, asi 35 – 40 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

Další recepty najdete na www.pecenijeradost.cz

Nebo se raději pustíte do tradičních velikonočních pochoutek?

velikonoční nádivka

kopřivová nádivka

velikonoční hlavička nádivka

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama