Reklama

O Velikonocích se plete pomlázka a barví vajíčka, ale nejen to. Je to čas hodování a společného stolování. Stejně jako patří kapr s bramborovým salátem k Vánocům, patří nádivka s kopřivami k Velikonocům. Přinášíme vám inspiraci na ty nejlepší velikonoční recepty. Vybírat můžete z tradičních i méně tradičních receptů. Recepty najdete také na webových stránkách Tescorecepty, kde pod každým receptem máte možnost nakoupit suroviny online nebo se můžete projít a najít vše, co k přípravě velikonočních dobrot potřebujete, pod jednou střechou v obchodech Tesco. 

Velikonoční nádivka s kopřivami

nádivka

Suroviny:

  • 500 g vepřové plece
  • 300 g uzeného masa
  • 5 ks vajec
  • 1 ks veky
  • 250 ml mléka
  • Svazek kopřiv
  • Svazek petrželky
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • máslo
  • 3 kuličky pepře
  • sůl

Postup:

Veku, nejlépe den starou, nakrájíme na kostičky. Vajíčka oddělíme od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem, přidáme nakrájenou veku a počkáme, až se vše vsákne. Očištěné vepřové maso vložíme do vroucí vody, přidáme sůl, kuličky pepře i česnek. Necháme vařit tak dlouho, dokud nebude maso měkké. Dáme vařit i uzené maso. Jakmile jsou obě masa uvařená do měkka, počkáme až vychladnou a nakrájíme je na drobné kostičky. Připravíme si cibuli, kopřivy, petrželku a další oblíbené bylinky, jemně je nakrájíme. V misce pomalu smícháme maso, bylinky a veku. Z bílků připravíme tuhý sníh a přidáme jej do směsi. Připravíme si pekáč, vymažeme jej tukem a rovnoměrně rozložíme hotovou směs. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova na 180°C. Podáváme se salátem.

Tip: Mladé kopřivy najdete v mnoha tradičních velikonočních receptech. Před přípravou je spařte horkou vodou.

http://itesco.cz