Vaření

Velikonoční kopřivová nádivka

kopřivová nádivka

Velikonoce máme za rohem a v kuchyni hromadu kopřiv. A víte, že se tohle dá spojit dohromady?

500 g uzeného masa
300 g mladých kopřiv
250 ml smetany ke šlehání
8 vajec
8 rohlíků (starých 1 - 3 dny)
svazek jarní naťové cibulky
4 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
majoránky
kousek másla

Uzené maso nakrájíme na kostičky. Cibuli na kolečka. Na pánvičce rozpustíme kousek másla, na kterém lehce osmahneme cibulku. Přidáme uzené maso, ochutíme majoránkou a pepřem, přidáme utřený česnek.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy. Žloutky smícháme se smetanou a touto směsí zalejeme rohlíky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Kopřivy krátce spaříme horkou vodou a nasekáme nadrobno. Přidáme je do mísy s namočenými rohlíky a promícháme. Opatrně vmícháme i vychladnutou masovou směs a nakonec jemně i bílky.
Osolíme podle chuti.
Pokud máme nějaké čerstvé bylinky, můžeme je do nádivky také přidat.
Připravíme si kulatou dortovou formu, kterou vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut až hodinu.

Hotovou nádivku krájíme na výseče a podáváme teplou nebo studenou. Chutná výborně!

Dobrou chuť přeje elly.

   
15.04.2011 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. [10] mismidka [*]

    Sml67 Nádivku jsem vyzkoušela a mizela z talíře. Děkuji za recept, už jsem si ho založila. Myslím si, že ji zvládne každý. Sml59

    superkarma: 0 09.04.2015, 19:03:45
  2. [9] simaj [*]

    Letos budu dělat dvě verze, jen doufám, že bude dostatek kopřiv. Tato je výborná Sml67

    superkarma: 0 20.03.2013, 23:53:20
  3. avatar
    [8] hubajda [*]

    ukladam vypada dobre

    superkarma: 0 16.11.2012, 22:58:09
  4. [7] Jala [*]

    Vypadá skvěle!

    superkarma: 0 27.04.2012, 19:34:29
  5. [6] Jenka2 [*]

    Nedávám ani česnek ani majoránku, ale na kostičky nakrájenou mrkev a hrášek. Podávám se špenátem.

    superkarma: 0 28.04.2011, 11:57:56
  6. avatar
    [5] Myškomedvídek [*]

    vynikající také jí dělávámSml67

    superkarma: 0 18.04.2011, 09:52:50
  7. [4] bles [*]

    Bábovková forma je dobrý nápadSml79. Přidávám navíc i hrst petrželky - čerstvé - a místo půlky vajec jsem naposledy dávala 2 lžíce majolky (Hellmanns) - bylo to i místo tuku a bylo to opravdu moc dobré.

    superkarma: 0 16.04.2011, 20:43:20
  8. [3] Samík97 [*]

    I pórek je dobrý.A tlučený kmín.

    superkarma: 0 15.04.2011, 15:59:03
  9. avatar
    [2] Žábina [*]

    kopřivy přidávám do nádivky každý rok..kromě uzeného masa tam dávám ještě vepřové

    ale jinak je recept stejný...letos bych jí chtěla upéct netradičně ve formě na bábovku

    superkarma: 0 15.04.2011, 12:49:08
  10. [1] FAXÍK [*]

    zní to lákavě, vyzkouším ji Sml59

    superkarma: 0 15.04.2011, 10:01:35

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme