Reklama

Výborné jídlo nesmí o svátcích jara chybět. Základem je dobré maso, zejména to mladé. A kdy jindy si ho dopřát, než právě o Velikonocích. Máme pro vás tip, kam si pro ně zajít.

Globus Jehněčí maso v našich kuchyních moc často nepřipravujeme. A to je velká škoda! Má totiž vynikající chuť a příznivé výživové vlastnosti. Specialisté na výživu toto maso doporučují zařazovat do jídelníčku zhruba 2 – 3x týdně. Hlavním důvodem je fakt, že na rozdíl od vepřového masa obsahuje mnohem méně tuku, mohou si ho tak v klidu dát ti, kteří se chtějí zdravě stravovat a hlídají si svůj cholesterol. Díky všem výživovým látkám, které obsahuje, by si ho měli dopřávat i sportovci, těhotné a kojící ženy a děti.

A teď to nejdůležitější, kde jehněčí sehnat? Mělo by být co nejčerstvější, aby pro vás nebylo spíš zklamáním. Proto zajděte do řeznictví, kde mají celodenní frekventovaný odbyt. Jedno z takových je v hypermarketu Globus. Každý den začíná ranní dovážkou od prověřených chovatelů. Následně je už na místě maso bouráno na jednotlivé kusy a vyrábí se různé masné produkty, tedy vše přímo na místě bez dalších prostředníků.

Jehněčí maso je šťavnaté, křehké a chutné. Pro přípravu je ideální takové, které pochází ze zvířat pět, maximálně šest měsíců starých. Pokud nevíte, jak jej upravit: k pečení či grilování je vhodná kýta, plecko či hřbet, na dušení jsou vynikající bok nebo koleno.

maso

Další, na co rozhodně nezapomenout, je uzené maso. Bude se určitě hodit jako občerstvení pro koledníky, a pokud k vám už nechodí, na talíři si vždy místo najde. Uzené z Globusu je dobré – s  jedinečným kouřovým aroma, plnou chutí a krásně šťavnaté.

V Globusu ho řezníci vyrábí tak, jak se má: čerstvé maso po rozbourání a porcování naloží do láku připraveného dle tradiční receptury, kde se marinuje společně se solí a kořením. Poté se rovnou udí na bukovém dřevě, což mu dodá jeho charakteristické aroma. Řezníci v hypermarketu Globus vycházejí z tradice českého uzenářství a pracují bez zbytečné chemie. Před konzumací nezapomeňte na to, že musíte maso ještě tepelně upravit. Stačí jej nechat cca hodinku prohřát v páře, záleží však na velikosti kusu.  

uzené

Z uzeného masa řezníci v Globusu vyrábí i velikonoční nádivku, kterou koupíte už hotovou. Nemusíte se bát, že by v ní bylo něco špatného. Globus je sázka na jistotu a kvalitu. Na její výrobu se používají pouze kvalitní ingredience a je připravována podle tradiční receptury.

www.globus.cz

globus

Čtěte také: