Vaření

Vejce v mléce - Oeufs au lait

vejce v mléce

Francouzské dezerty jsou mé oblíbené. Ráda zkouším další a proto mě opět zlákala Dagmar Derré a její recept na jemný krém, připomínající pudink. Suroviny vcelku jednoduché a dostupné, většinou dokonce doma ve spíži či lednici. A příprava vám také nezabere dlouhý čas. Tak s chutí do práce.

Suroviny

4 vejce
100 g cukru krystal
špetka soli
500 ml plnotučného mléka
1/2 vanilkového lusku nebo vanilkový prášek

Postup

Vejce vyklepneme do větší mísy a vyšleháme se špetkou soli a cukrem do pěny. Použila jsem svůj oblíbený tyčový mixér, se kterým byla práce hned hotová.

vejce v mléce

Mléko v kastrolku svaříme s vanilkou a pomaličku, po troškách vmícháváme do vaječné pěny. Tady byl v mém podání maličký problém, protože jsem asi šlehala až moc nadšeně, takže jsem měla směs hodně napěněnou.

vejce v mléce

Když jsem ji nalévala do ramekinů, což jsou keramické mističky na zapékání, a směs byla až po horní okraj mističky, tak mi potom v troubě při zapékání klesla a některé mističky byly po zapečení poloprázdné.
Troubu předehřejeme na 200 °C, rošt dáme do středu trouby.
vejce v mléce

Naplněné mističky naskládáme do pekáčku a zalijeme asi do poloviny výšky misek vodou. Pečeme v troubě asi 25 minut.

Podáváme rozhodně dobře vychlazené. Vlažný dezert nebyl nic moc, vychlazený byl dokonalý!

vejce v mléce

A ještě foto Dagmar Derré...

vejce v mléce

Dobrou chuť přeje elly.

   
05.06.2012 - Diety - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [45] LudPa [*]

    Sml23

    superkarma: 0 14.03.2013, 18:12:34
  2. [44] jithule [*]

    neznám

    superkarma: 0 25.12.2012, 22:55:14
  3. avatar
    [43] dajrin [*]

    Neznám, nemůžu posoudit, ale ráda bych ochutnala...Sml16

    superkarma: 0 27.09.2012, 22:01:30
  4. avatar
    [42] nika1 [*]

    No možná to chutná dobře, ale podle obrázku to chutně moc nevypadá. Ale kdo ví, třeba to může být výborné :).

    superkarma: 0 04.09.2012, 17:10:27
  5. avatar
    [41] tajnostii [*]

    nic pro měSml23

    superkarma: 0 08.07.2012, 21:36:34
  6. [40] Knedlicka [*]

    Navrhuji to vyslehat ve vodni lazni, pridat do toho trochu smetany a misto do trouby soupnout do zmrzlinoveho strojku. Bude z toho vyborna domaci vanilkova zmrzlina Sml30

    superkarma: 0 12.06.2012, 20:45:20
  7. avatar
    [39] ladouch [*]

    Radši zůstanu u klasického pudingu je také dobrý.Sml22

    superkarma: 0 10.06.2012, 19:18:29
  8. avatar
    [38] arminka [*]

    po pravdě ... nevypadá to moc lákavě Sml80

    superkarma: 0 05.06.2012, 20:56:37
  9. [37] Reni [*]

    Není to lákavé. Sml23 Sml23

    superkarma: 0 05.06.2012, 20:55:26
  10. avatar
    [36] kobližka [*]

    První obrázek vypadá jako že to jsou nějaké zbytky pro slepice Sml31Sml30Sml31 ,předposlední a poslední nejsou o moc vzhlednější Sml57

    superkarma: 0 05.06.2012, 20:21:35
  11. avatar
    [35] carmi [*]

    Mischelle3 — #34 To jsem nedávno ochutnala v jedné restauraci a bylo to fakt dobré. na tomhle receptu mi právě chybí ta karamelová krusta.

    superkarma: 0 05.06.2012, 20:08:55
  12. avatar
    [34] Mischelle3 [*]

    místo mléka smetanu a je z toho vlastně creme brülee  a to je výborné, ještě když se udělá karamelová krusta... Vzhledem a konzistencí to jako puding vypadá, ale chuťově mnohem lepší!!

    1. na komentář reaguje carmi — #35
    superkarma: 0 05.06.2012, 17:31:36
  13. [33] Trefa [*]

    Trefa:vypada to dobre ,mohu to skusit,diky za recept.

    superkarma: 0 05.06.2012, 15:59:13
  14. avatar
    [32] SStream [*]

    Tohle mi podezřele připomíná základ všech francouzských krémů - jedná se o tzv. pravý pudink, tzn. mléko zahuštěné žloutky a trochou škrobu. Jen ty bílky mi do toho nesedí...

    superkarma: 0 05.06.2012, 14:55:00
  15. [31] cilani [*]

    ty názvy creme brulee, oeuf au cosi... samy od sebe mě odrazují

    superkarma: 0 05.06.2012, 14:32:34

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] Jala [*]

    RosaGloriaDei — #18 Udělej salcburské nočky:

    http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=12917

    Toto je jeden z mnoha receptů a tady vanilkový lusk využiješ.

    Taky lusky můžeš využít u Crème brûlée

    Jinak vidím, že asi moc velký úspěch tento recept tu mít nebude.

    superkarma: 0 05.06.2012, 14:23:00
  2. avatar
    [29] SNÍŽEK [*]

    raději si udělám klasický pudink,případně krupičku.Sml80

    superkarma: 2 05.06.2012, 13:29:55
  3. avatar
    [28] yutinkaca [*]

    neznám, ale určitě vyzkouším...vypadá to dobře Sml67

    superkarma: 0 05.06.2012, 13:13:24
  4. [27] jithule [*]

    zkusím

    superkarma: 0 05.06.2012, 12:57:43
  5. avatar
    [26] Yannize [*]

    black.bird.third — #24 souhlas Sml22

    v té skleničce na posledním obrázku by třeba děsně slušelo vepřové maso ve vlastní šťávě nebo něco podobného Sml30

    superkarma: 0 05.06.2012, 12:01:01
  6. avatar
    [25] Myskamaus [*]

    ekleinovka — #14

    Něco podobného jsem dělala a chutná to obdobně jako pečený vanilkový pudink.Sice je to trochu lepší kvůli použité pravé vanilce,ale jinak to není žádný zázrak a ve výsledku to přijde to na dost velké peníze,vzhledem k tomu jak to chutná....můj názor.

    superkarma: 0 05.06.2012, 11:33:23
  7. avatar
    [24] black.bird.third [*]

    To vypadá...divně. Radši tlačenku s cibulíSml30

    1. na komentář reaguje Yannize — #26
    superkarma: 0 05.06.2012, 10:30:23
  8. [23] cilani [*]

    Podle složení mě to moc nezaujalo. vzhledem taky ne.

    superkarma: 0 05.06.2012, 10:29:39
  9. [22] Saritka [*]

    To neznám , ani jsem nedělala.Sml23

    superkarma: 0 05.06.2012, 09:58:35
  10. avatar
    [21] elly [*]

    našim dětem to nejvíce připomínalo puding...

    superkarma: 0 05.06.2012, 09:32:00
  11. avatar
    [20] saruz [*]

    Tak tenhle recept neznám.

    superkarma: 0 05.06.2012, 09:28:08
  12. avatar
    [19] Žofie [*]

    Tohle se mi moc nelíbí a neláká vůbecSml23

    superkarma: 0 05.06.2012, 09:23:28
  13. avatar
    [18] RosaGloriaDei [*]

    v Sama doma jsem vanilkové lusky vyhrála, upřímně řečeno, pořádně nevím, co s nimi, ale tento dezert mě neláká

    1. na komentář reaguje Jala — #30
    superkarma: 0 05.06.2012, 09:09:52
  14. avatar
    [17] Věrulinka [*]

    Sml67 to vyzkouším Sml67Sml22

    superkarma: 0 05.06.2012, 08:45:21
  15. avatar
    [16] blesksoft [*]

    to vůbec neznám, ale recept vypadá dobře

    superkarma: 0 05.06.2012, 08:32:25
  16. [15] Roland [*]

    Možná bude i dobré, ale podle fotek nevypadá lákavě.

    superkarma: 0 05.06.2012, 08:17:38
  17. avatar
    [14] ekleinovka [*]

    Nevím,jakou by to mělo výslednou chuť,vzhledově takové divné....

    1. na komentář reaguje Myskamaus — #25
    superkarma: 0 05.06.2012, 08:06:16
  18. [13] magic11 [*]

    na mě to ani hezky nevypadá, takže ochutnat mě neláká Sml80

    superkarma: 0 05.06.2012, 07:57:30
  19. [12] step1 [*]

    lidicka — #6 Tak mě spíš láká ten opečený vrch než ten střed.

    superkarma: 0 05.06.2012, 07:53:21
  20. [11] babočka12 [*]

    tak tenhle receptík ne,to by nám nechutnaloSml15

    superkarma: 0 05.06.2012, 07:52:50
  21. avatar
    [10] Hanyna [*]

    Tohle mě nelákáSml23 Vzhled mi nevadí, ale jen mléko, vejce, cukr nic víc... nemusím mít všechno Sml54

    superkarma: 0 05.06.2012, 07:49:32
  22. [9] jija [*]

    Ráda zkouším připravovat nové věci, ale vejce v mléce mě nenadchly

    superkarma: 0 05.06.2012, 07:30:08
  23. [8] Miroslava Gregorová [*]

    To asi ne, nemám takové chutěSml23

    superkarma: 0 05.06.2012, 07:29:31
  24. avatar
    [7] Kytinkak [*]

    takové ty pěnové věci nemusím, ale může to být dobré

    superkarma: 0 05.06.2012, 06:37:24
  25. [6] lidicka [*]

    Ta vrchní vrstva nevypadá vábně, ale ten střed vypadá docela dobře.Sml22

    1. na komentář reaguje step1 — #12
    superkarma: 0 05.06.2012, 06:34:45
  26. avatar
    [5] LudPa [*]

    No, obrázky mě spíše odrazují.

    superkarma: 0 05.06.2012, 06:15:42
  27. avatar
    [4] vmarta [*]

    Jala — #3 ja ptačí mléko miluji...a tohle...jednou vyskouším,.ale zatím nenám misky Sml80

    superkarma: 0 05.06.2012, 00:50:45
  28. [3] Jala [*]

    Tak pro mě je to docela inspirativní.

    Kdysi jsem dělávala i ptačí mléko, což byla oblíbená pochoutka z dětství mého manžela.

    1. na komentář reaguje vmarta — #4
    superkarma: 0 05.06.2012, 00:44:59
  29. avatar
    [2] hubajda [*]

    pripada me to divne

    superkarma: 0 05.06.2012, 00:26:43
  30. avatar
    [1] Jindriska8 [*]

    Nevím ,ale musela bych to vyzkoušetSml80

    superkarma: 0 05.06.2012, 00:23:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme