Diskuze

Vegetarianstvi...

...aneb mame radi zvirata:), podelte se o sve zkusenosti, rady, tipy, recepty,...pro vsechny, kteri maji k tomuto tematu co rict

29.01.2003 - O jídle a vaření - autor: redakce

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Další příspěvky

Příspěvky:

  1. [116] nikola007 [*]

    Ahoj holky, přihodím sem jeden recept, který jsme dělaly o víkendu s kamarádkou. Nedávno se stala vegetariánkou. Sice k tomu inklinovala celý život, ale teď se rozhodla vynechat maso úplně. Vařily jsme sojové kostky na cibulce s kari a paprikou. Nejprve vaříte kostky cca 30 minut v bujonu, doporučuji zeleninový od Knorru, krásné sojové kostky ochutí a nemusíte přidávat už žádné koření (krom toho kari pak), vedle na pánvi si zesklovatíte cibulku, poté přidáte kari a na kostičky nakrájenou červenou papriku, až změkne, přidáte sojové kostky, chvilku dusíte a je hotovo Sml16 výborné, jednoduché a rychlé jídlo. Příloha dle chuti... my si nedaly už nic, protože jsme toho udělaly hodně, ale lze podávat asi s čímkoli.

    superkarma: 0 22.06.2015, 10:55:35
  2. [115] maruska.kolaj [*]

    dobry den, byla jsem minuly tyden na obede v pankrackem rynku a moc mi tam chutnalo. Byla jsem na denní menu , mají vyber z hodne jidel a jedno je tam prave i vegetarianske! Zdalo se mi to zatím nejlepsi jidlo co jsem jedla :) takze jestli mate kamarady kteri maso normalne ji muzete jit na obed spolu! + super prostredi

    superkarma: 0 02.06.2015, 10:05:51
  3. [114] papinak2 [*]

    LenkaTT — #112 Ahoj, co se týče vegetariánských restaurací, tak můžu doporučit Lehkou hlavu :) http://www.lehkahlava.cz/ podle mě nejlepší vege restaurace v Praze.

    Ještě bych chtěla dát tip těm, které jsou vegetariánky a mají přítele/manžely masožravce. Narazila jsem na novou značku potravin REHBERG http://rehberg.cz/uvod.html  maso od nich mi ani nevadí připravovat, jelikož mám jistotu, že se zvířetem bylo zacházeno s citem..

    superkarma: 0 20.03.2013, 16:51:49
  4. [113] Milka3 [*]

    Zdravíčko.

    Já sice z Prahy nejsem, ale dost často tam jezdíme za známejma a nebo jen tak

    na víkend v létě. A naší oblíbenou vegetariánskou restauraci tam máme sml59

    superkarma: 0 20.03.2013, 12:54:40
  5. [112] LenkaTT [*]

    Ahoj. Vegetariánka jsem také, tak se přidávám do vaší diskuze :-)

    Je tu někdo z Prahy či okolí? Chodíte se třeba někam najíst do vegetariánských restaurací apod?

    1. na komentář reaguje papinak2 — #114
    superkarma: 0 19.03.2013, 10:59:50
  6. avatar
    [111] charouzka [*]

    ahojky, tak jsme se dnes vrátili z dovolené v Beskydech.Byli jsme se podívat v Pohankovém mlýně a tak jsme si dovezli spoustu pohanky domů.A ve Frýdku Místku jsme ochutnali z místní prodejny se "zdravou výživou" super pohankovou pomazánku,jennetuším, jak jí udělat doma. Ze mlýna jsem si přivezla i kuchařku s recepty, tak se do toho hnedle pustím.Nevím jak vy, já mám zbytek rodiny nevegetariánský,ale pohanka chutnala všem,i pohankové karbanátky ve skanzenu.

    a nevíte něco někdo o tom že soja způsobuje obezitu?Prý obsahuje nějakou látku,která snižuje činnost štítné žlázy.

    superkarma: 0 30.08.2008, 21:40:23
  7. [110] anahareo [*]

    ahoojky:) dneska recepty nepošlu ale chtela bych se svámi podělit o stránečku, o které si myslím že je super. Dneska se snaží většina lidí ušetřit a ja třeba sleduju kde co mají slevněné. http://www.akcniceny.cz jsou tam veškeré letáčky které normálně chodí do schránky, ale tam je to lepší přehlednější. Takže zjistěte kde co je a hurá na nákupy at je z čeho uvařit našim drahým polovičkám:) co má nejradši ten váš?

    superkarma: 0 22.08.2008, 19:52:49
  8. avatar
    [109] batka [*]

    ahoj, zkouším jestli sem ještě někdo chodí. Nemáte náhodou někdo přehled amnokyselin - které a kolik se nachází v jednotlivých rostlinných potravinách. nějakou dobu jsem to marně sháněla

    superkarma: 0 12.07.2005, 14:51:58
  9. avatar
    [108] Exupery [*]

    kose: Třeba v Praze na Bělehradský, ale udělat je to podstatně výhodnější. je to víceméně stejnej postup, jako jsem dole popisovala baba ghanoush, akorát místo toho baklažánu je tam vařená cizrna. Prostě ji pár hodin máčíš, pak uvaříš a pak rozmixuješ s česnekem, tahinou, citronem a olivovým olejem. Neuškodí trochu arabskýho koření. Toť vše. Zrovna jsem dneska vyhazovala zbytek, udělala jsem toho nějak moc. Ale teda mám pocit, že baba ghanoush je lepší Tu tahinu koupíš třeba v tý Bělehradský, nevím, jestli jsi z Prahy, ale je to úplně v centru u Pavláku. Jinak mám pocit, že jsem ji kdysi viděla i v Tescu. No zrovna jdu vařit zapečenej baklažán

    superkarma: 0 19.09.2004, 19:37:11
  10. [107] kose [*]

    nevíte prosím vás kde se dá v česku sehnat humus? nebo jak se to dělá?

    superkarma: 0 18.09.2004, 21:36:48
  11. avatar
    [106] Exupery [*]

    cacorka: nemohla bys ten můj telefon, prosím, smazat? Teda celej ten příspěvek, díky

    superkarma: 0 16.08.2004, 11:00:51
  12. avatar
    [105] Exupery [*]

    Jé, já jsem nějak zapomněla, že ti nepíšu soukromě a zveřejnila jsem tu telefon Tak snad nebudu mít tisíce žertovnej telefonátů

    superkarma: 0 11.08.2004, 16:06:27
  13. avatar
    [104] Exupery [*]

    Tak to už se těším
    Baba ghanoush se dělá tak, že propícháš na pár místwch vidličkou baklažán, dáš ho upíct do trouby tak na aspoň na půl hoďky až je měkkej, pak ho vyndáš, necháš vystydnout, pak vydlabeš vnitřek do mixéru, přidáš česnek, citron, tahinu, sůl, trochu toho jejich koření a rozmixuješ. Tahina se dá koupit třeba v Tescu nebo v těch orientálních prodejnách. Dělat to doma se moc nevyplatí. J8 koupila za 80 Kč docela velikou pikslu a stačilo mi to na pár let, dává se toho jenom trochu, má to straně výraznou chuť. Jinak je to opraženej a rozemletej sezam, víceméně A humus je to podobný, akorát míto toho pečenýho lilku s těma ostatníma ingrediencema smícháš vařenou cizrnu a rozmixuješ.

    superkarma: 0 10.08.2004, 01:03:02
  14. avatar
    [103] Exupery [*]

    Jasně, jsem to musela najít, si to nepamatuju
    250 g cizrny máčené 36 hodin ve vodě (tu vodu je dobrý aspoň jednou vyměnit)
    1 obří cibule
    1 palice česneku
    Pořádný svazek petrželky
    2 lžičky mletýho koriandru
    1,5 lžičky mlet. římského kmínu (tím českým to nahradit nejde, je to úplně něco jinýho)
    1/2 lžičky chilli
    1/2 lžičky prášku do pečiva
    Pokud nemáš ty koření, tak tam místo toho můžeš dát buď Orientální koření od Vitany nebo Arabskou směs od Avokáda.

    Cizrnu propláchneš, rozmixuješ v mixéru , přidáš všechny ty věci a ještě to chvíli mixuješ. Pak se to nechá tak hoďku odležet, pak děláš kuličky, trochu je zplacatíš (jde to pěkně blbě, docela se to rozpadá), ty taky necháš chvíli ležet a pak to házíš do friťáku nebo do kastrolu s olejem. po vyndání trochu osušit od oleje. A nejlepší je k tomu třeba omáčka baba ghanoush nebo humus, ale aspoň tahina. Kdybys třeba chtěla recept na ty dvě omáčky nebo jiný arabský jídla, stačí říct, já skoro jiný nevařím.

    superkarma: 0 09.08.2004, 20:12:25
  15. avatar
    [102] Exupery [*]

    Morticia: Myslíš Falafel? ten umím dobrej, mám to přímo od kamaráda mohameda. Hlavně má prej bejt vevnitř zelenej, dávají do toho neuvěřitelnou haldu zelený petrželky. děláš to z vařený cizrny nebo jenom z namočený? Falafel je to druhý.

    superkarma: 0 09.08.2004, 16:37:17
  16. avatar
    [101] Exupery [*]

    Morticia: Vy jste strašný Já jsem na to tak přecitlivělá, že mi vadí i vtipy, kde se zabíjí zvířata. Třeba ten s tím jak se dva potkaj a jeden: "Jak se máš?", druhej: "Ále blbě, nechal jsem utratit psa." První: "Byl vzteklej?".. "To víš, nadšenej nebyl." Všem to připadalo vtipný a já se na to tvářila tak nějak divně

    superkarma: 0 09.08.2004, 15:59:13
  17. avatar
    [100] Lucimo [*]

    Morticia: a chutnali pejskové chutnali...

    superkarma: 0 09.08.2004, 09:25:08
  18. avatar
    [99] Exupery [*]

    Tak koukám, že z Prahy nejsi, ale určitě se to dá někde sehnat. Spíš asi na vsi, v hypermarketu těžko

    superkarma: 0 05.08.2004, 23:41:44
  19. avatar
    [98] Exupery [*]

    Morticia: No s tím železem ve špenátu to není tak horký, tenkrát se prej spletli o desetinnou čárku, takže ho špenát nemá o moc víc než obyčejnej salát. Ale ono je třeba právě v tom pangaminu. Jinak kvasnice mi chutnaj i ty trvanlivý, ale jestli chceš a seš z Prahy, tak ti někdy dovezu od přítelový babičky ze vsi třeba kilo toho klasickýho. Něde vedle tam mají drožďárnu, lépeřečeno snad nějakej skoro soused. Vím že jsem jednou chtěla, aby trochu zabalila s sebou, že ještě v neděli večer potřebuju něco upíct a pak jsem si doma všimla, že mi toho šoupla do batohu asi půl kila
    U tý čabajky nesmím moc přemejšlet, jenom si to vychutnat, páč jinak to taky odložík, nečastějš si ji taky koupím cestou z hospody taxíkem, že se stavíme u pumpy, to nad tím pak tak nedumám Kuře v celku taky moc nemusím, je mi divně, když vidím, jak ty kosti fungujou, že je to prostě noha a v ní klouby. Ale když grilujeme, tak nad tím kusem prsíček takový myšlenky vždycky zapudím. Teda letos jsme grilovali dvakrát, takže tak často to zas nejni
    Taky jsem ráda za spřízněnou duši

    superkarma: 0 05.08.2004, 23:37:17
  20. avatar
    [97] Exupery [*]

    Morticia: Já nemůžu říct, že by maso nechutnalo, i když takový to dušený nebo vařený ve svíčkový nebo vůbec v omáčkách (a ony ani ty omáčky) mi teda přijde fakt eklhaft (i když mi někdo tvrdí, že je to pravá svíčková, úžasně udělaná podle receptu od babičky) Ryby mi moc nechutnaly nikdy, teď si na ní tak třikrát do roka vzpomenu a udělám nejakou šíleně kořeněnou pečenou s e spoustou citronu, abych necejtila rybu nebo koupím plechovku tuňáka (musí bejt Dolphin friendly) a vymačkám do nej celej obří citron a lžíci pepře a to mi docela chutná. Ale třeba čabajka mi přijde fakt dost dobrá, takže tak dvakrát do roka si ji koupím a sežeru. Jinak tak jednou dvakrát za měsíc někde v hospodě sežeru něco kuřecího. Takže bych řekla, že na mě ani ti, kdo tvrdí, že vegetariánům něco chybí, jaksi nemůžou. Jo a spíš než vitamíny bys možná měla jíst železo. Ale nesmí se to s ním přehánět. A pangamin.

    superkarma: 0 05.08.2004, 20:15:17
  21. avatar
    [96] Exupery [*]

    Morticia: Já ho taky občas pozřu, takže za úplnýho vegetárina se nepovažuju. Dřív jo, ale teď už tak přísnej vegetarián nejsem. O tom chybění něčeho to říká spousta lidí, ale nikdo neví přesně co. Akorát Ťapina to tu jednou říkala, ale myslím, že nakonec přiznala, že když máš tu bezmasou stravu rozmanitou, tak máš všechno, ale musí se to trochu hlídat. Pokud já vím, tak sója má všechny aminokyseliny co maso, ne že bych se s ní ale přecpávala. Musím běžet

    superkarma: 0 05.08.2004, 11:36:35
  22. avatar
    [95] Exupery [*]

    Morticia:

    superkarma: 0 04.08.2004, 22:28:43
  23. avatar
    [94] Exupery [*]

    Lucimo: Tak to jsem opravdu neviděla nikdy žádný jatka, ale připadalo by mi to strašný stoprocentně, i kdyby tam ty krávy uspávaly injekcema na lůžku. Chceš mi tvrdit, že třeba nezabíjejí jedno zvíře tak, že ty další to viděj? Fuj hnus humus, vůbec o tom nechci přemejšlet

    superkarma: 0 04.08.2004, 19:55:06
  24. avatar
    [93] Lucimo [*]

    Exupery: Jen tak by the way, kolik jatečních provozů jsi v posledních, řekněme, dvou letech navštívila? Já docela hodně a není to úplně přesně to, co ukazujou v časopisech slobody zvierat...

    superkarma: 0 20.07.2004, 12:16:32
  25. avatar
    [92] Exupery [*]

    Dickie: Ty seš strašná

    superkarma: 0 16.06.2004, 11:24:58
  26. avatar
    [91] Dickie [*]

    Exupery: psa ani neochutnávej, je to hodně sladký maso. i když asi záleží na úpravě a šikovnosti kuchaře. ten guláš, co jsem chutnala, byl každopádně děsně sladkej.

    superkarma: 0 16.06.2004, 11:17:29

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [90] Exupery [*]

    Dickie: Hmm, tak to je jedno. Já bych teda kočku ani psa vědomě neochutnala ani kdyby to chutnalo stokrát líp než kuře.

    superkarma: 0 16.06.2004, 11:02:50
  2. avatar
    [89] Dickie [*]

    Exupery: slyšela jsem to z víc nezávislých zdrojů, tak to asi nebude daleko od pravdy

    superkarma: 0 16.06.2004, 10:58:41
  3. avatar
    [88] Exupery [*]

    Dickie: neříkalas, že to víš jenom z doslechu? Každýmu chutná něco jinýho. Třeba tuhle přinesl místo uzenýho obyč šunku a tvrdil, že to chutná stejně. Bylo to do nějaký takový slaný buchty... no to je jedno, já maso jím málo, ale rozdíl mezi sterilní šunkou a uzeným tedy poznám.

    superkarma: 0 15.06.2004, 17:45:17
  4. avatar
    [87] Dickie [*]

    Exupery: ale houby. kdybych nevěděla, že to je jak hovězí, tak bych byla zvědavá a dost možná bych to zkusila. ale že bych musela jíst želví polívku, když vím, že to žádnej zázrak není a chuť hovězí znám, tak to teda fakt nemusím.

    superkarma: 0 15.06.2004, 14:49:11
  5. avatar
    [86] Exupery [*]

    jak říkáš, kdybys to nevěděla, to je jasný, to ti můžou naservírovat třeba člověka. jde úpprostě o to, že do želvy by se ti teda moc nechtělo. Mě to přijde samozřejmý, když je máš doma jako mazlíčky. No a mě se nechce do žádnejch zvířat.
    Lucimo: Upíjí mlíčko telátkům
    Krávy mají poslední telátko dávno u vás na pekáči a pořád ještě dojí. A nevylíhlý kuřátka se jí akorát u vás na vsi. Z velkovýrobny vajec oplodněný vejce nedostaneš nejsem militantní, taky to maso občas jím, ale vražda to je. A to hlavně z jatek, na tý vesnici budiž.

    superkarma: 0 15.06.2004, 10:22:31
  6. avatar
    [85] Lucimo [*]

    Exupery: ja si myslim, ze je to zkratka krajova zvyklost... Psy u nas neni zvykem pojidat. Nicmene treba prasata mam moc rada. Zivy, ne jen na cesneku... Ale beru jako fakt, ze u nas se chovaji na jidlo. Jsem holka z vesnice, v tomhle jsem vyrostla a nedela mi problem se o to prase starat vic nez rok a pak ho sezrat. To je zkratka potravinovy retezec.
    Nemam nic proti vegetarianum, mam mezi nimi spoustu znamych a kamaradu, ale nesnaim ty militantni, kteri na tebe krici, ze zeres vrazdu. Ja jim taky nevycitam, ze zabijeji kytky, popripade nevylihly kurata a upijeji mlicko malym bezbrannym telatkum. Je to jejich vec - zkratka kazdemu co jeho jest, ale netlacit do toho druhy...

    superkarma: 0 15.06.2004, 08:25:41
  7. avatar
    [84] Dickie [*]

    Exupery: já jsem neřekla nahradila, jen že nevidím důvod dávat si polívku, která bude úplně stejná jako hovězí.
    ale kdybych to nevěděla, atk bych to možná zkusila. já nevím. asi by hodně záleželo, jak by to tam vypadalo. kdyby tam třeba měl špinavo, nevezmu si ani chleba, natož polívku. nemám vůbec představu, jak moc tam běžně mají nebo nemají špínu. ale pokud by mi to mělo být eklhaft, tak asi spíš z tý špíny než z toho, že to je vodní želva.

    superkarma: 0 14.06.2004, 21:46:58
  8. avatar
    [83] Exupery [*]

    No jo, to jsme se dostaly daleko, já se neptala, čím bys to nahradila, ale jsetli bys byla ochotná třeba u toho japonce si s chutí dát želví polívku z želvy, chovaný na maso A nevykrucuj se Normálně si to vychutnat Já bych teda psa nesnědla nikde, ani tam, kde jsou přemnožený nevím jak a chovají se jako jateční zvířata. Ani kočku ani klokana a vlastně ani většinu zvířat, páč je mám móc ráda

    superkarma: 0 14.06.2004, 18:00:04
  9. avatar
    [82] Dickie [*]

    Exupery: jen jsem konstatovala, že želví polívka je jako hovězí. tak proč si dávat želví, když krávy nejsou na vyhynutí a polívka z nich přijde levnějc...

    superkarma: 0 14.06.2004, 17:52:39
  10. avatar
    [81] Exupery [*]

    Dickie: Jenže Japonci pro mě v tomhle směru nejsou měřítko. Nemám ráda jejich myšlení a povahu, není o moc lepší než čínská. Možná jsem v tomhle směru zaujatá, nic proti jednotlivým Číňanům a Japoncům, ale jejich úcta (nebo spíš neúcta) k životu, mě strašně vadí. Jsou na můj vkus brutální. V Japonsku bych umřela hlady a do Číny bych nejela ani zadarmo, i když si myslím, že tam bych hlady neumřela, protože kromě opičích možečků, vyjízanejch málem za živa, a hadí krve, jedí snad i dost zeleniny. Ale nejsem ochotná na to koukat na ulici.

    superkarma: 0 14.06.2004, 16:47:03
  11. avatar
    [80] Dickie [*]

    Exupery: počítám, že spíš ne. aspoň ne tady v ČR. tady jsou přece jen želvy dost vzácný a potažmo dost drahý na to, aby z nich někdo udělal polívku...

    znám osobně velmi dobrého a velmi kvalitního chovatele želv, kterej v Japonsku na želví farmě (neohrožený a velmi plodný druh želv, chutné maso, chová se na jídlo) želví polívku i želví maso ochutnal.
    a prý jak se o tom všude básní jako o kulinárním zázraku, tak nic moc. že je to polívka asi jako hovězí...

    superkarma: 0 14.06.2004, 16:04:04
  12. avatar
    [79] Exupery [*]

    Dickie: Víš, že o to nešlo. Snědla bys želvu v zemi, kde je jich spousta? Tedy pokud taková země existuje. A pokud ne, tak si to jenom zkus představit. Jestli bys vzala do pusy příbuznýho tvej domácích miláčků. Želví polívku jsem viděla dostkrát, už sice nevím kde, ale jo. Otázka je, jestli to byla pravá z želvy. Snad ne, doufám

    superkarma: 0 14.06.2004, 15:00:16
  13. avatar
    [78] Dickie [*]

    Exupery: ukaž mi v ČR restauraci, která podává želví polévku.
    garantuju ti, že okamžitě tam mají kontrolu z inspekce životního prostředí a můžou počítat s pokutou od miliónu nahoru. protože zabíjet želvy kvůli sežrání nedovolím.

    u prasat mi je to relativně jedno. ale želvy jsou na vyhynutí.

    superkarma: 0 14.06.2004, 13:11:48
  14. avatar
    [77] Exupery [*]

    Dickie: Doufám, že si v lepších restauracích dáváš želví polívku

    superkarma: 0 14.06.2004, 11:31:49
  15. avatar
    [76] Exupery [*]

    Lucimo: Asi to cacorka myslela tak, že jako "Vegeteriánství z etických důvodů" a ne "Vegetariánstvím ku zdraví" Naprosto ji chápu. Myslím, že kdo jí prasata, tak je asi moc rád nemá. Protože kdo má rád psy, tak je taky obvykle nežere. A prase je taky zvíře. A název nezní "Vegetariánství, aneb mám rád psy, kočky a koně".

    superkarma: 0 14.06.2004, 11:30:55
  16. avatar
    [75] Dickie [*]

    Lucimo: no já jím maso a přitom mám ráda zvířata. některý na česneku, některý jen tak na kmíně, jiný grilovaný...

    superkarma: 0 11.06.2004, 13:48:22
  17. avatar
    [74] Lucimo [*]

    Hele a k nazvu auditka - kdyz jim maso, nemam rada zvirata?

    superkarma: 0 11.06.2004, 13:00:55
  18. avatar
    [73] Dickie [*]

    Vivian: k masu je nejvhodnější přílohou další maso

    superkarma: 0 08.12.2003, 21:38:40
  19. avatar
    [72] Vivian [*]

    Vika: záleží na tom s čím ho sníš... když si k němu dáš knedlík, brambory nebo rýži, nediv se... k masu je nejvhodnější přílohou zelenina...

    superkarma: 0 08.12.2003, 18:18:16
  20. avatar
    [71] Vivian [*]

    zajímavá diskuse...taky maso moc nejím, myslím, že ho nepotřebuju... nejsem vegetarián, občas si maso bezevšeho dám, ale tak 1x za týden. jinak mi ke štěstí stačí ostatní dary Matky přírody... a jsem zdravější než většina všežravců, co s prominutím sežerou bezmyšlenkovitě všechno, co jim přijde pod ruku

    nejste tady někdo taky "odborník" přes zdravou životosprávu z Prahy? že bychom daly hlavy dohromady

    superkarma: 0 11.10.2003, 16:06:29
  21. avatar
    [70] Lucajda [*]

    Lora, ještě kojím a doufám, že vydržíme. Oro příkrm veg dětí můžu doporučit knihu Petra Fořta Moderní výživa pro děti. Není tedy zaměřena na vegetariánskou stravu, ale vegetariánství dětí řeší. Píše se tam že žádné dítě do 18 měsíců maso nepotřebuje. Taky jsou tm kombinace potravin, které potom dítěti nahradí. Nesmí však člověka odadit, že je v příkrmu dětí poměrně hodně přísný. Když ale člověk podle popisů zjistí proč některé věci nedoporučuje pro určitý věk, může si to upravit. My se tím řídíme +-.

    superkarma: 0 25.04.2003, 06:12:43
  22. avatar
    [69] Lucajda [*]

    Občas vám sem nakouknu. Sama nejím maso 13 let a zatím mi nic neschází. Mám štěstí, že mažel se dal taky na vegetariánství, takže to nemusím řešit. Máme jedenáctiměsíčního vegetariánka Vojtu a ten nám zatím taky nezastonal. Takže vegošům zdar!
    na závěr ještě odkaz na mé stránky s několika receptíky. Snad se zobrzí správně, chodím přes Mozillu a některé věci mi tu moc nefungují :)
    <A HREF=http://denicek.rodina.cz/vegerecept>;http://denicek.rodina.cz/vegerecept<;/A>

    superkarma: 0 24.04.2003, 09:05:06
  23. avatar
    [68] stasha [*]

    Pawnee: Tak chleba jednou za týden nakup více, nakrájej a dej do mrazáku. Máš kdykoliv čerstvý po ruce a nevyhazuješ starý chleba do popelnice.

    cacorka: Pokud chceš kupovat potraviny z geneticky neupravovaných surovin, http://greenpeace.cz je seznam výrobců potravin, kteří nepoužívají geneticky modifikované suroviny.

    superkarma: 0 29.03.2003, 10:17:28
  24. avatar
    [67] pajda [*]

    cacorka: ne, není. Moskevský chleba - i ten tmavý, má velký podíl pšeničné mouky...to vím ze své únorové diety zcela jistě. Samožitný se u nás dostane jen ve čtvrtek v Intersparu.

    superkarma: 0 17.03.2003, 20:33:44
  25. [66] Zuzanicka [*]

    Pawnee: jéžiš,tlučová mouka,co to je? Téda,být vegetariánem není jen tak

    superkarma: 0 14.03.2003, 14:19:51
  26. [65] Zuzanicka [*]

    Pawnee: já bych na tebe taky koukala jak puk,kdyby jsi po mně chtěla samožitný chléb Pro mně je chléb bílý,černý a celozrný

    superkarma: 0 14.03.2003, 12:56:22
  27. avatar
    [64] Lucimo [*]

    pajda: Kousek zpatky nekdo psal netovou adresu. Neco jako www.probio.cz Tam to je, jak klicit zrni.

    superkarma: 0 19.02.2003, 11:28:13
  28. avatar
    [63] pajda [*]

    pěkně prosím, tušíte někdo, jak dát správně naklíčit pšenici a kde ji koupit? Děsně mi to chutná, ale nezjistila jsem, kde ji koupit - ze semen to není ono, protože je tam mořená a ze "Zdravé výživy" mi nikdy nenaklíčila.

    superkarma: 0 16.02.2003, 19:09:32
  29. avatar
    [62] pajda [*]

    kosmokosmo: vlašák...to myslíš salát?

    superkarma: 0 11.02.2003, 10:30:05
  30. avatar
    [61] kosmokosmo [*]

    druh... jdu radej spat..dobrou

    superkarma: 0 11.02.2003, 07:16:53

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme