Valentýn se blíží a pokud byste rády překvapily svého milého romantickou snídaní do postele, máme pro vás tip. Tento zdravý, veganský, bezlepkový, banánový chlebíček totiž stojí zato ochutnat. Piště si...

Chlebíček je z pohankové mouky, ta je bezlepková a navíc obsahuje hodně vitamínu B, tolik prospěšný pro celý náš organismus. Jako sladidlo lze použít pouze javorový sirup a také banány - tedy žádný cukr. Ale žádné strachy, chlebíček je sladký až až. Jdeme na to...

chlebicek

Ingredience:

  • 1 a 3/4 hrnku pohankové mouky
  • 1/2 hrnku javorového sirupu
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 4-5 přezrálých banánů
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C horkovzduch. Vymažte formu kokosovým olejem a vysypejte pohankovou moukou. Ve větší míse smíchejte všechny suché suroviny. V kastrůlku nechte povolit kokosový olej (pokud máte ztuhlý). V robotu rozmixujte banány, přilijte kokosový olej a vanilku a ještě promixujte. Celou směs vlijte k suchým přísadám, přilijte javorový sirup a dobře promíchejte. Těsto přelijte do formy a vložte do trouby, pečte 50 minut. Chlebíček podávejte samotný, nebo politý nějakým topingem, krémem apod., můžete ho třeba potřít rozmačkanými banány.

dd

Reklama