Domácnost

Várka výborných receptů s Ramou

Vyzkoušejte lahůdky, které osvěží váš rodinný stůl. Rama Cremefine ví, jak na to.

Rama Cremefine ke šlehání

Brokolicovo - květáková polévka

Seznam ingrediencí:
300 g brokolice
400 g květáku
10 g másla
1,5 l Knorr Zeleninový bujón
100 ml Rama Cremefine ke šlehání
1 stroužek česneku
sůl
pepř
muškátový oříšek
Knorr Hotová jíška světlá
parmezán

Postup přípravy:
Brokolici a květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek rozmačkáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a květáku a vaříme 10 minut. Za stálého míchání přidáme smetanu Rama Cremefine na šlehání a dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Dle potřeby zahustíme jíškou. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut

Rama Cremefine zakysaný krém

Rybí ragú s chřestem a hrachovými lusky

Seznam ingrediencí:
350 g bílého chřestu
150 g hrachových lusků
sůl
cukr
300 g rybích filet (treska, platýz)
citrónová šťáva
bílý pepř
malá mrkev
1 Rama Cremefine zakysaný krém
1 lžíce bílého vína
1/2 svazku kopru

Postup přípravy:
Chřest oloupeme a ukrojíme konce, umyjeme a nakrájíme na cca 5 cm dlouhé kousky. Okrájíme konečky lusků a omyjeme. Do ½ l vroucí vody přidáme sůl a špetku cukru a nasypeme chřest. Vaříme asi 15 min. Poté přidáme lusky a vaříme dalších 5 minut.
Filety omyjeme a pokapeme citrónovou šťávou, posypeme solí a pepřem a nakrájíme na kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky.
Zeleninu přecedíme a vývar si ponecháme. Ramu Cremefine zakysaný krém smícháme se 150 ml vývaru a necháme vařit. Do omáčky přidáme filety a kousky mrkve a vše vaříme za mírného ohně 5 minut. Do omáčky přidáme chřest a hrášek a necháme v ní ohřát.
Dochutíme bílým vínem a posypeme jemně nasekaným koprem. Jako přílohu podáváme rýži.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 45 minut

Kari brambory

Seznam ingrediencí:
6 velkých brambor
3 stroužky česneku
1 Rama Cremefine zakysaný krém
Rama Classic
kari koření
sladká paprika
sůl

Postup přípravy:
Brambory oloupeme, pokrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Na másle lehce osmahneme prolisovaný česnek, přidáme kari a sladkou papriku. Směs zalijeme Rama zakysanou smetanou a promícháme. Nakonec přidáme uvařené brambory a ještě jednou promícháme. Povaříme ještě 5 minut.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut

Rama Cremefine na vaření

Králičí váleček pečený v bylinkách na smetanové omáčce s houbovým rizotem

Seznam ingrediencí:
4 králičí hřbety
300 g Rama Crème Bonjour bílá
200 g rýže
1 Knorr Bujón s bylinkami a olivovým olejem
200 ml Rama Cremefine na vaření
Rama Culinesse
200 g čerstvých hub
čerstvé bylinky
sůl
pepř bílý
mléko

Postup přípravy:
Králičí hřbet vykostíme, osolíme, obalíme v sekaných bylinkách a v troubě pečeme do růžova. Rizoto připravíme tak, že nakrájené houby orestujeme a promícháme s rýží uvařenou ve vodě, ochucené Knorr Bujónem s bylinkami a olivovým olejem. Přidáme trochu mléka a vaříme, dokud se houby nespojí s rýží. Ochutíme. Ramu Crème Bonjour rozpustíme se smetanou Rama Crème Bonjour bílá a připravíme omáčku. Ozdobíme sekaným smaženým pórkem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hod. 30 minut

Více najdete na www.rama-web.cz                                 
   
14.01.2004 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [153] Andula [*]

    Marty: jenze me hovezi nejak nedela dobre

    superkarma: 0 18.01.2004, 23:54:37
  2. avatar
    [152] Andula [*]

    Ťapina: jaký hybridi? Lepšími rozumím ta, která se pasou venku a jedí trávu třeba. BIo kuřata se tomutušímříká, ta by přece neměla být právě tahle šlechtěná...

    superkarma: 0 18.01.2004, 23:53:19
  3. avatar
    [139] Ťapina [*]

    kubikm: Představ si, že jsi zástupce firmy, někdo ti napíše, jestli má vylít tvou firmou vyrobené sražené mléko. Napsala bys mu, ať to v klidu zkonzumuje? Co když druhý den dostane průjem (třeba klíďo z něčeho jiného) a bude tě žalovat?

    superkarma: 0 15.01.2004, 10:08:01
  4. avatar
    [138] Ťapina [*]

    Andula: To jsou vyšlechtění hybridi. Hybridizační efekt je kombinace genů, která dá lepší výsledek, než měl každý z rodičů. Složitě se to vysvětluje, ale prostě matka z plemene A doroste do kila padesáti, otec plemene B doroste do kila třicet a když je zkřížíš, tak jejich potomek bude mít dvě kila. Ty geny se nezprůměrují, ale potencují se, a to jenom tahle konkrétní kombinace. A ty kombinace se hledají, složitě se kříží různý plemena (jsou firmy, které se zabývají jenom tím hledáním správných kombinací) a hybridi se prodávají jako jatečná kuřata, toť vše. Dává se jim koncentrované krmení, aby z něj všechno uložili do masa a to stačí.

    superkarma: 0 15.01.2004, 10:05:33
  5. [137] Janík [*]

    ty brambory by mohly být dobrý, ale když je doma chlap, ten u toho musí mít i maso, maso je maso

    superkarma: 0 15.01.2004, 06:35:57

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [136] Andula [*]

    Ťapina: ale stejně, jak to, že jsou ty kuřata takový vykrmený? já občas kupuju takový ty jako že lepší a jsou trochu jiný, čím to je?

    superkarma: 0 14.01.2004, 23:08:24
  2. avatar
    [135] kubikm [*]

    emma: a ta zelenina nebyla vyprodukovaná u spolany neratovice?

    superkarma: 0 14.01.2004, 22:29:43
  3. avatar
    [134] kubikm [*]

    Ťapina: jo jo nevděk světem vládne...
    život mě naučil nevěřit
    pokud máš pravdu ty, tak jedině dobře pro nás
    hele dotaz - andule se naráz srazilo mléko ve 3 sklenicích olmy, napsala jim dotaz a řekli, že to má vylít - proč, když to nebylo trvanlivé mléko a takhle se běžně dříve vyráběl doma tvaroh?
    nám se to stalo s 1 sklenicích a byl z toho moc dobrý tvaroh a přežili jsme to ve zdraví...

    superkarma: 0 14.01.2004, 22:28:53
  4. avatar
    [129] Ťapina [*]

    kubikm: A jestli přijdeš s tím, že to tam chovatelé beztak podstrkujou, tak se naštvu opravdu, protože se teď musím naučit všechny ty testy na rezidua, které se dělají, a všechny vyhlášky ohledně živočišných produktů, je mi z toho nanic, kolik toho je, a na co se to učím, když na to lidi beztak nevěří?

    superkarma: 0 14.01.2004, 20:21:58
  5. avatar
    [128] Ťapina [*]

    kubikm: Jenže kdy to bylo? Už máme nějaký čas jiný režim, hormony a antibiotika jako růstové stimulátory jsou zakázané pěkných pár let.

    superkarma: 0 14.01.2004, 20:19:23
  6. avatar
    [125] kubikm [*]

    Ťapina: když holka měla kolem 15/16 tak holky v jejím věku měly velké potíže s menses - protože chtěly být štíhlé, jedly kuřata a do těch se cpaly hormony....tak a teď se naštvi, ale je to prostě tak

    superkarma: 0 14.01.2004, 20:17:05
  7. avatar
    [124] emma [*]

    Morgan: grilovaný krutí prsa bez soli a tuku, rýže a zeleninový salát s kapkou olivového oleje!

    superkarma: 0 14.01.2004, 19:45:02
  8. avatar
    [123] lucrezia [*]

    ZIZALA, mozes mi poslat co si videla ako sa vyraba margarin?

    superkarma: 0 14.01.2004, 18:10:02
  9. avatar
    [122] lucrezia [*]

    MARGARIN JE SKODLIVEJSI ako maslo (a tiez rastlinna slahacka, rastl. maslo atd); najnovsi vyskum dokazal, ze nielenze margarin zvysuje zly cholesterol (to robi aj maslo), ale este aj ZNIZUJE dobry cholesterol. Dovodom su transfatty acids - kyseliny, ktore vznikaju pri ztuzovani tukov.
    Najzdravsie su neztuzene oleje.

    superkarma: 0 14.01.2004, 18:01:58
  10. avatar
    [119] Jupíí [*]

    Suzanne: margarín vymysleli za II. světové války jako nahrážku másla. Určitě není zdravější, protože, se nejedná o rostlinné oleje, které skutečně mají proticholesterové účinky, ale o ztužené rostlinné tuky. A tam už toho moc zdravého není.

    superkarma: 0 14.01.2004, 16:44:26
  11. avatar
    [118] k@tchabinka [*]

    Ťapi nastvi at to ma zas trochu grady:)

    superkarma: 0 14.01.2004, 16:28:46
  12. avatar
    [117] Suzanne [*]

    Moje sestra je taky lehce militantní antimargarinistka Já kupuju máslo, pančto mi nic jiného, co se tváří jako máslo nechutná. Ale mám ráda krémy od Ramy - to jsou pomazánky a taky se tak prezentujou. Ale abych pravdu řekla, "smetanu" od Ramy miluju, sbíhají se mi sliny, když ji do něčeho dávám. Je trochu jiná a strašně mi chutná. Teď jsem ochutnala i tu na šlehání a vůbec nebyla špatná. Prostě mi chutná a rodina se taky oblizuje. Ale pozor: jsou tam sice zdravější tuky (asi víceméně), ale má to víc kJ a je to dražší Takže já to fakt kupuju jenom proto, že nám to chutná

    superkarma: 0 14.01.2004, 16:22:58
  13. avatar
    [116] emma [*]

    Nikita: no potěš!

    superkarma: 0 14.01.2004, 16:15:25
  14. avatar
    [115] Ťapina [*]

    kubikm: Ty taky začneš s antibiotikama a hormonama v kravách? Já se fakt naštvu.

    superkarma: 0 14.01.2004, 16:05:56
  15. avatar
    [108] kubikm [*]

    Juana: mlékárna Klatovy je super, ta dělala tak senzační jogurty...kdoví kde je jim konec...to bylo za totáče, bydlela jsem v Plzni a vždycky jsem jich haldu vozila do Prahy...

    superkarma: 0 14.01.2004, 15:34:02
  16. avatar
    [107] Juana [*]

    Nesouhlasím s názorem, že máslo je jen jedno. Nedávno jsem po dlouhé době kupování Flory koupila omylem (nic jiného u nás na vesnici zrovna neměli) Šumavské máslo. To bylo žrádlo! Začala jsem po něm pátrat dál a po mnoha pokusech jsem objevila, že fakt není máslo jako máslo, největší hnus je dr. Halíř. To Šumavské vyrábí mlékárna Klatovy, jen doufám, že to po vstupu do EU nezavře. Objevila jsem ho pak v Carrefouru, u nás na vesnici ho tehdy měli opravdu omylem.

    superkarma: 0 14.01.2004, 15:13:05
  17. avatar
    [106] Ladia [*]

    emma: teda ty mi děláš chutě

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:58:35
  18. avatar
    [105] emma [*]

    kubikm: čerstvá

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:56:30
  19. avatar
    [104] kubikm [*]

    emma: doplnila bych - čerstvá bageta, jinak je to o odření patra nebo k neužvejknutí, ale jinak

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:48:03
  20. avatar
    [103] kubikm [*]

    to má být nacpaná

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:46:28
  21. avatar
    [102] kubikm [*]

    vnesu tedy jinou otázku
    CO JE VLASTNĚ ZDRAVÉ
    pole jsou samá umělá honojiva a pesticidy
    semena jsou nějak ošetřována a upravována chemicky
    atd na druhé straně
    kráva je bůhvíjak krmená
    možná nacoaná antibiotiky a růstovými nebo jakými hormony

    tak a teď babo raď....

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:45:22
  22. avatar
    [101] emma [*]

    Ladia: hmmm... taková francouzská bageta zakáplá olivovým olejem, kozí sýr, černé olivy, lehké víno.... a byla bych spokojená!

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:41:03
  23. avatar
    [100] Ladia [*]

    emma: nejzdravější by bylo kapat si na chleba olivový olej

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:35:15
  24. avatar
    [97] emma [*]

    Lenice:

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:33:13
  25. avatar
    [96] Lenice [*]

    tady se to skoro mělo jmenovat ne Várka.... ale Válka....

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:28:39
  26. avatar
    [95] emma [*]

    jo, to nebyla Žížala, ale Jupíí č. 30 a vůbec mi to tady trochu přišlo jako óda na pravé máslo

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:23:18
  27. avatar
    [94] Ladia [*]

    emma: však to, že jsou rostlinné oleje zdravější než máslo tady nikdo nepopíral

    Myslím, že pokud je vhodné psát jen kladné reakce, měla by redakce uvážit možnost zakázat možnost "Napište svůj názor" pod komerčními články.

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:14:29
  28. avatar
    [93] emma [*]

    Mauna: to propagovali i Viaredin!

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:11:03
  29. avatar
    [92] emma [*]

    klara: Mauna: mě se zdá, že nejen čtenářky, ale i redakce po Novém roce nějak zagresivněli. myslím, že to jsou ještě pozůstatky té děsivé soutěže...
    Mauna má pravdu, že jednou sem Rama dala reklamní článek a možnost reakcí a může očekávat i negativní reakce (stejně jako Viaredin, který skoro všichni ohodnotili jako nechutný ) - zase chápu, že někteří zadavatelé si toto neuvědomí a vlastně si zaplatí místo propagace negativní reklamu (Viaredin si teď asi těžko někdo koupí). možná by na to redakce měla zadavatele upozorňovat...

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:09:29
  30. avatar
    [91] emma [*]

    Žížala: ale rostlinné oleje JSOU (!!) zdravější než máslo: rostlinný tuk nezvyšuje tolik hladinu špatného cholesterolu v krvi jako živočišný tuk, oleje lisované zastudena obsahují více vit. E (nejvíc v oleji z pšenič. klíčků) a některých antioxidantů, obsahují nenasycené mastné kyseliny.

    zdroj: STOB http://www.stob.cz/vyziva_ziviny.html#tuky

    superkarma: 0 14.01.2004, 14:05:23

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme