Vyzkoušejte lahůdky, které osvěží váš rodinný stůl. Rama Cremefine ví, jak na to.

Rama Cremefine ke šlehání

Brokolicovo - květáková polévka

Seznam ingrediencí:
300 g brokolice
400 g květáku
10 g másla
1,5 l Knorr Zeleninový bujón
100 ml Rama Cremefine ke šlehání
1 stroužek česneku
sůl
pepř
muškátový oříšek
Knorr Hotová jíška světlá
parmezán

Postup přípravy:
Brokolici a květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek rozmačkáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a květáku a vaříme 10 minut. Za stálého míchání přidáme smetanu Rama Cremefine na šlehání a dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Dle potřeby zahustíme jíškou. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut

Rama Cremefine zakysaný krém

Rybí ragú s chřestem a hrachovými lusky

Seznam ingrediencí:
350 g bílého chřestu
150 g hrachových lusků
sůl
cukr
300 g rybích filet (treska, platýz)
citrónová šťáva
bílý pepř
malá mrkev
1 Rama Cremefine zakysaný krém
1 lžíce bílého vína
1/2 svazku kopru

Postup přípravy:
Chřest oloupeme a ukrojíme konce, umyjeme a nakrájíme na cca 5 cm dlouhé kousky. Okrájíme konečky lusků a omyjeme. Do ½ l vroucí vody přidáme sůl a špetku cukru a nasypeme chřest. Vaříme asi 15 min. Poté přidáme lusky a vaříme dalších 5 minut.
Filety omyjeme a pokapeme citrónovou šťávou, posypeme solí a pepřem a nakrájíme na kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky.
Zeleninu přecedíme a vývar si ponecháme. Ramu Cremefine zakysaný krém smícháme se 150 ml vývaru a necháme vařit. Do omáčky přidáme filety a kousky mrkve a vše vaříme za mírného ohně 5 minut. Do omáčky přidáme chřest a hrášek a necháme v ní ohřát.
Dochutíme bílým vínem a posypeme jemně nasekaným koprem. Jako přílohu podáváme rýži.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 45 minut

Kari brambory

Seznam ingrediencí:
6 velkých brambor
3 stroužky česneku
1 Rama Cremefine zakysaný krém
Rama Classic
kari koření
sladká paprika
sůl

Postup přípravy:
Brambory oloupeme, pokrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Na másle lehce osmahneme prolisovaný česnek, přidáme kari a sladkou papriku. Směs zalijeme Rama zakysanou smetanou a promícháme. Nakonec přidáme uvařené brambory a ještě jednou promícháme. Povaříme ještě 5 minut.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut

Rama Cremefine na vaření

Králičí váleček pečený v bylinkách na smetanové omáčce s houbovým rizotem

Seznam ingrediencí:
4 králičí hřbety
300 g Rama Crème Bonjour bílá
200 g rýže
1 Knorr Bujón s bylinkami a olivovým olejem
200 ml Rama Cremefine na vaření
Rama Culinesse
200 g čerstvých hub
čerstvé bylinky
sůl
pepř bílý
mléko

Postup přípravy:
Králičí hřbet vykostíme, osolíme, obalíme v sekaných bylinkách a v troubě pečeme do růžova. Rizoto připravíme tak, že nakrájené houby orestujeme a promícháme s rýží uvařenou ve vodě, ochucené Knorr Bujónem s bylinkami a olivovým olejem. Přidáme trochu mléka a vaříme, dokud se houby nespojí s rýží. Ochutíme. Ramu Crème Bonjour rozpustíme se smetanou Rama Crème Bonjour bílá a připravíme omáčku. Ozdobíme sekaným smaženým pórkem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hod. 30 minut

Více najdete na www.rama-web.cz                                 
Reklama