Diskuze

Vaříte z polotovarů?

Co takhle práškové směsi? Jaké firmy máte nejraději?

14.09.2003 - O jídle a vaření - autor: Sanofi

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Další příspěvky

Příspěvky:

  1. [124] kvaska [*]

    Jak kdy, když jedeme na chatu, kde není elektřina a tím pádem ani lednice, tak ano, ale doma vařím normálně a nejlépe s čerstvých surovin. Baví mě vaření, nedávno jsem začala experimentovat se španělskou kuchyní, našla jsem stránku http://www.spanelskerecepty.cz/ s úžasnými recepty.

    superkarma: 0 20.11.2012, 08:05:09
  2. [123] anina4 [*]

    příští víkend potřebuju něco koupit na chalupu,jedem na otočku a jelikož jinak moc nekupuju,ani mě nic nenapadá,aby to nebylo složité a nemusela jsem vézt spoustu věcí na vaření

    superkarma: 0 06.11.2012, 19:07:07
  3. [122] anina4 [*]

    Gumídek — #115 jj, halušky taky kupuju,občas bramborový knedlík,ale jinak třeba omáčky, polévky, fakt většinou přes léto a na dovču,jinak doma moc ne

    superkarma: 0 09.09.2012, 11:24:56
  4. [121] helena don [*]

    Z polotovarůvařím jenom vyjímečně, když někam spěchám nebo není moc času na přípravu jídla

    superkarma: 0 25.07.2009, 13:21:59

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [120] Wewerka [*]

    varim ale musim rict ze opravdu dost vyjmecne

    superkarma: 0 22.07.2009, 10:38:52
  2. [119] mrowiecova [*]

    Jasne,kdyz je casova tisen,tak je to jidlo jako od maminkySml58Sml58

    superkarma: 0 22.07.2009, 08:43:17
  3. [118] lojzik [*]

    já mám doma pořád něco schovaného. určitě používám různé marinády na nakládání masa - je to super, stačí dát na 0,5 hodinky do marinády a masíčko je jedna básen. chutná mi od Knorru s paprikou a cibulová s česnekem. jinak polotovary moc nepoužívám, ale občas je to docela dobrá inspirace

    superkarma: 0 20.09.2006, 12:27:09
  4. [117] dasad [*]

    Ja mam doma vzdycky v zasabe nejaky ten sacek od Knorru. Docela se mi osvedcila stava k masu, a kdyz je potreba nejaka ta rychla vecere, omacky knorr jako kdyz najde ....

    superkarma: 0 01.08.2006, 10:48:38
  5. [116] mart. [*]

    To já pytlíky miluji - ale mužjezásadně proti, tak pak prázdné obaly odnáším tajně v kabelce do práce, aby nefrčel.
    Nejvíc polotovary používám na víkrendové smlsnutí - perník, pařížský dort.Pak máme rádi halušky - ale jen od vitany.
    Pak občas nějaká polívka - kde přidáš jen brambor a tak.Jinak Polívky používám spíše jako koření - třeba rajskou k vývaru ze slepice apod.
    Taky mám ráda věnečky od Vitany.O kaši jsem slyšela - prý je výborný knorr - ale nemůžu ji sehnat.jinou nechci, na výribci záleží vždycky dost.

    superkarma: 0 07.02.2004, 06:21:30
  6. avatar
    [115] Gumídek [*]

    Včera jsem dělala halušky ze sáčku.Byly skvělé a za pár minut hotové.

    1. na komentář reaguje anina4 — #122
    superkarma: 0 30.11.2003, 13:32:54
  7. avatar
    [114] Verana [*]

    Myslim si,ze dneska z polotovaru aspon castecne vari vetsina,obzvlaste kdyz neni moc casu

    superkarma: 0 29.11.2003, 13:43:42
  8. avatar
    [113] Jeremi [*]

    JK:

    superkarma: 0 29.10.2003, 20:51:05
  9. avatar
    [112] JK [*]

    werka: tak nám stačí jeden sáček rýže - podělí se o něj děti, já si dám to masíčko

    superkarma: 0 29.10.2003, 12:07:53
  10. avatar
    [111] Landriel [*]

    werka: já vařím parboiled, to jsem pochytila od tchýně, že se nerozváří - a taky nám stačí jeden sáček - muž půlku a my s beruš se podělíme o zbytek.

    superkarma: 0 27.10.2003, 18:37:18
  11. avatar
    [110] Landriel [*]

    Sanofi: jestli myslíš tu instant od Maggi, tak tu mívají v Globusu.

    superkarma: 0 27.10.2003, 18:36:27
  12. avatar
    [109] Sanofi [*]

    kovalda: Já jsem ze Severni Moravy - z Bruntálu. Pokud ji nemůžeš sehnat ty v Praze, tak v tý naší elce ji nesežu už vůbec

    superkarma: 0 25.10.2003, 15:48:03
  13. avatar
    [108] Sanofi [*]

    kovalda: Bramborová kaše s cibulkou je dobrá, akorát, že ji nemůžu nikde sehnat

    superkarma: 0 24.10.2003, 19:04:31
  14. avatar
    [107] werka [*]

    Jeremi: Paraboild v pytlíkách jsem ještě nezkoušela - vařím tu "sypanou". Mně momentálně pytlíky nevyhovujou i proto, že jeden je málo a dva moc ( je přílohovej, tak průměrně, já radši víc masíčka, ale nějakou rejžičku si dám taky)

    superkarma: 0 23.10.2003, 23:11:49
  15. avatar
    [106] Jeremi [*]

    Sanofi: Já když už dělám pytlíkovou, tak parboild a taky jsem ji měla vždycky OK a rovnoměrnou. A stačí nám jeden sáček - mně půlka a hoši se podělí o druhou. Marťan zejména si na přílohy nepotrpí - zato toho masa musí být půl kila.

    superkarma: 0 23.10.2003, 22:08:47
  16. avatar
    [105] Sanofi [*]

    werka: Já vařím rýži ze sáčku běžně a je Prostě si vyberu takový druh,který se nerozváří. A klidně si uvařím pytlíky 3

    superkarma: 0 23.10.2003, 19:25:01
  17. avatar
    [104] Žížala [*]

    A jeste horsi me prijde predvarena cocka - na jednu stranu je i pri dodrzeni casu moc tvrda, na druhou stranu z ni slezou šlupky a je to pak cely takovy "divny"

    superkarma: 0 21.10.2003, 10:23:47
  18. avatar
    [103] Jeremi [*]

    werka: Já zrovna včera rozstříhávala jeden varný sáček a vysypávala z něj rýži ještě syrovou, abych ji mohla dát vařit do mikrovlnky.

    superkarma: 0 21.10.2003, 10:21:15
  19. avatar
    [102] werka [*]

    Jeremi: Já nějak hotovku chápu jako něco, co v nouzi můžu zbaštit bez jakékoliv další úpravy (takže párek jo, kuřecí hamburger nee - brr - syrový ). Surovina asi bude něco, co je víceméně v původním stavu a není k tomu nic přidaného. Polotovar něco, kde za tebe někdo udělal část práce, takže ti urychlil přípravu. konečného produktu.
    A s tou rýží - ve varných sáčcích je podle mne taky surovina - varné sáčky mi nic neulehčují, ale naopak komplikují. Pokaždé se v tom jinak kvalitní rýže, takže některá je po doporučené době varu jak broky, jiná skoro rozvařená. Navíc obvykle potřebuju dát vařit třeba 2 a půl sáčku . Skoro ji nekupuji.

    superkarma: 0 21.10.2003, 08:42:06
  20. avatar
    [101] Jeremi [*]

    werka: No, ono to vnímání je asi hodně subjektivní. Jsem nad tím přemýšlela při vaření večeře. Asi to je hodně subjektivní. Věci, co se jen ohřejou chápu jako hotovky, ale přitom třeba ty kuřecí hamburgry cítím jako polotovar, přestože se jen házely do oleje.
    A propo rýže - normální rýže je surovina, pětiminutovka předvařená jasný polotovar. Trochu váhám u rýže ve varných sáčcích.

    superkarma: 0 20.10.2003, 22:44:09
  21. avatar
    [100] werka [*]

    Jeremi: že bychom tu rozpotaly debatu o logice označování polotovarů? Je rýže polotovar, když torteliny už jsou hotovka? Rýže se přece taky jen uvaří . Jo a hotový knedlík za mého mlada prodávali v krámu, co se jmenoval polotovary (uznávám, že už je to dávno )

    superkarma: 0 20.10.2003, 20:55:25
  22. avatar
    [99] Jeremi [*]

    werka: To taky ten knedlík podle mě je. Polotovar jsou knedlíky v prášku.

    superkarma: 0 20.10.2003, 18:31:16
  23. avatar
    [98] werka [*]

    Jeremi: To je pak houskový knedlík, co ho akorát strčím na pařák ohřát, taky hotové jídlo. Ty toreliny se vaří aspoň 10 minut a přímo z toho pytlíku jsou nepoživatelné (to ten houskový knedlík v nouzi nevyšší jde zdlábnout tak, jak ho přineseš z krámu)

    superkarma: 0 20.10.2003, 14:00:48
  24. avatar
    [97] Jeremi [*]

    werka: Ty chlazené od Ságy? To já už ani neberu jako polotovar, ale jako hotové jídlo. Zrovna tak jako borůvkové knedlíky, co si poručil k obědu hrošík předevčírem.

    superkarma: 0 18.10.2003, 14:12:56
  25. avatar
    [96] werka [*]

    Jeremi: Tak kuřecí hamburgery mne nikdy nelákaly - a vypadá to, že podle tvé zkušenosti jsme asi o moc nepřišla.
    U nás jsou nejčastějšími polotovary bramborové knedlíky v pytlíku, hotový houskový knedlík, fazole v tomatě a torteliny.

    superkarma: 0 18.10.2003, 13:01:15
  26. avatar
    [95] Jeremi [*]

    Ladia: Vidíš, zrovna ty kuřecí hamburgery mi přijdou jako jeden z nejhorších a nejnezdravějších polotovarů. Marťan je kdysi koupil a chtěl pro urychlení udělat v mikrovlnce. Z hamburgru byla obratem "výživná" tableta o průměru 5cm.

    superkarma: 0 15.10.2003, 19:17:52
  27. avatar
    [94] Žížala [*]

    Vivian myslis ze zadny pokusy nedelas ? Ale delas...tomu se fakt neubranis

    superkarma: 0 15.10.2003, 07:14:51
  28. avatar
    [93] Sanofi [*]

    Vivian: no, aby jsi se nepo....

    superkarma: 0 14.10.2003, 20:45:43
  29. avatar
    [92] Vivian [*]

    mám svoje tělo moc ráda na to, abych na něm dělala chemický pokusy

    superkarma: 0 13.10.2003, 23:06:56
  30. avatar
    [91] Ladia [*]

    Nevaříme z polotovarů, jsme rozmazlení Prostě nám to nechutná, jedinej polotovar co kupuju, je pro mě a pro mraženej kuřecí hamburger, osmažím, na to plátek šunky, sýra a obložím zeleninkou v šup do sýrové bulky

    superkarma: 0 07.10.2003, 20:32:03

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme